Sizce böyle bir uygulamaya ihtiyaç var mı?

Kadr_yagar

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar herkese,

Her şeyden önce en baştan söyleyeyim: Ben yazılımcı değilim. Bu işin eğitimini almadım. Ama eskiden internet kafelerde gördüğümüz Üçgen Oyun Arşivi, Murkut oyun sistemi vb. her şeyin elinin altında olduğu o pratik sistemleri evimde kurma hayalim vardı.

Piyasayı denedim; Playnite oyunlarda iyi ama film/dizi tarafı eksik, Kodi medyada süper ama oyun tarafı bana hantal geldi. "Neden ikisinin en iyi yanlarını alıp, görsel olarak da gözümüzü doyuran, kullanımı yağ gibi akan tek bir sistem yok?" diye kafayı taktım.

İşten güçten arta kalan vakitlerimde, yanıma Yapay Zeka'yı (LLM) da alarak başladım kurcalamaya. İlk başta basit bir HTML arayüzü sanıyordum, meğer işin içine .exe çalıştırma, player gömme girince işler değişiyormuş :) Öğrene öğrene, deneye yanıla projeyi electron tabanlı KadoHub adında hatırı sayılır bir uygulamaya dönüştürdüm.

KadoHub'ın Kabaca Özellikleri:

Bir son kullanıcı olarak neye ihtiyacım varsa, ne eksikse onu ekledim. İşte uygulamanın şu anki yaptıkları:

• Gömülü "Netflix Tarzı" Video Oynatıcı:Dışarıdan VLC veya başka player açmanıza gerek yok, uygulamanın içinde gömülü, arayüzü Netflix player'ına benzeyen özel bir oynatıcı yaptım.
    • Otomatik "Binge-Watch": Dizi izliyorsanız bölüm bitince jeneriği beklemeden otomatik diğer bölüme geçiyor.
    • Film Seri Modu: Eğer seri bir film izliyorsanız (Mesela Harry Potter 1), film bitince otomatik olarak serinin 2. filmini başlatıyor. Yerinizden kalkmanıza gerek yok.
  • Anlık Sistem Takibi & Hava Durumu:Oyuna veya filme dalmadan önce PC ne durumda görmek isterseniz diye; CPU, RAM ve Ekran Kartı (GPU) kullanım değerlerini anlık olarak arayüzde gösteriyor. Lokasyon bazlı hava durumu entegrasyonu da var; çok bir numarası yok ama eklerken can çekiştim :D.
  • Akıllı ve Toplu Kütüphane Ekleme:
    • Oyunlar: Klasörü gösteriyorsunuz, bin tane oyun olsa bile topluca ekliyor. Oyunu eklerken yanında bir çubuk var; oraya istediğiniz oyunun ismini tam olarak yazarsanız exe ismine göre değil de kutu içine göre metadata çekiyor. Bu metadata kaynağını isterseniz değiştirebilirsiniz. Normalde sistem .lnk ve .exe uzantılarının arkasını okuyacak şekilde programlı; kutu boş kalırsa exe veya kısayol ismine göre metadatayı çekiyor.
    • Filmler ve Diziler: Yine toplu seçimle klasörden çekip kütüphaneye diziyor, afişlerini buluyor.
    • Uygulamalar: Sık kullandığınız programları da topluca ekleyebiliyorsunuz.
  • Emülatöre Özel Data Çekme Sistemi (Internet Archive):Uygulama içine bir sistem kurdum; direkt Internet Archive veri tabanından oyunları bulup çekebiliyorsunuz. Sadece indirmekle kalmıyor, ZIP dosyasını sizin yerinize açıp, ilgili emülatöre hazır hale getiriyor. (Sistemin içinde RetroArch çekirdeği gömülü, ayar derdi yok).
  • Görsel Özelleştirme Çılgınlığı:
    • Film/Dizi izlerken modunuza göre tek tıkla Netflix, Prime Video veya Disney+ benzeri arayüze geçiş.
    • 15 Farklı Renk Teması ve 12 Farklı Ana Sayfa Tasarımı.
    • 10 Farklı Sidebar (Yan Menü) ve 15 Farklı Oyun Kapak Dizilimi (Coverflow, Grid vb.).
  • Diğer Hayat Kurtaranlar:
    • Otomatik Metadata: Oyun bilgilerini RAWG/GiantBomb/SteamGridDB'den; Film/Dizi bilgilerini TMDB'den otomatik çeker.
    • Entegre Torrent Arama: Tarayıcı açmadan 1337x, PirateBay gibi kaynaklarda arama yapabileceğiniz çubuk.
    • Müzik Keyfi: YouTube üzerinden müzik çekip, siz uygulamada gezerken arka planda çalabiliyor.
    • Geniş Ekran (Big Picture) Modu: steam benzeri çeşitlilik olsun diye ekledim.
    • Otomatik Yedekleme: Tüm ayarlarınızı ve veritabanınızı korur.
Sonuç:

Dediğim gibi, yazılımcı olmadığım için proje bu kadar kapsamlı hale gelince "debug" (hata ayıklama) süreçleri beni biraz zorluyor ama ortaya çıkan işi ben çok sevdim.

Sizce bu projeyi toplulukla paylaşmalı mıyım? Yani "Böyle bir şeye ihtiyacımız vardı, indirir kurarım, arşivimi dizerim" der misiniz?

Eğer sizden olumlu bir ışık alırsam, hatalarını temizleyip beta olarak ücretsiz yayınlamayı düşünüyorum. Yorumlarınız ve eleştirileriniz benim için çok değerli.

Not: Fazla resim kalabalığı olmaması adına hepsini koyamadım fakat çok fazla tema kombinasyonu var. Eğer isterseniz detaylarını ve diğer görselleri konuya daha sonra eklerim.

Birde isim konusunda varsa fikirlerinizi alabilirim <3

1765497064480.png
1765497097892.png
1765497154335.png
1765497226671.png
1765497257392.png
1765497277275.png
1765497304798.png
1765497381245.png
1765497424099.png
1765497463212.png
1765497491156.png
1765497530631.png
1765497551899.png
1765497572405.png
1765497601254.png
1765497621526.png
1765497648147.png
1765497677939.png
1765497699153.png
1765497720156.png

Dosya Ekleri

• 1765497343255.png
    1765497343255.png
    123,6 KB · Görüntüleme: 8
Yazılım müh. Mezunu olarak gayet başarılı bir iş çıkarmışsın. Açıkçası benim ihtiyacım olmadığından kullanmam diyeceğim ama ihtiyacı olan kişiler için müthiş olmuş diyebilirim.

Yazılım müh. Mezunu olarak gayet başarılı bir iş çıkarmışsın. Açıkçası benim ihtiyacım olmadığından kullanmam diyeceğim ama ihtiyacı olan kişiler için müthiş olmuş diyebilirim.
Hocam değerli yorumunuz ve desteğiniz için teşekkür ederim.
Görüşlerinizi paylaştığınız için ayrıca memnun oldum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı