Sizi Ateistliğe/Deistliğe İten Nedenler Nelerdir?

• Konuyu başlatan Veorra
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 247
  • Görüntüleme 15.801
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Un, su, Tuz, Nohut karışımıyla ortaya çıkan bakteriler 2 hafta içeresinde birer örümcek ortaya çıkardılar. Milyonlarca yıl önceki bir DNA'yı içine koymadım, Kendi başına kavanozun kapağı kapalı bir şekilde 2 haftada oluştu.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Bu şakaysa, espri kötü. Değilse çok daha kötü.

Yalnız konu baya tartışmalımış. Zamanında geçtim 5.sınıftan-8'e kadar bir arkadaşım vardı acayip şeylere inanıyordu. Havas ya da avas ilmi filan diyordu sonra büyü de çember açma sonra ruhunu şeytana satma ama bunları cool olmak için yapıyordu bence çünkü arkadaşları artık onu bir tür önden gidici anlamaya başlamıştı hatta bir ara bütün sınıf cidden ben hariç(baktırmak istemedim) tarot baktı.

Şuraya gelirsek
Sen dünya'ya ana rahminden geldin ve dinin annenin dini oldu. Ben dünya'ya Müslüman gelsim diye Müslümanım diye övünemem çünkü bir kere bile denilen farz kılınan bir şeyi yapmadıysam ya da Kur-an Kerim'i bir sayfadını bile açmadıysam kendime Müslüman demem. Ben 11 yaşımda gidip Kuran-an Kerim Türkçe Mealini okuyup bütün duaları ve sureleri öğrendim. Bazrn indan diğer dinleride merak etmekte. Hristiyanlık merak eder ya da Yahudiliğin nasıl olduğunu? Açıp okudum ve aralarındaki en mantıklısı ve ciddi olani Kuran-an Kerim idi. Asıl merak konusu gerçekten bir hayat var mı?
İyi de Allah(C.C) bize bir çok yol çizmiştir biz o yollardan birini seçeriz. Bir kader vardır ve ve biz o kaderin yolları vardır sonu elbet ölümdür ama ölüme kadar olan yolu sen seçersin(Annenin ya da babanın olmaması değil) Her insanın inanıp ve ibadet etmesi gereken bir şey vardır bunsuz bir hayat aslında hiç düşünülmemiştir.

Peki peygamberlere inanıyormusunuz ya da ölüme ya da kadere?

Ben güzel olduğunu düşündüğüm bir konudan bahsetmek istiyorum. Barış Özcan'ın Herkes Nerede başlıklı videosunda çok güzel şekilde değindiği bir durum var. Evren o kadar büyük ve akıl almaz hızla genişlemeye devam ediyorki, animasyon dizilerde ve filmlerde gördüğümüz şekilde ışık hızında bile hareket etsek sistemden sisteme gitmemiz binlerce yıl sürebiliyor. Galaksi dışına çıkmayı zaten mümkün göremiyorum (elbette imkansız yoktur). İhtimal ve olasılık çerçevesi içerisinde her şey oluştuysa, tek canlı organizmaların bulunduğu gezegen dünya mıdır? Evren çok büyük, ulaşmayı geçtim gözlemlemek bile zor bilemeyiz midir cevap? Ya da şuan bilindiği kadarıyla sadece biziz bu sebeple evet midir? Gerçekten herkes nerede? :) Soru sormayı araştırmayı bilen insanlar ile tartışmak gelişimdir. Seviyeli ve saygılı her türlü bilgi/fikir alışverişine varım ancak dediğim gibi seviyeli/saygılı/sabırlı.

Son düzenleme:
Güneş'imiz, Evren içinde CMB'ye göre saniyede 368 kilometre hızla ilerlemektedir. Bence muazzam bir hız.
Bize göre büyük göründüğü için farketmiyor da olabilirim ama bahsettiğim hız daha büyük. Mesala saniyeler içinde bizden uzaklaşması gibi.

4 sene imam hatip okudum, Din gibi soyut kavramları düşünmeyi ve üstünde araştırma yapmayı artık gereksiz buluyorum, bundan dolayı inançsız olabilirim.

Bana göre din, cahil insanları kontrol altında tutmak için oluşturulmuş bir sistemdir. Genel olarak, cahil bir bireyin kanunlar veya hukuk sistemi ile kontrol altında tutulması imkansızdır. Fakat din ile kontrol mümkündür. Günümüzde böyle bir sistemi faaliyete geçirmeye çalışırsanız, Türkiye gibi bir yer ortaya çıkabilir.

Kapitalizm gibi etkili bir sistem duruyor iken din gibi gereksiz ve etkisiz sistemlere ihtiyaç olacağını düşünmüyorum açıkçası.

Son düzenleme:
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Bu şakaysa, espri kötü. Değilse çok daha kötü.
Niye şaka olsun? Gerçekler bu dostum. Çöpteki sinekler nasıl var oldu sanıyorsun? Çölde ölen bir canlıyı binlerce KM öteden farkedip mi geliyor sinekler? Hayır. Ölen canlıdan beslenen bakteriler oracıkta evrimleşip bir haşere olarak varoluyor.

Apateizm daha çok bana uygun. Evet bu konuda kafa yorulması bazen sizi iyi hissettiriyor ve yükü sırtınızdan alıyor. Ama bir yaratıcı var ya da yok bu benim şimdiki hayatıma etki edecek mi? Hayır. Banane. Varsa da diğer tarafta şu portreyle karşılaşırız belki :D :
[/SPO
22069994_1770360359930929_7055323754729046016_n.jpg
ILER]

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı