Sizce dinler gerçek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hala aynı şeyi yapıyorsunuz. Bu soruların cevabı çok basit: Ne olduğunu henüz bilmiyoruz. İnsanlık bu sorulara cevap bulmak için yeterince gelişmiş değil. Ama sizin düşünceniz, bu soruların cevabını kimse bilmiyor, o zaman tanrı yapmış olmalı!

Açıkçası aklı başında ve az biraz felsefe bilgisi olan bir insan böyle bir argümanların ne kadar saçma olduğunu bilir zaten. Zira kanıtı olmayan bomboş saatçi safsataları bunlar. İlla bunları cevaplamak için insanlığın daha fazla gelişmesini beklemeye gerek yok.

Son düzenleme:
@LynxC bu İslam dini tarihte onlarca kan dökülmesinede sebep oluyor. Bu sadece bir din için değil tüm dinler için geçerli. Hepsinin amacı yalnızca gücü elinde tutmak.
Bu mantık mana çok cahilce geliyor. Size cahil demiyorum bu arada yanlış anlamayın. İslam dini kimseye savaş açmadı. Hep kendini savundu. Zamanında hiç savaş kaybetmeyen komutanlar var.

Peki abi sana en mantıklı gelen kutsal kitap veya bir din var mı?
Diğerlerine göre biraz daha ılımlı ve insancıl olarak gördüğüm Zerdüştlük. O da mantıklı gelmiyor bana sadece daha insancıl görüyorum.

En basitinden düşünün kutsal kitapların içinde peygamberlerin hayatlarına tanrının koyduğu ölçütler yer alır peygamber öldükten sonra orada olan bilgi gereksiz ve kullanım dışı kalır ve bu kitap peygamberler öldükten binlerce yıl sonra bile insanlığa yol göstereceğini söyleyen bir kitabın içinde gereksiz bir bilgi halini alır hani yok şu kitabın inanlarını ile dalga geçeyim yok şuna sallayın diye düşünerek bir yere varamazsınız felsefe başlığı altında açılmış çok kısıtlı bir soru.

Peki abi sana en mantıklı gelen kutsal kitap veya bir din var mı? Ben Kur'an'ı Kerim'i Türkçe okumaya çalıştım ama anlamadım sanırım biraz büyüdüğüm zaman tekrar okumalıyım.
Hadisleri okuyabilirsin. Onları anlarsın.

En basitinden o muhteşem mucizelerini yalnızca bazı kullarına gösterdi ama bizim hiçbir farkımız yoktu :) bu mucizeyi bizim gibiler yalnızca sözlü olarak biliyoruz ve ne kadar doğru olduğunu bilmiyoruz. Eğer inanmazsakda sonsuz bir cehennem azabı bizi bekliyor. E hani diğerlerine merhamet?

Farkımız yok diyorsun da tanrı zaten herkesin eşit olduğunu söylemiyor ki.

İnanırsan da seni sonsuz mutluluk bekliyor neden iyi varken kötüyü seçiyim ki? Cennete gitsen haketmiş oluyorsun ama sonsuz azabı kendin seçince de tanrı acımasız oluyor değil mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı