Sizce CPU'nun O.C'suz Sistem kararlılık testin'deki ısı değerleri normal mi ?

Daha fazla  
- Sistem Bilgisi -

- i7 4770 K
- Thermaltake Frio Advanced CPU Soğutucu
- Msi z87 G-45 Gaming
- G-Skill RipJaws 2133 Mhz x2 4GB
- R9 270X
- Cooler Master GX Bronze 750W+80 PLUS
- Corsair Carbide 300 R 7 Adet fan desteği. 3 Adet takılı durumda. Ön , arka , yan

Merhaba arkadaşlar. Bir çok kişi CPU soğutucumun gayet iyi olduğunu söylediler. Bunun yanı sıra O.C'a elverişli. O.C için üretilen bir soğutucu. Sorum şu sizce CPU'nun O.C'suz Sistem kararlılık testin deki ısı değerleri normal mi ? Aynı zaman'da size O.C edilmiş halin'in Sistem kararlılık testin deki sıcaklık değerlerini'de yollayacağım. Core Voltajı 1.440 V ve CPU çalışma frekansı 4.5 Ghz %100 yükte 100 Derece ! Umarım yardımcı olabilirsiniz...
Stress Testi O.C'suz.jpg

Bu Fotoğrafta ise CPU'nun çalışma frekansı 4.5 Ghz . CPU Voltajı ise 1.440 V . %100 yükte 100 Derece.
Stress testi O.C'lu ISI değerleri..jpg

Son düzenleme:
IMPOSS1BLE kardeşim O.C'suz boşta ki sıcaklık değerleri 33 - 36 derece arası değişiyor. 100 derece olan ise %100 yükte 1.440 V ve 4.5 Ghz Frekansta ulaşılan sıcaklık değerleri... Anlamadığım nokta adamlar O.C yapıyor voltajı daha düşük veriyorlar ama sistem kararlılık testlerin'den başarılı bir şekil'de geçebiliyorlar. Ben ise 1.440 V'tan aşşağı Voltaj verdiğim zaman 4.5 Ghz'de hiç bir sistem kararlıktan geçemiyor. Yabancı bir forum sitesin'de gördüm adam Gıgabyte z87X-UD4H anakart ile 4.8 Ghz için 1.300 V vermiş ve sistem kararlılık testlerini'de çatır , çatır geçmiş. Lakin hangi soğutma tekniğini kullanmış bilmiyorum...

Son düzenleme:
IMPOSS1BLE kardeşim O.C'suz boşta ki sıcaklık değerleri 33 - 36 derece arası değişiyor. 100 derece olan ise %100 yükte 1.440 V ve 4.5 Ghz Frekansta ulaşılan sıcaklık değerleri... Anlamadığım nokta adamlar O.C yapıyor voltajı daha düşük veriyorlar ama sistem kararlılık testlerin'den başarılı bir şekil'de geçebiliyorlar. Ben ise 1.440 V'tan aşşağı Voltaj verdiğim zaman 4.5 Ghz'de hiç bir sistem kararlıktan geçemiyor. Yabancı bir forum sitesin'de gördüm adam Gıgabyte z87X-UD4H anakart ile 4.8 Ghz için 1.300 V vermiş ve sistem kararlılık testlerini'de çatır , çatır geçmiş. Lakin hangi soğutma tekniğini kullanmış bilmiyorum...

O tür o.c. yapmak için kendini aşmış çok kaliteli soğutma sistemleri gerekli ki bunlar aşırı pahalı. Eğer 4.5 ghz'de 100 derece alıyorsunuz kesinlikle eski haline getirmeniz sizin açınızdan iyi olur. O anakarta gelirsek işlemci'ye güç sağlayan ve bölümü soğutan bloklar sizin anakartınızdan daha sağlam gözüküyor ki öyledir. Kaynak belirtirseniz daha iyi olur.

Yük altındaysa iyi diyen arkadaşımıza sesleniyorum :

Prime95'in amacı işlemcinin tüm çekirdeklerini %100 yük altına sokmaktır. Umarım farkındasındır.
Bunu geçiyorum, tüm çekirdekler çalışmayı durdurup tekrar çalışmayı denemiş yani stabilite kısa sürede bozulmuş.
Sıcaklık değerlerini es geçsek bile iyi diyemeyiz. Ayrıca voltaj değerine göz ucuyla bile bakmadan yorum yapmışsınız.
Anakart ile işlemci soğutucusunun, soğutucu bloklarını mı karşılaştırıyorsunuz onu da tam anlayamadım :)

Öncelikle Core voltaj 1,44 yüksek sayılabilecek bir değer. Siz AMD'nin FX serisi bir işlemcisinin CPU voltaj değerini girmiyorsunuz :)
İntel Core İ7 4770K'nın core voltaj değerini giriyorsunuz. Bu değer 4,4 GHZ için 1,2 civarında olmalıdır.

Ben yinede sıcaklıkların 100 dereceye çıkmasını doğal bulmuyorum, montaj aşamasında bir sıkıntı olmamıştır inşallah.
Çünkü gayet iyi bir soğutucu. Fanların devir hızını da kontrol edebilirsiniz.

Bunun dışında kafanızı çok yukarılara dikmeyin 4,6 deneyin, olmazsa 4,4 ile yetinmeyi bilin.

BilgisayarKurdu kardeşim şu konuya bir açıklık getirelim. Ben Core Voltajını 1.44 'den aşşağı verdiğim zaman Prime95 ile stabilite testi gerçekleştiremiyorum. 1.44 V verdiğim zaman çok rahat stabilite testini tamamlıyorum. Bu voltajla 1 saaat test ettim lakin sıcaklık çok fazla 100 derece. Soğutucu'nun gayet iyi olduğunu söylüyorsunuz ama hiç bir şekil'de yararı olmuyor. Montaj konusuna gelirsek. Yalnış montaj yaptığımı düşünerekten araştırmalar yaptım ve doğru yaptığımı anlamış oldum. 1.44 V ve 4.5 Ghz yaptığım'da değerleri normal derece 50 lakin Prime95 testin'de 100 dereceye vuruyor %100 yük altın'da... Bunun bir çözümü olmalı.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı