Siyasi spektrum testi

1665697804110.png

Bugünde liberaliz be😁

Şimdi benim profilim ne oluyor?

Eki Görüntüle 1543361
Ekonomik olarak daha devletçi bir profil çiziyorsunuz, özel sektörden çok devlet eliyle yönetilen işletmelerin baskın olmasını istiyorsunuz ama özel sektörü de tam olarak engellemiyorsunuz. Sosyal anlamda ise ne özgürlükçüsünüz ne de otoriter, tamamen dengeli. Devlet bireyleri ne tam anlamıyla özgür bıraksın ne de tamamen özel hayatlarına karışsın istiyorsunuz.

Bu testin daha iyi sonuçlar verdiğini düşünüyorum.

Eki Görüntüle 1543553
Hocam asıl bozuk olan bu bence, sağ ekonomik düzeni kasteden hiçbir şıkkı işaretlememe rağmen %77.8 sol, %50 cemiyetçi gösteriyor, çok enteresan.

Eki Görüntüle 1543522

Bunun ne anlama geldiğini birisi diyebilir mi?
Ekonomik olarak merkez soldasınız, yani Atatürk Dönemi benzeri devletçi bir ekonomi modeli savunuyorsunuz ancak özel sektöre de karşı değilsiniz. Sosyal anlamda da biraz otoritersiniz. Mesela size göre ülkede bir oyun veya film çıkacaksa önce devlet kontrolünden geçmeli vs. Çok otoriter değilsiniz ama merak etmeyin.

Benim sonucu da yorumlarsanız sevinirim hocam.

Eki Görüntüle 1543544
Sosyal anlamda ortadasınız ne devletin insanlarını çok serbest bırakmasını ne de çok onların hayatlarına karışmasını istiyorsunuz. Ekonomik olarak da merkez soldasınız, devlet işletmelerinin dominant olması gerektiğine inanmakla birlikte özel sektörü tam anlamıyla yasaklamıyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hafif sol ama büyük ölçüde merkez yönelimli ekonomi ve otoriter rejimlere daha yakın olduğunuz sonucu çıkıyor. Yani ekonomik açıdan devlet-özel sektör dengesinin olmasını fakat yönetim biçimi olarak devletin özel hayatlar üzerinde daha fazla otoriter olmasını benimsemişsiniz. Mesela kürtajın bir hak değil bir yasak olması, X bilgisayar oyununun piyasaya sürülürken devlet süzgecinden geçmesi vs gibi şeyler daha fazla tanımlıyor sizin yönetim anlayışınızı. En azından grafik bunu göstermiş :)
Böyle duyunca daha bi' garip oldum. İlk başta dedikleriniz tamam da. Sonuncusu biraz yanlış olmuş gibi. Bilgisayar oyunundan bana ne ya? :D Bence test yanlış. :D. Kürtajda çok kararsız kaldım. İşine gelen yapar da yani... Neyse uzatmayayım. Zaten ben testteki soruları tam anlamadım ki. Biraz kaymış gibi sosyal hayat. Bazı konular dışında ben millete karışmam. Bir de cemiyetçi çıkmışım ya. Ne istemiyorsam başıma gelmiş. Neyse bence bu test beni anlayamamış. Her şeyi anlarım da cemiyetçi çıktım ya. Ona üzüldüm :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı