Sizce bilgisayar devri bitti mi?

Hayır tabii ki. Çünkü telefon, tablet ve Smart TV' de çalıştırılamayan oyun/yazılım PC' de çok rahat çalışıyor. Taşınabilirlik açısından miniPC ve laptoplar var.

Hayır. Bilgisayar kullanmayı seviyorum ve kesinlikle bilgisayarı tercih ederim. Diğer platformlardan çok daha hızlı, kullanışlı geliyor bana. Laptop olduğu için kısıtlanmış hissetmiyorum. Belkide bunun sebepi yeni telefon almama konusundaki inatçılığım, bilmiyorum.

Üniyi bitirinceye kadar telefon almayacağım.

Telefon üzerinden dokunmatik kullanarak yazı yazmak veya gündelik işlerimi halletmek tamamen işkence. Microsoft Surface gibi AIO sistemler dışında her türlü bilgisayar kullanmayı tercih ederim. Bilgisayar devrinin bittiğini en kolay şekilde r/pcmasterrace öldüğünde anlarsınız.

Bilgisayar devri bitmedi.

Bilgisayarı sadece oyun oynamaktan ibaret görürseniz o işi konsollar da görüyor. O açıdan bakarsanız bitti diye bakabilirsiniz fakat konsollar da gerek oyun gerek çalışma şekli olsun bilgisayarlar kadar değil halen.

Bilgisayarlar her amaca yönelik kullanılabilen aletler.

Ne düşünüyorsunuz bu konuda? Bence bilgisayarlar eskisine nazaran önemini kaybetti. Yani elbette hala oyuncular ve içerik üreticiler için vazgeçilmez. Her ne kadar konsol diye bir alternatif olsa da PC ayrıdır tabii ki.

Ama bahsetmek istediğim konu şu, oyuncu değilseniz veya herhangi bir şekilde (yazılım, tasarım gibi profesyonel konularda) bir içerik üretmiyorsanız bilgisayar kullanmanın bir avantajı var mı?

Yani ben bir PHP yazılım geliştiricisiyim ve işim haricinde bilgisayar kullanmayı sevmiyorum fazla. Artık tablet ve telefon gibi mobil cihazlarla her şey yapılabiliyorken siz de bilgisayarın başında kendinizi kısıtlanmış hissetmiyor musunuz? Bir şeyler izlemek için de Smart TV'ler çok daha kullanışlı zaten. Bence iş veya oyun için kullanmak haricindeki şeylerde bilgisayar kullanmak eziyet. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Tüm işlerimi kocaman bir ekranda yapmama olanak sağlıyor. Oyun oynamak istediğimde bunu yapabilmemi, aynı zamanda Office gibi uygulamalardan işlerimi yapma imkanı sunuyor, telefondan veya Xbox, Playstation gibi şeylerden bu pek mümkün olmuyor. Bence teknolojik dünyanın vazgeçilmezidir bilgisayar. İş ve oyunun dışına çıkarsak zaten bilgisayarın kullanım amacı dışına çıkıyoruz, bu konuda gereksiz olduğu konusunda size katılıyorum :)

Bilgisayar derken masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar kastediliyorsa masaüstü bilgisayarların devrinin kapanması için dizüstü bilgisayarların performans konusunda aynı fiyata gelen alternatifi masaüstü bilgisayarı geçmesi gerekiyor. Ancak bilgisayarların devrinin tamamen kapanıp mobil veya farklı cihazların bilgisayarların yerini alması uzun zaman sürer. Benim tahminim böyle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı