Bizim evren başka bir evrenin atomuysa, o evrende başka bir evrenin atomu olup böylece devam edebilir. Yani kendimiz bir karanlık enerji (karanlık madde) olabiliriz. Bende böyle düşünüyorum.
Bizim evren başka bir evrenin atomuysa, o evrende başka bir evrenin atomu olup böylece devam edebilir. Yani kendimiz bir karanlık enerji (karanlık madde) olabiliriz. Bende böyle düşünüyorum.
Kendinden akıllı yapay zekayı nasıl üreteceksin ? Kendinden akıllı düşünebilir misin ? Ve iradesi olmayan ve sadece emirlere uyan yapay zeka nasıl irade sahibi olabilir ? Bu soruların cevabını bulursan olabilir derim. Radyo zamanında radyoyla ilgili bir çok soru cevaplanabilirdi. O zaman olsaydım radyonun olabileceğine inanırdım.
Robotlarla ilgili belgeselde bu işle uğraşan kişiler yıllardır herhangi bir ilerlemenin olmadığını, robotlara değil zeka ve bilinç daha en basit bir canlı kadar bile 'irade' uygulayamadıklarını ve bunun imkansız olduğunu ayrıca tek hücreli canlının bile şu anki yapılan robotlardan inanılmaz derecede zeki ve programlanmış olduğunu söylüyordu. Yani demek istediği robotların bir gün akıllanıp insanlığı ele geçirme fikrinin sadece güzel bir bilim kurgu filmi olabileceğidir.
Şöyle farz edelim, 50 yıl önce bir insana 50 yıl sonra herkes bilgisayar denilen şeyin başında saatlerce vakit harcayıp, hatta ölümlere bile neden olacak dersen o insan bu fikre karşı çıkar, aynen sende böyle düşünüp yanılıyorsun.
Dini kitapların sırasıyla, biri tarihidir(yalanda olsa), diğeri mitolojik ve sonuncusu ise kıssadan hisseler anlatır ki 2-3 bilimsel bilgi verir diye bu kitabı çok bilimsel, herşeyin cevabını veren aman aman bir kitap gözüyle bakmak yanlışlıktır. Dini bir kenera bırakalım şimdi.
Bilim konusu adı altında neden dinden konuşmak insanları bu kadar rahatsız ediyor. Dini ne kadar da kolay kenara bırakıyorsun sen öyle. Dediğin ilk iki kitabın çoğunu okudum ve insan eliyle yazıldığı, bozulduğu çelişkili ifadelerinden belli. Fakat Kuran'a 2-3 bilimsel bilgi diyorsun. Ben baştan sona okumuş biri olarak seni bilim ile Kuran'ın hiçbir konuda zıt düşmediğini temin ederim. Hiçbir yerinde en ufak şüphe dahi olmayan bir kitaba 'bir kenara bırakalım' diyorsun ben de bırakma ve sen şimdiki modern bilimle gel ben de Kuran'daki mükemmellikle. İnanmıyorsan inanma fakat Yaratıcımın bana verdiği kitabı küçük düşürmeye çalışma. Kuran'da her şeyin cevabı yok, evet doğru; zaten olsa ciltler dolusu olurdu. Peki ne var? Sadece insana dünya hayatında işine yarayacak bilgiler verilmiş ve insanın sonsuz merakından dolayı olacak ki yaratılış ve evrenle ilgili kısaca bilgiler verilmiştir. 1400 yıl önce insana verilmiş kitapta o günün şartlarını düşünerek yaklaştığımızda hiçbir yerinde tezatlık olmaması ve şu anki modern bilimle paralel olması bile Yaratıcının kılavuzu olduğunun kanıtıdır. Kuran'a hikaye kitabı gözüyle bakanların teori ve hipotezler adı altında paralel evrenler, kara delikler şunlar bunlar diyerek hiçbir aslı astarı olmayan, gerçekle ve mantıkla örtüşmeyen 5 yaşındaki çocuğun bile inanmayacağı saçma sapan hikayeler anlatması ve bunlara inanması da ayrı bir olay.
İnanan biri olarak her şeyi Allah yarattı deyip araştırmamak değil tam tersi mükemmelliği araştırıp taklit etmek ve insanlığa sunmak en önemli insanlık görevlerimizden biridir. Nasıl şimdi hayatımızı geçindirmek için bir yerlerde çalışıyor ya da okuyorsak Allah'ında bizden istediği bir yerlere sakladığı bilgileri araştırıp bulmamızdır. Herkes okusun araştırsın özellikle inananlara söylemek istiyorum. Sadece Kuran'ı değil, herşeyi okuyun özellikle karşıt görüşlü olanların kitaplarını varsa videolarını izleyin. Verilemeyecek hiçbir cevap yok hemde onların kutsal saydı bilimle! Hacı, hocaların hurafelerini dinleyip ben müslümanım demek olmuyor. Yarın öbür gün Allah'ın ilk gönderdiği ayete uymamandan dolayı hesap veremezsin. Oku! Yaradan Rabbinin adıyla...
@Silinen üye
Benim görüşüme göre Kur'an-ı Kerim insanların ölüm korkusundan ve kendilerinde yeni yaşamlar ve hayaller oluşturdukları insanların yazdığı bir kitap. Şimdi bana bunun nereden bilip de bu kanıya varıyorsun diye sorarsın ona da bir cevabım var merak etme. Bu dünyada ölümden korkmayan bir canlı bile yoktur, her canlı ölümden korkar, hiçlikten korkar ve yok olup gitmekten, bu yüzden insanoğluda korkularını avutup kedini kandırmak için bu kitabı oluşturup gelecek nesilde ki insanları resmen zehirlemiştir, çoğu kişide bu düzmecelere maalesef kanıyor, araştırıp soruşturmadan kendini bir kitaba bağlıyor, gerçeklere kulağını tıkayıp bir köşede öylece saçma sapan şeylere kafa yoruyor.
İnsanlara gelelim, hep insanlar hep insanlar en nefret ettiğim şey işte bu konudur. Genellikle kutsal kitaplarda insandan bahseder. Pekala neden hep insan? Neden başka canlılardan yada bilimsel konulardan bahsetmez çünkü o kutsal kitap sadece insanların dünyada ki saçma sapan hareketlerini anlatır. Örnek; sevap- günah gibi kavramlar, yok şunu yaparsan sevap bunu yaparsan günah, bunlarda insanoğlunun uydurduğu bir şeydir sözde insanları öteki dünyada refaha erdirip sonsuza kadar cennete yaşamasıdır. Tanrı denen varlık koskoca evreni yarattı ise neden bizim gibi evrende toz tanesi kadar yer kaplamayan canlılarla ilgilensin ki, neden sevap günah gibi kavramlarla ilgilensin ki buna anlam veremiyorum.