Sizce EA pes etti mi?

Sizce EA pes etti mi?

  • Evet

    Oy: 17 24,6%
  • Hayır

    Oy: 31 44,9%
  • Belki

    Oy: 21 30,4%

  • Oy verenlerin toplamı
    69
Origin platformuna doğru düzgün yatırım yapmadı ki. Başka firmaya pay kaptırmamak için, Origin açtı. İlk başlarda ücretsiz oyun dağıtıyordu. Baktı bunla insanlar platformu tercih etmiyor. Sonra o sistemi saldı. İndie oyun firmalarını denedi. Ama Steam özel kur fiyatları ve Origin göre daha fazla indie oyunu mağazasına aldığı için o sektörü tamamen kaptı. Greenlight sistemini unutmamak lazım. Yani aile dostu ve eskiden büyük olup sonradan batmış firmaların yaptığı oyunları indie diye satmak garip. Çünkü bu adamlar, hiç tecrübesi olmayan indie firmalar gibi değiller. Bu arada aynı hataları Epic Games yapıyor. Şimdi bizi Steam fanboyu ilan ederler. Ama Epic Games, EA kafa yapısıyla giderse fazla tutunamaz.
Sonra abonelik sistemlerine geçiş yaptı. Ama ülkeye özel fiyatlandırma yapmadığı için, pek tutmadı.

Sonra grafik basmaktan öteye gitmeyen BF, SW oyunları iyi satışlar yapamadı. CoD konsol tarafında ağır hezimete uğrattığı için, bilgisayar oyuncusuna BF satabilmek için en büyük oyuncu topluluğu olan Steam'a geri döndü.

BF topluluğu çok yara aldı. Özellikle EA BF v ile vaadedilen çoğu sözü yerine getiremedi. BF 6 ile işi düzeltmezlerse BF serisi tamamen ölür.
 
BF topluluğu çok yara aldı. Özellikle EA BF v ile vaadedilen çoğu sözü yerine getiremedi. BF 6 ile işi düzeltmezlerse BF serisi tamamen ölür.

Battlefield artık anlamını yitirdi zaten. 2012 yılında 64 kişilik multiplayer oyun kulağa muhteşem geliyor ama bugünlerde o kadar etkileyici değil. Bunun üzerine BF5'in yaşadığı sorunlar yetmezmiş gibi politikayı işe karıştırmaları BF'yi bitirdi. BF1 ile zirve yapıp BF5 ile dibi gördüler böyle bir düşüş görmedim ben.

Demek ki neymiş? Oyununu seven fanlarına ''beğenmiyorsanız almayın ulen'' diye atarlanmayacaksın. Politik görüşlerini zorla müşterilerinin gırtlağına dayamayacaksın. Live service diyip tam fiyata eksik oyun satmayacaksın.
 
@ragnarock492 Katılıyorum. Yeni oyunda CoD, CS:GO gibi dar koridora odaklı bazı oynanış elementleri ve haritalar lazım. Ben şahsen helikopter ve tank alıp, oyunun içine eden insanlarla oynamayı sevmiyorum. Bu araçlar ile oynayıp keyif alanlar, bana göre oyundaki oyuncuyu soğutan tipler. Hile gibi bir oynanış mekaniği olduğunu düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca oynanışta değişikliğe ihtiyaç var. Animasyon ya da grafik benim için önemli değil. BF gerçekcilikten çok, sıkıcı bir oynanış hissi veriyor. O histen kendini kurtarması lazım.
 
Origin çok kapsamlı değil kimse 1-2 oyun için yüklemiyor. Steam ve epic games öyle değil mesela. Bence düzgün yatırım olmadığını kavramış olabilirler. Mantıklı hareket. Ben olsam epic gamese de yatırım yapardım.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı