Sizce dinler gerçek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bak bu düşündürücü işte hmm neden acaba

@XEfe.Bey Böyle bir şey yok çünkü. Şu an piyasada olan Kuran bile ilk hazırlanan Kuran değil. Diğer Semavi dinlerde kitaplarının değişmediğini iddaa eder. Değişip değişmediği de çok önem arz etmez benim için, önemli olan içindeki bilgidir.

Deist değilim. Bu muhteşem tanrı neden bizi sınıyor? Bizi sınamakla kendi ekmel varlığına ne ekleniyor?

Bunu, yaratan tanrıdan başka kimse bilebilir mi? İnanırsın ya da inanmazsın. İş mantığında ve kalbinde son buluyor. Sana araştırıp mantığına yatana yönelmek düşer.

Bak bu düşündürücü işte hmm neden acaba

Peygamberlerin zamanında insanlar kendini tanrı olarak ilan edip zengin oluyorlardı. Yani Allah'a şirk koşuyorlardı. İnansalar bile zengin olmak için yalan söylüyorlardı.

Konuyu açıp kenardan kavga izlemece. Kaç kere daha aynı yemi yiyeceksiniz?

@LynxC bu İslam dini tarihte onlarca kan dökülmesinede sebep oluyor. Bu sadece bir din için değil tüm dinler için geçerli. Hepsinin amacı yalnızca gücü elinde tutmak.

Nereden geldiğini düşün o zaman bence inanırsın.

Peki abi sana en mantıklı gelen kutsal kitap veya bir din var mı? Ben Kur'an'ı Kerim'i Türkçe okumaya çalıştım ama anlamadım sanırım biraz büyüdüğüm zaman tekrar okumalıyım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…