Çözüldü Sizce Apple'a eski telefonu verip yenisini alınca ne oluyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ege-AKTÜRK

Centipat
Katılım
27 Mayıs 2020
Mesajlar
14
Arkadaşlar konu basit sizce eski modeli yeni çıkan model ile değiştirince eski telefona ne oluyor? Geri mi dönüştürülüyor yoksa telefon çöpü mü oluyor? Aydınlatırsanız sevinirim.
 
Çözüm
Yenilenmiş (refurbished) olarak satılır, duruma göre bileşenleri kullanılır... Birçok metodu var.

Eğer cihaz iyi durumdaysa yenileyip birisine veriyorlar, değilse de geri dönüştürüp faydalı işler için kullanıyorlar. İyi durumda değil ise iPhone cihazları Apple’ın Daisy robotu parçalarına ayırıyor ve içindeki kaynakları alıyor. Diğer cihazlar da geri dönüşüm partnerlerine gidiyor.

Kaynak.
 
Yenilenmiş (refurbished) olarak satılır, duruma göre bileşenleri kullanılır... Birçok metodu var.

 
Çözüm
Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Aslında sorma nedenim yakın bir zamanda Iphone 11 alacağım. Yenisi çıktığında değiştirmek istesem neler olur diye merak etmiştim. Çünkü dünyayı yeterince kirlettik daha fazla kirletmek istemiyorum artık. Geri dönüşüme gitmesi veya bir işe yaraması beni gerçekten memnun etti. Tekrar teşekkür ediyorum hepinize.
 
Eğer cihaz iyi durumdaysa yenileyip birisine veriyorlar, değilse de geri dönüştürüp faydalı işler için kullanıyorlar. İyi durumda değil ise iPhone cihazları Apple’ın daisy robotu parçalarına ayırıyor ve içindeki kaynakları alıyor. Diğer cihazlar da geri dönüşüm partnerlerine gidiyor.

Kaynak.

Hep aklıma gelmiştir. Telefonu birkaç defa sıfırlayıp, eskiyi getir yeniyi götür firmalarına versek, o kadar dosyamız resimlerimiz mesajlarımız vs vs. geri getiriliyor mu? (Alan firma tarafından)

Not: iPhone 6S kullanıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı