Sizce önce RAM mi? SSD mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

TeknoYusuf

Centipat
Merhabalar elimde Samsung NP300E5A leptop bulunmakta kendisi 8 yıllık emektardır. :) Yükseltme için önce hangisini almalıyım? İkisini aynı anda alacak bütçe yok maalesef.
Sistem Özellikleri:
Intel i3 2350M
4.00 GB RAM
GT 520MX
500 GB HDD
Şu an bile iş görüyor ama oyunlarda hafif drop yiyorum CS GO'da PUBG Lite'de falan. Bir de beni biraz daha götürmesi lazım yeni sistem toplayamam. Bilgisayar Win 10 çalıştırıyor bu arada. Görüşlerinizi bekliyorum.

Merhabalar elimde Samsung NP300E5A leptop bulunmakta kendisi 8 yıllık emektardır. :) Yükseltme için önce hangisini almalıyım? İkisini aynı anda alacak bütçe yok maalesef.
Sistem Özellikleri:
Intel i3 2350M
4.00 GB RAM
GT 520MX
500 GB HDD
Şu an bile iş görüyor ama oyunlarda hafif drop yiyorum CS GO'da PUBG Lite'de falan. Bir de beni biraz daha götürmesi lazım yeni sistem toplayamam. Bilgisayar Win 10 çalıştırıyor bu arada. Görüşlerinizi bekliyorum.
Günlük kullanımda SSD baya fark yaratıyor en iyi sistem bile SSD olmasa çekilmiyor. Bence SSD al ama oyunlarda pek fark yaratmaz. Benim tek amacım oyunlarda drop atmaması dersen RAM de alabilirsin.

İlk olarak SSD yükseltmesi tavsiye ederim. Disk kullanım sorunu, yetersiz bellekten daha fazla can sıkıyor. Bellek takviyesi yapana kadar da, bazı yöntemleri uygularak bellek tüketimini azaltabilirsin.

Eğer sistemindeki bellek sayısı 6 ve 8 olsaydı SSD alınırdı. Fakat 500 GB HDD var, bu arada HDD kaç RPM? Eğer oyunlarda çok yavaş giriyorum ama drop az yiyorum diyorsan SSD al.

2 GB 2.el bir belleği 30 TL civarında bulabilirsin, 6 GB ram günü kurtarmana yetecektir.
Kalan paran ile SSD alırsın tadından yenmez.

SSD olması çok güzel olur ama RAM alman daha mantıklı gibi.

Ya ikisini de yükselteceğim ama oyunlarda öyle çok bekleme olmuyor 5.4K RPM olduğu halde açılışlarda 2 dakikada açılıyor gerisinde sorun hissetmiyorum. Normalde çok oyun oynamıyorum ama arkadaşlarla öyle bir girelim dediğimde RAM kullanımı 3700 MB'nin aşağısına inmiyor takılarak keyfi bozuyor.Ama mesala Adobe dreamweawer kullanmaya çalıştığımda da disk hep %100 oluyor normal sistemde gezinirken sorun yokta işte birkaç programda öyle yapıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı