Sizce mutluluk nedir?

Çocukluğundan beri sana doğru ya da yanlış denen dogmalara bağlı olarak gündelik hayatında karşılaştığın gerçeklikleri o dogmalar ile karşılaştırarak doğru denenler çok ise senin çevrende, o zaman mutlu olursun. Örneklemek gerekir ise çocukken çevrende gördüğün kadın ve kızlar ya da adam ve erkeklerin genel dış ve karakteristik özellikleri sana doğru olan olarak bilinç altına kayıt edilir ve o kriterlere uygun bir kişi ile karşılaştığında doğru kişi bu der senin bilinç altın ve dopamin ve seratonin salgılar. Bu da seni "mutlu" eder, ki eğer o kişi sizi çok "mutlu" ediyor ya da dopamin ve seratonin salgılatıyor ise beyin bu kişiye ya da maddeye (sigara, oyun, kitap, yemek vs.) vaktinin çoğunu onunla harcamak ister ve ona bağımlı olur ki halk arasında biz buna "aşk" deriz. Aşk sadece bir kişiye olunmaz. Sonuçta "aşk" dediğimiz şey sizi mutlu eden şeye bağımlı olma halidir. Bu insana ya da başka bir şeye olabilir. Yani mutluluk dediğimiz şey aslında bir çıkar meselesidir. Nasıl? Beyin dopamin ve seratoninin vücut ve kendi sağlığı için iyi olduğunu bilir ve o enzimleri salgılatan şeyler ya da kişiler ile birlikte olmak ister.

Mutluluk enzimdir ve beyin bu enzimleri salgılattırılmak ister ve salgılattıran şeyler ile zaman geçirmek ister. Bu da beynin ya da bilinç altının ne kadar çıkarcı olduğunu gösterir.
 
Beyne serotonin salgılatacak herhangi bir şey bulmak.
Şaka bir yana yetinmeyi bilmektir, hayatta olan büyük şeyler insanı elbet mutlu ediyor ama mutlu kalmak istiyorsa insan gün içindeki küçük şeyleri sevince dönüştürmeyi bilmeli.
Ve pek mümkün değil ama tutarlı hayal kurmalı, yıkılınca arkalarında büyük enkaz bırakıyorlar çünkü.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı