Sizce En İyi İnternet Tarayıcısı Hangisi?

Chrome. Dev tools olarak yanina yaklasabilen yok. Firefox bir suru calisanini cikartti, kullanim orani %5 altina dustu. Edge den bir cacik olmaz, MS teknolojisi sonucta.
 
"Firefox" son dönemde eski performansını kaybetti. Web tarayıcısında 20'den fazla sekme kullanmaktayım. sekmeler arasında yavaşlamalar nedeniyle kullanmayı bıraktım.

İlk çıktığı dönem Maxthon kullandım şuan yavaş ve hatalarla karşılaştığım için sildim.

"Opera" bir dönem bazı siteleri açmama problemi nedeniyle uzak kaldığım tarayıcıdır. Güncel sürümü stabil. Opera bilgisayarımda 2ci tarayıcı olarak her zaman bulunur. Android telefonumda Youtube videoları özellikle 10 dakika ve daha uzun videolarda aşırı reklamların çıkması nedeniyle dahili reklam engelleme özelliği için kullanmaktayım. "Opera touch" tek elle kullanım için güzel kısayollar barındıran bir taryıcı. Operanın beğenmediğim kısmı ise eklentilerinin az olması.

"Vivaldi" chromium tabanlı çalışan bir tarayıcı. Yüzlerce sekme arasında kaybolmama ve araştırma yaparken açtığım sayfaları kaybetmek istemediğim için sekmeleri gruplandırma özelliğinden yararlanıyorum. Ayrıca sekmeleri arka planda kapatarak yani uyku moduna geçirmesi nedeniyle rami neredeyse kullanmıyor. Aşırı sistem tüketmemesi ayrıca kendi içerisinde görev yöneticisinin olması hoşuma gittiği için kullanıyorum. Chrome web mağazasından Chrome'da kullanılan tüm eklentileri indirmeniz de mümkün.

"Chrome" gelmiş geçmiş en efsane RAM canavarı. 20 ve üzeri sekme kullanan kullanıcıların uzak durması gereken bir tarayıcı. Tarayıcı olarak başarılı fakat RAM'i şişirmesi hatta sekme kapatıldığında dahi RAM'de zaman zaman değişim olmamakta. RAM sorununu çözmek için sekme yerine tarayıcıyı kapatmak benim için pratik bir çözüm değil.

Tor gizlilik için kullandığım bir tarayıcı. Hız konusunda maalesef tatmin edici değil. Bu tarayıcının asıl amacı gizlilik olduğu için hız konusuna takılmamak lazım.

"Brave" Son zamanlarda isminden bahsettiren bir web browser. Bu hızla devam ederse kısa sürede ciddi rakip olacaktır. Telefonda birinci bilgisayarımda da vivaldiden sonra ikinci tarayıcım. Arayüzü hoşuma ve hızı tatmin edici. Çerezleri engelliyor. Veri tabanına kayıtlı olan zararlı reklamları engellemesi tercih etme sebebim. Gizlilik konusunda çoğu tarayıcıdan daha iyi.

98-99 yılında Netscape kullanırdım. Netscape Navigator programının anlık mesajlaşma özelliği büyük yenilikti. O günden bu güne pek çok tarayıcı deneyimledim. En nefret ettiğim ise İnternet Explorer oldu. Chrome daha hızlı deneyim için indirmemizi isteyen reklamları sayesinde yaygınlaştı. Teknoloji ilerledikçe ve internet daha da hızlandıkça eskisi gibi fotoğrafın kare kare önbelleğe alındığı yüklenmeye çalıştığı günlerde ikinci sayfa açmak istediğimizde yeni pencerede açmak durumunda kaldığım günlerden şuan yüzlerce sekme arasında kaybolduğum günlere geldik. Vivaldi bu konuda başarılı bulduğum tarayıcı ikinci olarak Brave gizlilik için kullanmayı tercih ettiğim bir tarayıcı. Tor belirli dönemlerde kullandığım tarayıcı olsa da her bilgisayarıma daima yüklerim.
 
Bilgisayarda;
•Brave
•Opera

Mobilde;
•Opera
•Brave
 
Microsoft Edge Beta. Chromium içeren sürüm oluyor yani. Masaüstü ve mobilde kullanıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı