Sizce Anti Virüs kullanılmalı mı?

Makaleler
1
Bilgisayarı gereksiz yorduğunu düşündüğüm için kurmuyorum. Sizce güvenlik açığı ve virüs yememem için para verip kullanmam gerekir mi? Siz kullandıktan sonra size bir artısı oldu mu?
Şu an: Windows Defender açık.

Son düzenleyen: Moderatör:
@18401 arkadaşın da dediği gibi, anti virüs devri bitti. Günümüzde internet güvenliği şart! Virüsler eskisi gibi değil, sitelerden çok rahat bulaşabiliyor. Siz girmeseniz bile, girdiğiniz herhangi bir sitenin reklam olarak açtığı 2. bir sayfa virüs tehlikesi taşıyor. Bilgisayarı çok yormayan virüs programları tercih edilebilir. Bende yıllardır Avast kullanırım ve öneririm.

Bilgisayarda İnternet security kullanmak bir ihtiyaç, eğer yavaşlattığını düşünüyorsanız Trend Microyu tavsiye ederim N11 den 10 lira gibi cüzi bir fiyata 1 kullanıcı 1 yıl olarak alabilirsiniz.

Çoğu kez söyledik. Yine söyleyeceğiz. Bu devirde bilgisayarın güvenliğini sağlamak için kaliteli bir güvenlik yazılımı şart. 'Bilinçli kullanıcıya virüs bulaşmaz.' Diye bir şey yok. :)

O halde doğru yoldayım. :)
Hayır. Yanlış yoldasın. Hem de çok yanlış. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı gereksiz yorduğunu düşündüğüm için kurmuyorum. Sizce güvenlik açığı ve virüs yememem için para verip kullanmam gerekir mi? Siz kullandıktan sonra size bir artısı oldu mu?
Şu an Windows Defender açık.
Windows Defender artık eskisi kadar dandik bir yazılım değil ama kimi zaman yetersiz kalabiliyor. Bu yüzden bir antivirüs kullanmanızı öneririm. Para verip kullanmanız gerekir demeyeceğim ama para verip kaliteli bir yazılım almanızı öneririm.

BitDefender öneririm. Onun dışında Kaspersky da BitDefender ayarına çok yakın bir yazılımdır. Ben Kaspersky Internet Security kullanıyorum, iki yıllık lisans almıştım.

Kaliteli bir antivirüsün artısının nerede görüleceğini bilemezsiniz. Bende artısı daha çok film sitelerinde oluyor. Mesela 10 tane film sitesine girdiğim zaman 6 tanesinde Kaspersky "İndirme engellendi" diye uyarıyor. Gerçi Netflix kullandığım için artık öyle sitelere yanaşmıyorum.

Arka plan kullanımına gelecek olursak, her zaman demesem de çoğu zaman CPU kullanımı %5'i geçmiyor. Bazen arka planda rootkit vb. taramalar yapıyor, onu da kapatabilirsiniz diye hatırlıyorum, şu anda bilgisayarda değilim.

Windows Defender artık eskisi kadar dandik bir yazılım değil ama kimi zaman yetersiz kalabiliyor. Bu yüzden bir antivirüs kullanmanızı öneririm. Para verip kullanmanız gerekir demeyeceğim ama para verip kaliteli bir yazılım almanızı öneririm.

BitDefender öneririm. Onun dışında Kaspersky da BitDefender ayarına çok yakın bir yazılımdır. Ben Kaspersky Internet Security kullanıyorum, iki yıllık lisans almıştım.

Kaliteli bir antivirüsün artısının nerede görüleceğini bilemezsiniz. Bende artısı daha çok film sitelerinde oluyor. Mesela 10 tane film sitesine girdiğim zaman 6 tanesinde Kaspersky "İndirme engellendi" diye uyarıyor. Gerçi Netflix kullandığım için artık öyle sitelere yanaşmıyorum.

Arka plan kullanımına gelecek olursak, her zaman demesem de çoğu zaman CPU kullanımı %5'i geçmiyor. Bazen arka planda rootkit vb. taramalar yapıyor, onu da kapatabilirsiniz diye hatırlıyorum, şu anda bilgisayarda değilim.

Bu güzel yorum için teşekkür ederim. Şu an mevcutta CPU kullanımı boşta %0 diyebilirim. (PC yoran tüm programlar kapalı olunca) Bunun haricinde film olayında haklılık payı olabilir. Deneyeceğim :)

Defender fazlasıyla yetiyor. Tabii ki ne yaptığını bilen kullanıcılar için. Kullandığınız tarayıcıda "Dosya kaydedilirken her seferinde sor" diye seçenek oluyor. Onu mutlaka aktif hale getirin. Ben senelerdir böyle kullanıyorum. Antivirüs gereksiz performans kaybından başka bir şey değil bana göre.

Antivirüs devri bitti, internet güvenliği devri başladı demek doğru değil. Antivirüsler sizi internetten gelen virüslere karşı da koruyor. Çeşitli markaların Internet Security ürünlerinin tek farklarından biri güvenlik duvarı dahil etmesi. Güvenlik duvarının da işlevi sizi internetten gelen virüslere karşı korumak değildir. Bu terimin yanlış anlaşıldığını düşünüyorum.

Kullanılmamalı.

Acemi kullanıcı iseniz veya işiniz gereği ofis işlerinde önemli veriler dahilinde bilgisayarı kullanıyorsanız iç kullanılabilir. Günlük kullanımda, oyun falan oynayan birisinin antivirüs yüklemesine pek gerek yok.

Forumdaki değerli üyelerin tavsiyesi ile BitDefender 2020 indiriyorum şuan, Umarım sistemin performansını olumsuz etkilemez. Bu programdan memnun kalmaz isem Kaspersky deneyeceğim. Şimdilik lisans yerine 30 günlük deneme sürümüne bakacağım. Şöyle bir düşündüm de her internet sitesindeki popuplar gizli bir tehlike.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı