SK Hynix A-die vs M-die çip

Sanıyorum a-die daha hızlı, yani daha düşük gecikme sürelerine gelebiliyor. M-die ise nispeten biraz daha yavaş sürelerde kullanılıyor. Yani CL40 olan bir RAM'in Hynix, Samsung'ya da Micron çıkma olasılığı var ama CL30 modüller genelde Hynix a-die oluyor.

XPG caster RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 AX5U6000C3016G-DCCARGY DDR5 RAM.
Kingston Beast RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 KF560C30BBEAK2-32 DDR5 RAM.

Örnek olarak 2 RAM yazdım. Burada seri kod koyu yazdığım kısımlar oluyor. Bu kodları üreticilerin Memory Support kısmında aratırsan içindeki bilgileri bulabilirsin. Modülün markasını, XMP-EXPO uyumluluğunu, üreticinin bunu kaç voltta çalıştırdığını, Max hızını vs. vs.

Gigabyte X870e Aorus Elite.

MSI MEG Z890 GODLIKE.

ASUS ROG STRIX X870E-E

Eğer almak istediğin RAM güncel ise güncel anakartlardan herhangi birisini kullanarak kontrol edebilirsin. Ama en doğrusu kendi marka modelini girip bakmak. Tabii bu listelerde RAM'in yazmıyor olması anakartın o RAM'i desteklemediği anlamına gelmiyor. Sadece iki ürünü eşleştirip teste sokmamışlar. MSI, ASUS'ya da Gigabyte gibi üreticilerin herhangi bir üründe kullanıp test ettiği RAM'i doğru kabul edebilirsin.

Umarım açıklayıcı oldu.

Hocam ben i5-12600KF işlemci almak istiyorum ancak intelin sitesinde maksimum ram hız desteği DDR5 4800 MT/s yazıyor 6000 MT/s veya üstü hızda ram alsam acaba çalışırmı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı