Sizce Ülkenin Neye İhtiyacı Var?

Devlet veya hükümet bolca yol, köprü ve cami yapmak yerine bolca fabrika veya iş yerleri yapabilir, bolca tarım için harcama yapabilir. Neden bunları yapmıyorlarda gidiyolar yol varken, köprü varken, her yerde cami varken (ben burada cami olmasın demiyorum. Zaten her yerde cami'lerimiz var. Kesinlikle din'i kötülemek istemiyorum.) gidip üst üste bunlardan yapıyorlar. Neden kendimiz yapmıyoruz da gidip yurtdışı'ndan alıyoruz? Neden kendi vatanımızı, toprağımızı satıyoruz? Neden oksijen kaynağı ağaçlarımızı kesiyoruz?

Eğitim sistemimizin de iyi olması lazım. Anne babanın da iyi olması lazım. (İyi olmasından kastım çocuklara ahlak, terbiye, edep öğretmek.)

Nereden başlasam. Uzun vadeli olsa da ilk eğitimden başlamalı. Motive sistemi çok yanlış. Sınavlar kalkmalı bence fakat bu da bu kadar büyük bir kitleyi birbirinden basıl ayırt edeceğimize geliyor. Bence yurtdışında uygulanan sistemlere benzer sistemler uygulanabilir. Ayrıca sözel sayısal ayrımı çok büyük bela, genel olarak zeki-becerikli olarak görülen aslında hiçbir şeyi ölçmeyen sınavlar tarafından böyle olduğu kabul edilen tüm çocuklar sayısala yönlendiriliyor. Çocukların ne istediği umursamıyor. Ayrıca çoğu ülke bu dağıtımı iyi paylaştırıyor. Çünkü bu dengesizlik başa bela. Aileler çocukları için kararlar veriyor. Çocuk bu aile sisteminin içinde fikir sahibi olamıyor. Bu durumda da kendi kararlarını hep başkasının vermesini bekliyorlar.

Zamanında ülke kendi kendini geliştirmek veya kendi malını üretmek yerine ithal etmeye başladığında bu hastalık başlamış. Zamanla kendi kendine yeten bir ülkeden dışa bağımlı bir ülkeye dönüşmüş.

Refah seviyesine gelince. İnsanımız o kadar bu kelimenin anlamından uzak ki, refah sözcüğünü hayatta kalabilmek anlamına geldiğini sanıyorlar. Her şey çok pahalı, eğitiminden tut giyimine gıdaya kadar. Bazı zam artışlarının haber yapılması yasaklandı ama düzenli takip edenler neyi kastettiğimi biliyor.

Mültecilere gelirsek, bu konuda saldırgan bir tutumum yok rahatsız olduğum 3 şey var. Bizim ülkemizde nasıl bizden daha rahat yaşayabiliyorlar. İnsanımıza neden saygısızlık yapıyorlar. Ayrıca neden kültürümüze saygı duymak ve uymak yerine kendi kültürlerini yaymaya çalışarak bizimkini asimile etmeye çalışıyorlar.

Daha yazılacak neler var neler, ama bu kadarı bile yeter.

Lazım olan şeyler ise:

Yeni ve sürdürülebilir eğitim sistemi, kültürümüzü korumak adına yapılacak anlamlı çalışmalar, ülkede özgürlüğün sağlanması, ekonomik kalkınma, haber özgürlüğü.

Dediğim gibi daha neler neler var ama en önemlisi eğitim...

Eğitim sistemi işkenceden ibaret sadece sınav için okula gidiyoruz öğrenmek için değil sınavı kazanmak, yüksek not almak için eğitim bundan ibaret azcık yurt dışını örnek alsınlar Finlandiya mesela.
Bundan başka şeylerde var en kolayı okuldaki sıralar;okullardaki sıralar İnternet aracılığıyla yabancı olarak ararsan bulursun ben önceden araştırmıştım bizimkiler 30 yıldan büyük maalesef. :( Bu sıralar 1940 yıllarında teklileri vardı ikili olsa ne olmasa ne.Türkiye acınacak durumda artık.

Bundan başka şeylerde var en kolayı okuldaki sıralar;okullardaki sıralar İnternet aracılığıyla yabancı olarak ararsan bulursun ben önceden araştırmıştım bizimkiler 30 yıldan büyük maalesef. :( Bu sıralar 1940 yıllarında teklileri vardı ikili olsa ne olmasa ne.Türkiye acınacak durumda artık.
Rahatlık konusunda 0 cidden o sıralar. Hocalara sorduğumuzda ise şey demişlerdi. - Eğer rahat olsaydı uykumuz gelirdi falan filan böyle afedersinizde kıçımıza batan sıralar daha mı iyi :D hocalar bile güldürüyo bazen.

Tabi birde mülteciler var maalesef bunu da söyleyeceğim Cumhurbaşkanımız mültecilere para dağıtırken kendi milletine bi şey vermemekte dahası ise memur'a bu para verildiği sürece memur 12 ayda 1 evini alır artık yani burdan ailesi memur emeklisi olan şanslıdır.

Tabi birde mülteciler var maalesef bunu da söyleyeceğim Cumhurbaşkanımız mültecilere para dağıtırken kendi milletine bi şey vermemekte dahası ise memur'a bu para verildiği sürece memur 12 ayda 1 evini alır artık yani burdan ailesi memur emeklisi olan şanslıdır.
Cumhurbaşkanı bide diyor para vermedik mültecilere nasıl yalan atıyor.

Rahatlık konusunda 0 cidden o sıralar. Hocalara sorduğumuzda ise şey demişlerdi. - Eğer rahat olsaydı uykumuz gelirdi falan filan böyle afedersinizde kıçımıza batan sıralar daha mı iyi :D hocalar bile güldürüyo bazen.
Hocalar konusunda da hata var müfettiş geleceği zaman önceden bildirmesi çok büyük bir hata öğretmen müfettiş yokken oturuyor g*,başıyla ilgilenirken müfettiş gelince yıllardır yapmadığı şeyi en arkadaki çocuklar ile ilgileniyor tabi bide iyi öğretmenler vardır onlara bir sözüm yok.
Cumhurbaşkanı bide diyor para vermedik mültecilere nasıl yalan atıyor.
Efendim.Yazımından iki tane anlam çıkarılıyor ki ekini neye getireceksen getir yanlış anlaşılmasın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı