Siyasetname Kitabı için Yayınevi Seçimi

osmiksantral

Hectopat
Makaleler
1
Herkese iyi günler dilerim.

Bir konuda forum ahalisinin yardımına ihtiyacım var. Büyük Selçuklu Devletinin görkemli veziri Nizam'ül Mülk tarafından kaleme alınan Siyasetname isimli kitabı 3 farklı yayın evinde gördüm. Birini eledim ancak diğer ikisi arasında 100 sayfalık bir fark var, linkleri aşağıya bırakıyorum.

Hangisini almalıyım sizce? Çevirileri arasında çok fark var mıdır? Bilgili bir abimiz yardımcı olabilirse çok sevinirim :)

Tam olarak cevap veremeyeceğim, çünkü kitap hakkında bilgim yok, ancak birkaç bilgi verebilirim.

İş Bankası'nın özellikle Hasan Ali Yücel Klasikleri bazen ağır kitaplar olabiliyor.

Örneğin Yunus Emre Hayatı ve Bütün Şiirleri benim acemiyken okuyup, anlamadığım ve bir süre sonra tekrar okumak zorunda kaldığım kitaplardandı. Yine Hasan Ali Yücel Klasikleri olan Farabi - İdeal Devlet de anlamadığım, tekrar okumak zorunda kaldığım bir kitaptı. Yani İş Bankası'nda ağır ama basitleştirilmemiş eserler olabiliyor. Fakat genel anlamda kitapları herkes tarafından anlaşılır ve çok güzeldir.

Yukarıdaki arkadaş Ötüken hakkında bir şeyler söylemiş ama o yayınevinin bu kitabı bastığını göremedim. Eğer ki basmışsa bile, Ötüken'den okurken -romanlar hariç- bahsettiğiniz türdeki kitapların çoğu kısmını bulamayabilirsiniz. Mesela Nihal Atsız'ın eserlerinin bayağı eksik olduğunu fark etmiştim. Dolaysıyla Siyasetname orada varsa bile önce incelemenizi öneririm.

Bunlar aklınızda bulunsun derim. Tabii yine de iyice araştırdıktan sonra almanız gerekir.

Bu arada sizin için kitabı soracağım. Cevap gelirse buraya yazarım.

Ötüken yayınevini lütfen kullanmayın.
Tam olarak cevap veremeyeceğim, çünkü kitap hakkında bilgim yok, ancak birkaç bilgi verebilirim.

İş Bankası'nın özellikle Hasan Ali Yücel Klasikleri bazen ağır kitaplar olabiliyor.

Örneğin Yunus Emre Hayatı ve Bütün Şiirleri benim acemiyken okuyup, anlamadığım ve bir süre sonra tekrar okumak zorunda kaldığım kitaplardandı. Yine Hasan Ali Yücel Klasikleri olan Farabi - İdeal Devlet de anlamadığım, tekrar okumak zorunda kaldığım bir kitaptı. Yani İş Bankası'nda ağır ama basitleştirilmemiş eserler olabiliyor. Fakat genel anlamda kitapları herkes tarafından anlaşılır ve çok güzeldir.

Yukarıdaki arkadaş Ötüken hakkında bir şeyler söylemiş ama o yayınevinin bu kitabı bastığını göremedim. Eğer ki basmışsa bile, Ötüken'den okurken -romanlar hariç- bahsettiğiniz türdeki kitapların çoğu kısmını bulamayabilirsiniz. Mesela Nihal Atsız'ın eserlerinin bayağı eksik olduğunu fark etmiştim. Dolaysıyla Siyasetname orada varsa bile önce incelemenizi öneririm.

Bunlar aklınızda bulunsun derim. Tabii yine de iyice araştırdıktan sonra almanız gerekir.

Bu arada sizin için kitabı soracağım. Cevap gelirse buraya yazarım.

Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim, iş bankası yayınlarından aldım buraya yazmayı unutmuşum, gayet güzele benziyor çevirisi olsun kitabın içeriği olsun bi sıkıntısını görmedim :) görürsem yazacağım...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı