14 yaşındasın ve baban sana 600 TL veriyor. Bir de babam yaptığı doğru mu diyorsun. Daha ne istiyorsun ki anlamadım. Elindekinin kıymetini bil. Babam bana verdiği paranın çok daha fazlasını verecek olsa bile almıyorum ben. Sen de bazı şeylerin değerini bilmesini öğrenmelisin.
Konuyla alakasız fakat bilgisayarınız uzaya götürüyor mu(!)
Bu arada benim babam harçlık vermiyor. Arada bir 5-10TL dondurma parası Ve böyle mutluyum ihtiyacım yok 100TL'lere. (Aslında var ama şey ee...)
Bu 600₺ harçlık mı nafaka mı? Eğer nafakaysa baban da buna göre maaş alıyordur diye tahmin ediyorum. Bir adaletsizlik olduğunu düşünüyorsanız da dava açarsınız.
Eğer bu nafaka değil harçlıksa gayet yeterli bir harçlık bence.
Ben ilk üniversiteye başladığım zaman 450 TL devlet bursu veriliyordu ve ailemin durumu kötü olduğundan dolayı para yollayamıyorlardı ve şehir dışında okuyordum, bir yandan okuyup bir yandan çalışmak zorunda kaldım, şu an MIT'de master yapıyorum buralara da kendi çabam ve kendi biriktirdiğim param ile geldim ve ailem hala para yollayamıyor ben bir yandan çalışıp bir yandan böyle zor bir okulda okuyorum.
Yaşına göre o para gayet yeterli o parayı nereye harcıyorsun anlamıyorum? O yaşta sigara ve alkol içmediğini de varsayarak soruyorum.
Konuyla alakasız fakat bilgisayarınız uzaya götürüyor mu(!)
Bu arada benim babam harçlık vermiyor. Arada bir 5-10TL dondurma parası ve böyle mutluyum ihtiyacım yok 100TL'lere. (Aslında var ama şey ee..)
600 liraya işlemci alabilmek için bisikletimi+ps 2'mi+2 tane DDR1 sistemimi sattım. Aylık 600 lira nasıl yetmiyor? Okullar açıkken haftalık 10 lira ile geçinir, Gerisini kenara atardım 7 ay gibi bir sürede sistem topladım.
Neden böyle bir şey yazdın? Nasıl yetmiyor sana? Ben o 600 lirayı katlar 1000 TL bile yaparım anlamadım nasıl yetmedi. Her ay HyperX Cloud II parası alıyorsun. Üstüne annen de harçlık veriyorsa mis.
Elinde olanların kıymetini bil bence. Evin geçiminin nasıl sağlandığı hakkında bilgim yok. Belki evin geçimi bile zor sağlanıyor. Bunu göz önüne almalısın. Bence eline geçen parayı iyi kullan. İmkanın var ise evin geçimine katkıda bulun. Bence az bile olsa çalışmaya başla. Maddi ve manevi olarak sana çok fazla katkısı olur.