Sizi Ateistliğe/Deistliğe İten Nedenler Nelerdir?

• Konuyu başlatan Veorra
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 247
  • Görüntüleme 15.773
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Veorra

Decapat
Yer
Çankırı
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sizi Ateistliğe/Deistliğe iten nedenler nelerdi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana yaşatılan travmaların (bilerek yakılan evde yanmam için kilitli tutulmak), sebepsizce yapılan fiziksel işkencelerin (dağlanmış bıçakla kesilmek) ve psikolojik şiddetlerin (evlatlık olduğum için her türlü iğrenç iftiraya maruz kalmak) hepsinin bir sınav olduğu söylendiği gün güzel bir laf edip kendi yoluma baktım.

16 yaşında bunların hepsinden uzaklaşıp hayatımı kendi başıma yaşamaya başladığımda birçok şeyi tekrar tekrar araştırdım ve sonuç olarak hiçbir yaratıcı inancım olmadığından tamamen emin oldum. En ufak bir kuşkum bile yok... Bazı kişiler bana nasıl hesap vereceksin diyor, cevabım basit; benim verecek bir hesabım yok ama bana verilmesi gereken çok hesap var.

Son düzenleme:
Umrumda değil. Olmayacakta. Birsürü din var hangisi gerçek? Yani bu yüzden ataist değilim deist değilim müslüman değilim vs. Tanrının olduğunada inanmıyorum olmadığınada inanmıyorum. Kendimi din konusunda hiçbir şekilde nitelendirmiyorum.

Çoğu insan bilimin din ile çatışması veya hükumetin dini yanlış kullanması sebebiyle insanlar(Türkiye için konuşuyorum.) dinlere inancı azalmış ve bıkmıştır.

Sorgulama düşüncesi kısaca 🤠

Bana yaşatılan travmaların (bilerek yakılan evde yanmam için kilitli tutulmak), sebepsizce yapılan fiziksel işkencelerin (dağlanmış bıçakla kesilmek) ve psikolojik şiddetlerin (evlatlık olduğum için her türlü iğrenç iftiraya maruz kalmak) hepsinin bir sınav olduğu söylendiği gün güzel bir laf edip kendi yoluma baktım.

16 yaşında bunların hepsinden uzaklaşıp hayatımı kendi başıma yaşamaya başladığımda birçok şeyi tekrar tekrar araştırdım ve sonuç olarak hiçbir yaratıcı inancım olmadığından tamamen emin oldum. En ufak bir kuşkum bile yok... Bazı kişiler bana nasıl hesap vereceksin diyor, cevabım basit; benim verecek bir hesabım yok ama bana verilmesi gereken çok hesap var.

Hasta olursun. Bu senin sınavın derler. Ama biri de demez ki seni gel doktora götürelim ve tedavi ettirelim. Haline şükret derler. Boş boş dünya kadar sözler söylerler. Üzücü durum.

Çocukken de bu tür sözlere karşı bir şey de yapamıyorsun işte😒

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı