Sizce Atatürk ve silah arkadaşları çocuklara nasıl anlatılmalı?

zyew1021

Centipat
Katılım
9 Mayıs 2024
Mesajlar
146
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
Sivas
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: AMD Ryzen 5 2600 Six-Core Processor
GPU: NVIDIA Geforce GTX 1660 Super 6 GB
RAM: Ballistix 16GB Sport LT Series DDR4
Anakart: Gigabyte B450M S2H
SSD: KINGSTON SNV2S500G 466 GB
Cinsiyet
Erkek
Bildiğiniz gibi, eskiden Atatürk okullarda detaylı ve neredeyse en iyi şekilde anlatılırdı. Ama şu anki eğitim müfredatında Atatürk'e ve silah arkadaşlarına neredeyse hiçbir şekilde yer verilmiyor. Dolayısıyla, küçük çocuklarımız Atatürk'ü doğru düzgün bir şekilde öğrenemiyor. Şimdi sokaktan 5. sınıfa giden bir çocuğu çevirsem, bana cumhuriyetin kuruluş tarihini bile söyleyemez muhtemelen. Tabii, bazı aileler çocuklarını merdiven altı 'Kur'an' kurslarına gönderdikleri için, o kurslarda da Atatürk çok yanlış tanıtılıyor veya hiç tanıtılmıyor. Düzenleme yapılması gerek.
Şimdi asıl sorumuza gelelim:
Sizce Atatürk ve silah arkadaşları, küçük çocuklara ilk okul yıllarından itibaren nasıl bir şekilde anlatılmalı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlkokulda çocuğa basit tarihi temeller anlatılmalı.Ortaokul çağında ise ezber şeklinde bu tarihte bu oldu değil, Atatürkün fikirleri ve yaptıklarının yorumlanması,sebepleri öğretilmeli.Lise çağında hafif ezber konuları öğretilmeli.
 
Bu konular ne çok yüceltilerek ne de yerilerek anlatılmalı bence. Ne olduysa ne yapıldıysa ve neden yapıldıysa bunlar öğretilmeli. Atatürk neden böyle bir şey yaptı ? eski sistemin sorunları nelerdi ve neler değişti ? gibi sorulara cevap vererek anlatılabilirse bence öğrenmek daha kolay ve doğru olur.
 

Katılıyorum hocam olan olayların detayına inmektense bunlardan Atatürk'ün hangi özelliğini anlayabiliriz veya bu olaydan nasıl bir sonuç çıkartılabilir gibi akılcı yaklaşmak lazım.

4. sınıftan itibaren çocuklara savaşları ezberletiyorlar. Nesi doğru acaba?
Orası saçma işte onu diyorum.
 
Yanlış bilgi
Bir kişi icraatlarıyla tanınır, yaptığı düzenlemeleri anlatabilirsiniz. Örnek olarak, camilerin ahır yapılması, ezanın aslına uygun olmayan şekilde okutulması, hocaların asılması, dil alanındakı yenilikler ile mazi yerine batının örnek alınması gibi birçok konuda düzenlemeler yapmıştır. Bu tür hakikatleri gençlere sunarsanız gençler olaylara daha düzgün şekilde vakıf olabilirler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Onemli liderlerin, Turk devletinin bugune gelmesine onculuk eden figurler olarak tanitilmasi cok da detaya inilmeden yapilsa bence o yas grubu icin yeterli.

Devlet, savas, fedakarlik gibi konseptleri yeterince anlayamayacaklar, fazla sisirirsen kuzey koredeki dombile tapindiklari gibi bir figure tapinacaklar. Anlatmazsan hic bilmiyor olacaklar.

O yuzden kademeli sekilde detaylandirmak suretiyle devlet buyukleri ve ulkenin bugune gelmesindeki katkilari anlatilmali ama bu objektif olmali.

Biz kucukken Basini vermeyen sehit, sinekli bakkal, diyet gibi romanlar okutuyorlardi; resmen kitap okumaktan korktugumu hatirliyorum. Bence hic gerek yok boyle seylere.
 
Katılıyorum hocam olan olayların detayına inmektense bunlardan Atatürk'ün hangi özelliğini anlayabiliriz veya bu olaydan nasıl bir sonuç çıkartılabilir gibi akılcı yaklaşmak lazım.

Sınavlarda çıkanları öğreteceğiz diye çocuklara cumhuriyetin nasıl işlediğii bile öğretmiyorlar. Geçen sene denk geldi kardeşimin çıkışına gittim. Bir iki çocuğa sordum daha cumhuriyet hangi gün yıl ilan edildi, İstiklâl Marşı ne zaman kabul edildi onu bile bilmiyorlar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…