Sizi Ateistliğe/Deistliğe İten Nedenler Nelerdir?

• Konuyu başlatan Veorra
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 247
  • Görüntüleme 15.787
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Niye şaka olsun? Gerçekler bu dostum. Çöpteki sinekler nasıl var oldu sanıyorsun? Çölde ölen bir canlıyı binlerce KM öteden farkedip mi geliyor sinekler? Hayır. Ölen canlıdan beslenen bakteriler oracıkta evrimleşip bir haşere olarak varoluyor.
Siz bi şeyleri çok yanlış anlamışsınız.

Şu an çok cahilce bir yaklaşımım olacak ama asıl inanmamak bana saçma geliyor. Ne yani insanlar doğar, büyür ve ölür. Bu kadar mı? Bana kesinlikle mantıklı gelmiyor. Aslında herhangi bir dine inanıp inanmamak birazda ruha inanıp inanmamaya da bağlı. Yani kişi eğer bilincin fiziksel bir şey olduğunu düşünüyorsa çok büyük ihtimalle inanmıyordur ama ben ruha inananlardanım. Çünkü düşünmek, anlamak, okumak bilmiyorum bana pek fiziksel bir maddenin yapabileceği bir şey gibi gelmiyor.🤔

Bu arada bu tarz konuları seviyorum. Güzel beyin yakmalık yazılar çıkıyor ortaya okuması hoşuma gidiyor.😀 Aslında keşke buna benzer bir televizyon programı olsa, hemde böyle gerçekten okumuş, bilgili insanların konuşup tartıştığı falan. Hoş olurdu diye düşünüyorum.

Şu an çok cahilce bir yaklaşımım olacak ama asıl inanmamak bana saçma geliyor. Ne yani insanlar doğar, büyür ve ölür. Bu kadar mı? Bana kesinlikle mantıklı gelmiyor. Aslında herhangi bir dine inanıp inanmamak birazda ruha inanıp inanmamaya da bağlı. Yani kişi eğer bilincin fiziksel bir şey olduğunu düşünüyorsa çok büyük ihtimalle inanmıyordur ama ben ruha inananlardanım. Çünkü düşünmek, anlamak, okumak bilmiyorum bana pek fiziksel bir maddenin yapabileceği bir şey gibi gelmiyor.🤔

Bu arada bu tarz konuları seviyorum. Güzel beyin yakmalık yazılar çıkıyor ortaya okuması hoşuma gidiyor.😀 Aslında keşke buna benzer bir televizyon programı olsa, hemde böyle gerçekten okumuş, bilgili insanların konuşup tartıştığı falan. Hoş olurdu diye düşünüyorum.
:) Düzgün şekilde tartışmak; ülkemizde hiçbir platformda başarılabilen bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Cool olmak ve popülizme ayak sağlamak için ateist olunuyormuş. Oran neymiş, %40'ı geçmezmiş 🤣

Vallahi komedi. Bu 'cool ateist' ifadesi ağızlarında sakız oldu. Cehennemde sonsuza kadar yanacağını bile bile, gelişine din değiştirmeyi çocuk oyuncağı sanıyorlar.

Ben beni iten nedeni söyleyemeyeceğim, çünkü itilmedim. O ana kadar, inandığım din hakkındaki birçok şeyin kendi kendini kanıtlar türden olduğunu gördüm. Bir ton da hikayeler vardı tabi. Hiç bir kanıt değeri taşımayan, ama dine felsefi bir derinlik katmış 'gibi' olan bilgiler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı