Sizi Ateistliğe/Deistliğe İten Nedenler Nelerdir?

• Konuyu başlatan Veorra
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 247
  • Görüntüleme 15.800
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evrende bazı şeylerin bir düzene göre haraket etmesi bir delil olamaz mı? Mesala Güneş'in, hareket etmemesi gibi?

Beyin fırtınası. Tanrı var mı yok mu umrumda değil. Yalnız dinlerin tamamen bir düzmece olduğunu biliyorum. Geçen doğal olsun diye evde maya yaptım ve bozulmasın diye de kavanozla dolaba kattım, 2 hafta sonra çıkartığımda içinden beyaz bir örümcek çıktı. Yani anlaşılan bakteriler bile düzgün ortamı bulduğunda gelişerek birer canlı haline geliyor, bunu kendim kanıtlamış oldum. Doğru ortamı bulan bakteriler kimi zaman sinek, kimi zaman yosun, kimi zaman birer haşere olabiliyor.
Ama bu dediğin şeyler 2 haftada değil milyonlarca yıl içerisinde oluyor.
Evrende bazı şeylerin bir düzene göre haraket etmesi bir delil olamaz mı? Mesala Güneş'in, hareket etmemesi gibi?
Güneş hareket eder.

Evrenin bizi yakından ilgilendiren kısmında size göre belli bir düzen varmış gibi gözükmesi, evrenin içerisindeki sayısızca olasılığın içinde bulunduğumuz dünya ve çevresinde biz canlıları oluşturmasından ibaret.

Bana yaşatılan travmaların (bilerek yakılan evde yanmam için kilitli tutulmak), sebepsizce yapılan fiziksel işkencelerin (dağlanmış bıçakla kesilmek) ve psikolojik şiddetlerin (evlatlık olduğum için her türlü iğrenç iftiraya maruz kalmak) hepsinin bir sınav olduğu söylendiği gün güzel bir laf edip kendi yoluma baktım.

Benzer travmaları ben de Çayeli Kaptanpaşa Kur'an Kursu'nda yaşadım...

İnsanlar, inançsızlar araştırmadan ateist oluyor diyor ama bana göre tam tersi, asıl çoğunluk araştırmadığı için ailesinin dinini olduğu gibi kabul ediyor. Setup'a bas, next, next, next misali. ABD'de doğsa koyu Hristiyan olacak adam bu ülkede doğduğu için koyu Müslüman :) Cuma günü yerine Pazar günü ibadete gidecekti...

Size en iyi tavsiyem kutsal kitabınızı Türkçe okumanız. İnansanız da inanmasanız da en azından mensup olduğunuz ya da çıktığınız dinin kitabını okumuş olun.
  • Güneş hareket ediyor.
  • Evrene düzen değil, kaos hakimdir.
  • Evren, bildiğimiz kadarıyla büyük bir patlama ile başlamıştır.
  • Güneşe 1mm yakın veya uzak olmak hiçbir şey değiştirmez. Biraz zıplayarak zaten güneşe yaklaşabilirsin :D

Ama bu dediğin şeyler 2 haftada değil milyonlarca yıl içerisinde oluyor.
Un, su, Tuz, Nohut karışımıyla ortaya çıkan bakteriler 2 hafta içeresinde birer örümcek ortaya çıkardılar. Milyonlarca yıl önceki bir DNA'yı içine koymadım, Kendi başına kavanozun kapağı kapalı bir şekilde 2 haftada oluştu. Sen insanın oluşumundan bahsediyorsan onu daha sonra konuşuruz. :D

Evrenin bizi yakından ilgilendiren kısmında size göre belli bir düzen varmış gibi gözükmesi, evrenin içerisindeki sayısızca olasılığın içinde bulunduğumuz dünya ve çevresinde biz canlıları oluşturmasından ibaret.
Peki eğer öyleyse insan hayatı neden bu kadar ayrıntılı? Mesala en basitinden gökyüzü, eğer pembe olsaydı kolay kolay bakmazdık neden çünkü gözümüze hoş gelmiyor olacaktı. Mavi olması tesadüf mü?

Benzer travmaları ben de Çayeli Kaptanpaşa Kur'an Kursu'nda yaşadım...

İnsanlar, inançsızlar araştırmadan ateist oluyor diyor ama bana göre tam tersi, asıl çoğunluk araştırmadığı için ailesinin dinini olduğu gibi kabul ediyor. Setup'a bas, next, next, next misali. ABD'de doğsa koyu Hristiyan olacak adam bu ülkede doğduğu için koyu Müslüman :) Cuma günü yerine Pazar günü ibadete gidecekti...

Size en iyi tavsiyem kutsal kitabınızı Türkçe okumanız. İnansanız da inanmasanız da en azından mensup olduğunuz ya da çıktığınız dinin kitabını okumuş olun.
İnsanlarımız kendi başlarına bazı şeyleri sorgulatacak olaylar gelmeden önce karşıt veya farklı görüşlere (genel kitlede) tam bir ön yargı ve düşmanlık ile bakıyor. Hâlbuki başlarına öyle birşeyler gelse kendileri belkide bizden çok sorgulayacaklar.

Peki eğer öyleyse insan hayatı neden bu kadar ayrıntılı? Mesala en basitinden gökyüzü, eğer pembe olsaydı kolay kolay bakmazdık neden çünkü gözümüze hoş gelmiyor olacaktı. Mavi olması tesadüf mü?
Gökyüzünün mavi görünmesi, Güneş’ten gelen farklı renklerdeki (dalga boylarındaki) ışığın farklı oranlarda saçılmasının sonucudur. Güneş gökyüzünde yükseldiği zamanlarda Güneş’ten gelen kısa dalga boylu mavi ışık daha uzun dalga boylu renklere göre çok daha fazla saçılarak her yöne dağılır ve bu durum gökyüzünün mavi görünmesine sebep olur. Güneş’in doğuşu ve batışı gibi ufka çok yakın olduğu zamanlardaysa farklı bir durum ortaya çıkar. Güneş ufka yakın olduğunda güneş ışınları atmosferde çok daha fazla yol katederler. Bu yol boyunca kısa dalga boyuna sahip mavi ışık çok fazla soğurulma ve saçılmaya uğrar ve sonuç olarak uzun dalga boyuna sahip kırmızı diğer renklere göre gözümüze daha fazla miktarda ulaşır.

Dediğin şeylerde aslında kişisel yargıların bulunuyor, ben gökyüzüne geceleğin karanlıkken bakmaktan hoşlanıyorum mesela ve ayrıca canlılar içerisinde bulundukları koşullara göre evrimleşirler bu bakış açısı ile tekrar düşün derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı