Sizi Ateistliğe/Deistliğe İten Nedenler Nelerdir?

• Konuyu başlatan Veorra
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 247
  • Görüntüleme 15.724
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendileri başka şeyler anlatıyor ama ben söyleyeyim ateistliğe itenin ne olduğunu. Karamsarlık, umutsuzluk, ümidini kesme. Bu üçü oldu mu zaten psikolojik hasta oluyorsun. Sonra arkadaş çevresi, uydurma videolar, ortamlar. Bir insan yalnız başına bir yerde doğsa büyüse ölecek duruma gelse ben ateistim demez. Biri beni izliyor der.

:) Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler. Saçma bulduğunuz kısımlara değinir misiniz? Yoksa basitçe sade olarak saçmalıktan ibaret olması mı sebep sizin için?
Araştırarak bulabilirsiniz. Anlatacak kapasitede olduğumu düşünmüyorum. Bu videoyu izlemekle başlayabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yine kendinizle çelişiyorsunuz. Bir Kuran'la kanıtlarız, diyorsunuz bir Kuran her şeyi apacık yazsaydı nasıl sınav olurdu, diyorsunuz. Yine her şeyi işimize nasıl geliyorsa öyle algılama safına geçtiysek ben kaçar. ''Gerçek İslam Bu Değil'' moduna girdiniz yine. Bu saçmalıkla daha fazla uğraşmak istemiyorum. Yarın iş var.

Ayrıca mesele derine inmekse kralına da inerim. Ama alacağım cevaplar belli; Allah'ın bir bildiği vardır. Gerçek İslam bu değil. Kuran'da yazıyor vb. vb. Hiç almayayım sağ olun.
Ben bir kere bile gerçek islam bu değil demedim. Konuşmamıza saçmalık diyen sizsiniz. Tüm cevaplarımı okursanız ne kadar açıkfikirli olduğumu ve saygılı şekilde yanıtlar verdiğimi sorular sorduğumu görürsünüz. Siz işler biraz ciddiye binip mantıklı cevaplar alınca kusura bakmayın asıl kaçanlardansınız. Yarın veya daha sonra kralının dibine de inseniz ben burdayım. Bilmediğimi sallamam, bildiğime tek ve en doğru bu demem asla.
Araştırarak bulabilirsiniz. Anlatacak kapasitede olduğumu düşünmüyorum. Bu videoyu izlemekle başlayabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Videoyu zaman bulursam izlerim ancak peşinen söyleyeyim. Evrim vardır ve Kur'an'da da zaten yeri vardır ve ben inanıyorum + dibine kadar ispatlarım buradaki en kral müslümana.

Ben bir kere bile gerçek islam bu değil demedim. Konuşmamıza saçmalık diyen sizsiniz. Tüm cevaplarımı okursanız ne kadar açıkfikirli olduğumu ve saygılı şekilde yanıtlar verdiğimi sorular sorduğumu görürsünüz. Siz işler biraz ciddiye binip mantıklı cevaplar alınca kusura bakmayın asıl kaçanlardansınız. Yarın veya daha sonra kralının dibine de inseniz ben burdayım. Bilmediğimi sallamam, bildiğime tek ve en doğru bu demem asla.

Videoyu zaman bulursam izlerim ancak peşinen söyleyeyim. Evrim vardır ve Kur'an'da da zaten yeri vardır ve ben inanıyorum + dibine kadar ispatlarım buradaki en kral müslümana.
Size saygı duyuyorum. Ölünce görüşürüz o zaman. Unutmadan bir de lütfen videoyu izleyin...

Yine kendinizle çelişiyorsunuz. Bir Kuran'la kanıtlarız, diyorsunuz bir Kuran her şeyi apacık yazsaydı nasıl sınav olurdu, diyorsunuz. Yine her şeyi işimize nasıl geliyorsa öyle algılama safhasına geçtiysek ben kaçar. ''Gerçek İslam Bu Değil'' moduna girdiniz yine. Bu saçmalıkla daha fazla uğraşmak istemiyorum. Yarın iş var.

Ayrıca mesele derine inmekse kralına da inerim. Ama alacağım cevaplar belli; Allah'ın bir bildiği vardır. Gerçek İslam bu değil. Kuran'da yazıyor vb. vb. Hiç almayayım sağ olun.
Orada bazı şeyleri diye özellikle belirtmiştim halbuki... İşte sizin dik kafalılığınız da bu. Kur'an hiç bir şeye yol gösteremez. Bilime ışık tutamaz. İslam körü körüne bir inanıştır. Ben kendi açımdan İslami açıklasam açıklarken kullandığım ifadelerle konuyu yine başka yere çekeceksiniz. Ama sizin "Gerçek İslam" anlayışınız tamamen içi boş yersiz bir düşünce biçimi şeklinde olduğu için anlaşamıyoruz. Kimse size gerçek İslam demiyor. Ama siz sıkıştığınız en ufak noktada patlat bir gerçek islam olsun bitsin maşallah

Belki 15 sene önce MSN de tanıştığım İsveçli bir kız (Ylvaa) ile bu konu üzerine konuştum kendisi de maymundan geldiğine beni ikna etmeye çalışıyordu ama sonra benim dediğime geldi.

Size saygı duyuyorum. Ölünce görüşürüz o zaman. Unutmadan bir de lütfen videoyu izleyin...
Teşekkür ederim üslup bozmadan yanıt attığınız için. Mutlaka izleyeceğim, indirip masaüstümdeki sonra klasörüne attım bile. Ben araştırmayı sorgulamayı ve fikir alışverişi çok severim ve son derece açık fikirliyimdir ancak insanlar tartışmayı konuşmayı unutmuş. Toplumumuzda bu da büyük bir yara.

Teşekkür ederim üslup bozmadan yanıt attığınız için. Mutlaka izleyeceğim, indirip masaüstümdeki sonra klasörüne attım bile. Ben araştırmayı sorgulamayı ve fikir alışverişi çok severim ve son derece açık fikirliyimdir ancak insanlar tartışmayı konuşmayı unutmuş. Toplumumuzda bu da büyük bir yara.
Ben de başta Allah'ı sorgulamak için yola çıkmıştım. 3 Yıla yakın süredir Ateistim. Ben de size farklı fikirlere açık olacak kadar olgun olduğunuz için teşekkür ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı