Size göre hangi Far Cry oyunu daha güzel?

Sadece 5 ve 6'yı oynamış ve şu an hâlâ 6'yı oynayan biri olarak 6. oyun güzel derim. Diğerlerini bilmiyorum.

5. oyunda metrekare başına 200 düşman düşüyor. Oyunda nefes almak haram resmen. İllallah ettim oynarken.
 
Birçok insan hem nostaljik his hem de ilk oynadığı Far Cry oyunu olduğu için Far Cry 3 diyecektir fakat seriye ilk defa girecek biri için Far Cry 5 veya 6'yı oynamak çok daha mantıklı olacaktır. Far Cry 3 oyunun işleniş biçimi olarak 2012'den kaldığını (Yani açık dünya olmasına rağmen ağır ağır ilerleyen ve her yeni mekanik için 15-20 dakikalık görev yaptıran bir tasarım, günümüzde o 15 dakikayı tek mekaniğe değil tüm mekaniklere ayırıyorlar) hissettiren bir oyun.

Ha bu arada ilginç şekilde ben dahil birçok 1. ve 2. oyun hariç tüm Far Cry oyunlarını oynamış insanlar seriye açlık duyduğunda 4. oyuna dönüyor. O oyunda bizi çeken ne var bilmiyorum ama o basit yapıdaki helikopteri, oyunun başında aldığın snipera taktığın susturucu ile outpost ele geçirmesi, Kyrat dağlarında wingsuit ile uçmak ve o karlı ortam insanı garip bir şekilde içine çekiyor. Far Cry 3'ün ilk 2-3 saati çok sıkıyor insanı. Primal, New Dawn ve 6. oyun ilk oynayışında bile insanı sıkan, kötü oyunlar zaten. 5. oyun ise @imnotagamer dediği gibi adım başı düşman çıkması sebebiyle ilk oynayıştan sonra geri dönme isteğini öldürüyor.
 
Far Cry 3'den sonraki diğer Far Cry oyunlarının mantığı aynı. Hikâye, görev mantığı vs. derken benzerlik gösteriyor hatta neredeyse aynı denebilir. Örneğin 4 ile 3 tamamıyla aynı. Sadece kişi ve geçtiği zaman farklı. Oynarken hiçbir yabancılık çekmedim ve Ubisoft'ta oyuncularına yeni bir şey vaat etmiyor. Eskiyi devam ettirerek, ufak değişiklik yapıp onun üstünden devam ediyor.
 
Kaç tane oyun gelmesine rağmen bence hala FC3. sebebi ise ana karakterin konuşması. Bu sebeple karaktere çok iyi bağlanabiliyoruz. Görevler ise oldukça çeşitli diyebilirim. Diğer oyunlarda bunun cılkını çıkarıyorlar. 6 da konuşan ana karakterin geri dönüyor olması ise benim için en iyi 2.FC oyunu yapıyor onu.
 
Ben 3 derim fakat 4'te fena değildir. 3'ü Daha çok sevme sebebim atmosfer, karakterler, genel oynanışta daha hızlı olabilmem ve bölüm dizaynı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı