Sizce Ülkenin Neye İhtiyacı Var?

Dinci reçel tahin ve tayfası gitse çok iyi olacak, dine yatırım yaparak ülke gelişmez.
Onlar gidecek, yerine kim gelecek? Kılıçdaroğlu mu yönetecek bu ülkeyi. Tek yönlü düşünmeyin. Bende sevmiyorum ama çare yok. Biride çıkıp demiyor ki ben Cumhurbaşkanı adayıyım.
 
  • İyi işleyen bir hukuk sistemi lazım. Kimsenin haksız yere içeri atılmadığı, suç işleyenin elini kolunu sallayarak gezemediği bir sistem.
  • Demokrasi lazım. Kişilerin özgürce kendini ifade edebilmesi, değişikliklerin tartışarak ortak akılla alınabilmesi gerekiyor.
  • Eğitim ve öğretim sisteminde revizyon gerekiyor. Çok çok az sayıda okul iyi yetişmiş gençler mezun ediyor. Dini temelli eğitim çağın gerçekleri ile çelişiyor. Sorunları geniş perspektiften bakıp çözebilmeyi zorlaştırıyor.
  • Teknoloji, tarım, tekstil ve daha birçok alanda teşvik, denetim ve kaliteli üretim gerekiyor. Çok daha az verimli toprağa sahip ülkeler tarımda bizden fazla üretim yapıyor. Üstelik kalite sorunu yüzünden çok fazla ürünümüz sınırdan geri dönüyor. Kumaş üretiminde iyi olmamıza rağmen uluslararası düzeyde doğru düzgün markamız bile yok. Teknolojinin hemen her alanında geri kaldık. En az yatırım ile en hızlı şekilde üretim yapabileceğimiz teknoloji alanlarına eğilmek lazım.
  • Uluslararası ilişkilerin düzeltilmesi lazım. Biz bize yeteriz devri kapandı artık. Sorunların üstünü örtmek için olmayan düşmanlar üretmek yatırım almayı da, ürün satmayı da zorlaştırıyor.
  • Çok çalışmak gerekiyor. İki dünya savaşı görmüş, on yıllarca bölünmüş ülke olan Almanya'nın, iki atom bombasına rağmen Japonya'nın bugünkü hali belli.
  • İşini iyi yapan, yetkin insanların göreve gelmesi ve vakti gelince ayrılması gerekiyor. Bu ülkede düzelmesi en zor konulardan biri. Torpili, rüşveti, koltuğu çok seviyoruz.
  • Pek tabii en önemlisi adil paylaşım gerekiyor. Bir kesimin aşırı zenginleştiği, diğerinin hemen her şeyden yoksun kaldığı bir düzende huzur ve refah mümkün değil.
 
Son düzenleme:
Eğitim sistemi diye bir şey varmış onu getirseler iyi olur. (!)
 
Liyakatli insanlar lazim, kalani sonra konusuruz.
 
Çok fazla şeye ihtiyacı var ama en önemlisi eğitime ihtiyaç var. Diğer ihtiyaçları say say bitmez.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…