Sizce ahiret var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynı yere gitmekle kara toprağı kastetmiştim.
Adaletsiz olurdu. Fakat Adalet soyut bir kavram. Bilincin olmadığı yerde adaletten nasıl söz edebilirsiniz?
Bu mantık da dünyada çok adaletsizlikler oluyor, bunları düzelten bir tanrının olması gereğe kadar gider.

Bilincin olmadığı yerde adaletten nasıl söz edebilirsiniz?
Bilincin olmadığı derken? Siz herhangi bir davranış yaptığınızda bunu bilinçli olarak yapmıyor musunuz?

@Jira net bir cevap vermiş.

Bunca şey boşuna yaratılmış olamaz değil mi? Herkes yaptığını görecek. İnsanlar da bunun bilincinde olarak öyle yaşıyorlar zaten.

@Jira
E; siz bu dünyada her şeyi insanların yapmasını, ahirette tanrının halletmesini istiyorsunuz. Ben dediğim doğru demedim zaten. Bu mantık buraya kadar gider.

@Silinen üye

Dini duyguların düşüncelerin önüne geçmesinden nefret ediyorum. Muhtemelen tartışmaya devam ettikçe de bu olacak.

Bilincin olmadığı derken? Siz herhangi bir davranış yaptığınızda bunu bilinçli olarak yapmıyor musunuz?

Dediğimi anlamadınız. "Öldükten sonra" diyorum. İki tane insan hayal edin Biri çok iyi yaşarken diğer çok kötü şartlarda geçiniyor. Bunlar öldükten sonra geriye kalan tek şey kemikleri. Bilinçlerini oluşturan nöron bağlantıları ortada yok. Ruh diye bir şey de olmadığı için - burası inanca giriyor - o insanın nasıl bir şekilde yaşadığının hiçbir önemi yok. Bu iki cansız nesnenin birini hor kullanıp, nesnenin adaleti savunması gibi bir şey. Halbuki nasıl kullanıldığı umrunda değil. "Bilinci yok".

Boşuna yaratılmış olamaz mı diye bir mantık da yok. Konuya onu dahil etmeyin.

@acv; Kafirun suresinde ''Sizin dininiz size, benim dinim bana!'' mealinde bir ayet vardır.

Buradan şu sonucu çıkarabiliriz belki; herkes inandığı hayatı yaşar.

Uzun lafın kısası eğer inanıyorsan ahiret vardır; eğer inanmıyorsan, bu bir boşluktur...

İnsanlar kıyameti hep kainatın yok olması sanarlar. Aslında kıyamet kişinin ölümüdür...

Kendisine taptığımızda bize cinsellik sözü verecek kadar alçakça bir tanrının olduğuna cidden inanıyorsanız sizin için ahiret vardır. Kur'an-ı Kerim'i tamamiyle okuduktan sonra zaten diğer inanışlar ve dinler gibi mitolojik olduğunu, kesinlikle global olmadığını ve bilim ile yakından uzaktan alakası olmayan efsaneler ile dolu olduğunu anlayacaksınız.

Arkadaşlar sadece konu üzerinden cevap yazmayı artık öğrenin. Öğrenin ki din çatışmasına dönmesin.
Ahiretin olmaması demek, bir insanın yaptıklarının hesaba sorulmayacağı, "Ne ekersen onu biçersin." sözünün kısır kalması demektir. Yine ahiret inancı insanın özgürlüğünün tehlikeli olan kısmını kısıtlar. Çünkü yaptıklarının bir bedeli olacağının farkındadır. Her istediğini yapan bir insanı düşünün bununla birlikte ne kadar tehlikeli olabileceğini de düşünmüş oluyorsunuz.
Ayrıca ben sizi tebrik ediyorum. Bu şekilde sorup soruşturmanız çok güzel bir davranış.

Aslında sorunun cevabı başlıkta: "Sizce." Herhangi kesinliği olmayan bilgi ancak inançlarla açıklanabilir. İnanıp inanmamak ise size kalmış. Başkalarının inanışları beni hiç ama hiç ilgilendirmiyor ve etkilemiyor açıkçası.

Diyelim ki; Ahiret yok, Allah yok. O zaman biz müslümanların bir kaybı olmayacaktır. Çünkü kimse bize hesap sormayacaktır. Ama ya eğer varsa! O zaman inanmayanların vay haline!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…