Sizi Ateistliğe/Deistliğe İten Nedenler Nelerdir?

• Konuyu başlatan Veorra
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 247
  • Görüntüleme 15.801
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bütün dinler fakir insanlara şükretmeyi öğretir. Zenginlerin daha rahat hayat yaşaması için fakirin fakir olarak kalması dinlerin fıtratında vardır. Dinler benden uzak olsun.

Ne yapayım, akıl ve mantıktan noksan gördüğüm yorumları belirtiyorum :D Eğlence kaynağı olarak görülüyorsam da yapacak bir şey yok.
Karşılıklı duygular içerisindeyiz. Zeki çocuksun ama biraz saygı duymayı öğrenmen gerekiyor. Bak ben bütün ateistlere saygısızlık yapmadım, bunu bir yükselme olarak kullananlara dedim. Sen öyle değilsen ne mutlu sana, doya doya yaşa inancını. En çok da ben desteklerim seni.

Yorumları okudum :) Tesadüf/ihtimal/olasılık/şans teorisi bana fazla absürt geliyor. Ben bir yaratıcı ve onun peygamberi olduğuna inanıyorum. Bu hayatta olduğumuz dünyada bunları sabahtan akşama kadar tartışabiliriz ancak genellikle sonuç karşlılıklı hüsran oluyor. Demem o ki kısaca eğer varsa yandınız ( ) :) yoksa zaten yok ( )
Eğer din varsa neden yanıyoruz? Dinde zorlama yok ki? Bize verilen irade ve aklı kullanıyoruz burada, dine inanmadığımız için neden yanalım? Hem, tam 10 senelik eğitim hayatımda tüm din derslerinde hocalarım Kelime-i Şehadet getiren herkesin cennete gideceğini söylüyorlardı. Tabii ki günahların cezasını çektikten sonra.

Din konularındaki açıklar ve soyut kavramlar her insanı bu tip düşüncelere itebilir. Fakat dediğim gibi insanın içinde olandır tanrı. Sen inanırsın öbürü inanmaz. Gayet doğal bir durum bu. Önemli olan hoşgörüdür. Ama ne yazık ki son konulardan birinde bir mücahit arkadaşımız kafamızı kesmekle tehdit etmişti bizi:) Hoşgörü kısmında biraz zayıfız hala;)

Eğer din varsa neden yanıyoruz? Dinde zorlama yok ki? Bize verilen irade ve aklı kullanıyoruz burada, dine inanmadığımız için neden yanalım? Hem, tam 10 senelik eğitim hayatımda tüm din derslerinde hocalarım Kelime-i Şehadet getiren herkesin cennete gideceğini söylüyorlardı. Tabii ki günahların cezasını çektikten sonra.
Din varsa istenilse de istenilmese de kuralları vardır. Bunlar aslında aşama olarak görülebilir. En nihayetinde hak dine inanan insanın ne ceza çekerse çeksin ne kadar süre çekerse çeksin cennete girebilir ancak sonsuz huzur bulacağı cennete girebilmesi için ''imanlı şekilde ölmesi'' gerekmekte. İslam dininde bir çok kişinin bildiği üzere imanın şartı olarak basitçe nitelendirebileceğimiz birkaç hususta aksini iddaa etmeyip kalpten inanan herkes, din adına hiçbir şey yapmasa da teorik olarak eninde sonunda cennete girecek.
*!* Yazdıklarım bilgim dahilinde verdiğim cevaplardır, ''fetva'' olarak algılanmamalıdır. Sorumluluk bana ait değildir :) Kafam tam yerinde değil, her zaman aynı insan olmuyorum o yüzden uzun zamandır bu konular ile ilgili kimseyle konuşmadım. Yani kafamda her an farklı düşünceler ceyeran ediyor her şey ile ilgili. Felsefe bilim dünya yaratılış sevgi vicdan gibi çok farklı konular ve aynı anda oluyor sanırım bu benim beynimin bir sorunu. Güzel şekilde tartışmak soru-cevap-fikir alışverişinde bulunmak isterim. Bizi bunun geliştireceğine inanıyorum.

Cool olmak ve popülizme ayak sağlamak için ateist olunuyormuş. Oran neymiş, %40'ı geçmezmiş 🤣

Vallahi komedi. Bu 'cool ateist' ifadesi ağızlarında sakız oldu. Cehennemde sonsuza kadar yanacağını bile bile, gelişine din değiştirmeyi çocuk oyuncağı sanıyorlar.

Ben beni iten nedeni söyleyemeyeceğim, çünkü itilmedim. O ana kadar, inandığım din hakkındaki birçok şeyin kendi kendini kanıtlar türden olduğunu gördüm. Bir ton da hikayeler vardı tabi. Hiç bir kanıt değeri taşımayan, ama dine felsefi bir derinlik katmış 'gibi' olan bilgiler.
Evet doğru, bir çoğu farklı olmak için veya "Wow!" ben ateistim diğerlerinden farklıyım düşüncesindeler ama hepsi değil işte.

Onu bırakacağımızdan ümidim yok zaten

Sorun da bu zaten. Herkesin dini veya inancı kendine. İnsan olarak bir faydan olmadıktan sonra hangi dine inandığın ne fark eder ki? İnancını veya düşünceni insanlara empoze etmek kadar saçma bir şey yok.

Bu konularda herkes kendi doğrularını kabul ettirmeye çalışıyor. En iyisi o topa hiç girmeyelim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı