Sizce Eğitim Zorunlu mu Olmalı?

@squater haklısınız günde ödevler hariç 2 saat çalışıyorum. Deneme sınavları oluyoruz her ay, onlardan 4'den fazla yanlış yaparsam başım dertte :D
 
Zorunlu olmamalı. Olsa da kişi kendi iradesini akli olarak elde edinceye kadar olmalı. Kalanı ona kalmalı. Fakat kişiye zorunlu olarak öğretilenler de her alandan abartmadan verilmeli. Mesela kişiye kimyayı anlatırsın genel bilgi verir yüzeysel olarak neymiş ne değilmiş öğretir tanıtırsın. Fakat maalesef günümüz sisteminin zorunlu olan kısmı işi bayağı abartmış bilgisayar mühendisi olabilmek için bile hayatta işimize yaramayacak alanlardan yaramayacak detayda bilgiler ezberlemek zorunda kalıyoruz. Sistem Yanlış.
 
Kesinlikle zorunlu olmamali egitilmeye muhtac miyiz? İlk insanlari kim egitti? Kitap okuyanlar cevresindekilerin gereksizligini nasilda fark edecektir. Biz onlarin dunyasini gorebiliyoruz ama onlar bizimkinin farkinda bile degil ve ultra azinligi olusturuyoruz.
 
Saçma olan şeylerden birisi de meslek lisesinde olmayan derslerin üniversite sınavında sorulacak olması. Bu gibi şeyler yüzünden kendimi aptal hissetmeye başladım.
 
Türkiye'deki egitim sistemi sizi birer aptal köle yapmaktan ve sizi sisteminin birer parçasi yapmaktan baska bir sey degil. Egitimi sinirlamadiginiz surece bu size zarar vermez ama farkinda olmalisiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı