Sizce R3 3300X R5 1600'u geçer mi?

Açıkçası oyun performansı anlamında 3 yaşındaki 7700K'yı yakalayacak bir R3 işlemcinin çıkmış olması beni hiç ama hiç şaşırtmadı, teknoloji dinamik bir devinim halinde sürekli gelişiyor ve değişiyor, şaşılacak bir durum bir yok ortada. Ayrıca çoklu çekirdeğe optimizeli oyunlarda 3300X'in üstesinden gelemeyeceği bir oyun/uygulama olduğunu da düşünmüyorum, 1600'ün çöktüğü an 3300X de aynı kaderi paylaşır. Thread'lerin de performansa çok bir katkısı yok. Belki bir iki tık daha üst segment ekran kartını ağır oyunlarda taşır o kadar. R3'ler bile 7.nesil i7'ye yetişti hatta geçebilir gibi abartılı cümleler de komik bir şekilde biraz fazla büyütülüyor son zamanlar, ama her neyse şimdiki i7'ler performans anlamında zaten hala premium bir konumda yer alıyor.

Şu çekirdek sayısının fazla olması durumu kabak tadı vermeye başladı zaten. En güzel örneği aşağıdaki videoda. Bir de öyle bir anlatılıyor ki, sanarsın diğeri direkt çöp olacak diğeri uçuşa geçecek falan. Öncelik çekirdek sayısından ziyade işlemcinin çekirdek başına düşen performansı ve verimliliği. Yoksa gidip FX işlemci de alabilirim şu an. Nasıl olsa 8 çekirdek...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Konu başlığındaki ikilemde kaldım bende, dün 1600AF almıştım, bugün okuduğum haberlerde 3300x'in oyun performansında 3600 ile çok benzer olacağı tek çekirdek performansında 1600AF'nin içinen geçeceği, çoklu çekirdek performansın da ise 1600AF az bir farkla gerisinde kaldığını okudum, fiyat olarak 120 dolar deniyor bugün ki kurla 1600 AF ile aralarında 40TL lik bir fark var. Ben bu 120 dolar konusuna inanmıyorum Türkiyeye gelene kadar 1000 lirayı aşacağını düşünüyorum. Ve şu an iade edip 3300X'i 21 Mayısa kadar bekleyesim de yok değil ama Haziran ayında da 4000 serisinin geleceği söyleniyor.

Konu başlığındaki ikilemde kaldım bende, dün 1600AF almıştım, bugün okuduğum haberlerde 3300x'in oyun performansında 3600 ile çok benzer olacağı tek çekirdek performansında 1600AF'nin içinen geçeceği, çoklu çekirdek performansında ise 1600AF az bir farkla gerisinde kaldığını okudum, fiyat olarak 120 dolar deniyor bugün ki kurla 1600 AF ile aralarında 40TL lik bir fark var. Ben bu 120 dolar konusuna inanmıyorum Türkiyeye gelene kadar 1000 lirayı aşacağını düşünüyorum. Ve şu an iade edip 3300X'i 21 Mayıs'a kadar bekleyesim de yok değil ama Haziran ayında da 4000 serisinin geleceği söyleniyor.
Gerek yok bence değişiklik yapılmasına. 1600AF de halen fazlasıyla güçlü bir işlemci. 1600AF'yi 7700K ile de karşılaştırabilirsiniz tek çekirdek performansı açısından. Çünkü 3300X'in 7700K ile benzer performans göstereceği bilinmekte.

Konu başlığındaki ikilemde kaldım bende, dün 1600AF almıştım, bugün okuduğum haberlerde 3300x'in oyun performansında 3600 ile çok benzer olacağı tek çekirdek performansında 1600AF'nin içinen geçeceği, çoklu çekirdek performansın da ise 1600AF az bir farkla gerisinde kaldığını okudum, fiyat olarak 120 dolar deniyor bugün ki kurla 1600 AF ile aralarında 40TL lik bir fark var. Ben bu 120 dolar konusuna inanmıyorum Türkiyeye gelene kadar 1000 lirayı aşacağını düşünüyorum. Ve şu an iade edip 3300X'i 21 Mayısa kadar bekleyesim de yok değil ama Haziran ayında da 4000 serisinin geleceği söyleniyor.
1600AF 85 dolara satılan bir işlemci fiyatı buna göre oranlarsan yaklaşık 1200TL'ye gelicek R3 3300X.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı