Sizce dolandırılmaya mı çalışılıyorum?

MetinCakir

Hectopat
Katılım
26 Temmuz 2019
Mesajlar
388
Çözümler
3
Yer
Adana
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, uzun süredir Nintendo 3DS istememin ardından 2 gün önce elime bir miktar para geçti ve ikinci el Nintendo 3DS arayışına koyuldum. Cuma akşamı önce Letgo, sahibinden gibi sitelerden özellikle kendi şehrimde Nintendo arayışına koyuldum fakat şehrimde hiç bulamadım ben de kargo ile almaya karar verdim.

Bir adet kafama uyan, CFW'li, 64 GB hafızası olan, şarj aleti, kalemi vs. her şeyi olan konsol buldum fakat satıcı Param Güvende ile alışveriş yapmak istemediğini, havale ile yapmak istediğini söyledi, sebep olarak da satıcıyı korumayan bir sistem olduğunu öne sürdü. Her neyse, biz fiyatta anlaştık vs. sonra satıcı bana kargonun daha uyguna gelmesi için sahibinden Param Güvende ile ucuz bir ürün açayım sen onu satın al sonra ise kalan parayı havale ile gönder ben de sana ürünü göndereyim dedi. Şimdi işin en can alıcı kısmına gelelim, satıcının sahibinden sitesi üzerinde yaklaşık 20 adet incelemesi var ve hepsi 5 yıldız hani 4.9 falan değil ortalama direkt 5. ayrıca bu yorumları incelediğimde hepsinin belli bir dönem aralığında yapıldığını, bazı günler 3-4 adet inceleme yapıldığını gördüm.

Şimdi asıl şüphelendiğim kısma gelelim, satıcı bana ürünü satarken kargo işini hep Param Güvende üzerinden yaptığını bu şekilde daha uyguna geldiğini söyledi ve ürünü Nintendo olarak değil de başka, ucuz bir şey olarak ilanı açacağını söyledi fakat yorumlarda hep baktığımda değerlendirilen ilanların Nintendo ve konsol tarzı şeyler olduğu görünüyor. Neden diğer satışlarında ürün adını sattığı ürünün adı olarak açıyor da bana satarken başka isimde açıyor? Ürünü almak istiyorum fakat çok şüphelendim. Bu konularda tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Ayrıca ek olarak, WhatsApp profilindeki ismi ile sahibinden profilindeki ismi farklı, sorduğumda ise banka hesabından dolayı böyle yaptığını söyledi satıcı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bayağıdır dönen bir dolandırıcılık yönetemi Param Güvende dışına asla çıkmayın zaten büyük ihtimal sana vereceği IBAN da gine baskasına ait olduğu için onun ismi bile farklıdır
 
Teşekkür ederim, 300-400 TL komisyon vermemek için paramdan olmayayım, Param Güvende ile satış yapan bir satıcıdan alayım madem.


Attı fakat açtığı ilanın linkini attı ama daha mesaja bakmadım bile.
%100 dolandırıcı benim başıma gelmişti.
 

Geri
Yukarı