Çözüldü Sklauncher'da OptiFine olmadan nasıl shaderpack kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Sodium için Iris Shaders aracılığı ile kurabilirsiniz, Forge içinse Oculus ve Embedium deneyebilirsiniz.
Sodium için Iris Shaders aracılığı ile kurabilirsiniz, Forge içinse Oculus ve Embedium deneyebilirsiniz.
Bunlar mod mu? Aternos dan açıyorum sunucuyu, arkadaşlarımla oynuyorum da. Aternos'da bu modlar yok. Ve Forge kullanıyorum evet. Ayrıca %appdata% da SKLauncher klasöründe shaderpacks ve resource pack klasörlerine yüklediğim shaderpackleri attım ama olmadı. Forge'nin websitesinden yüklemiştim

Shaders çalışması için sunucuya yüklenmesi gereken bir mod değil, kendiniz değindiğim modları mods klasörüne atarak girmeyi deneyebilirsiniz. Forge ve Optifine bir arada çalışması engel yaratmıyor fakat bazı modlar uyumluluk sorunu yaratabilir, ondan sordum.

@Kaanolovski öncelikle Mods'a attığımda nasıl shaderpack yükleyebilirim mesela iris modundan? Oyun içinden mi?

OptiFine ile Forge birlikte kurulmuyor diye biliyorum. Yarın deneyip yazarım tekrar. Şimdi yanlış bilgi olmasın.

Kendi içinde shaderpack olarak geliyorsa onu kullanabilirsiniz, yoksa .minecraft içerisinde "shaderpacks" klasörü oluşturup shaderlarınızı oraya atarsınız, Forge ile OptiFine bir arada çalışır, bazı animasyon ve mekanik modları uyumluluk sorunu çıkartabiliyor. Deneyebilirseniz güzel olur.

Kendi içinde shaderpack olarak geliyorsa onu kullanabilirsiniz, yoksa .minecraft içerisinde "shaderpacks" klasörü oluşturup shaderlarınızı oraya atarsınız, Forge ile OptiFine bir arada çalışır, bazı animasyon ve mekanik modları uyumluluk sorunu çıkartabiliyor. Deneyebilirseniz güzel olur.
.minecraft içinde shaderpacks klasörü var oraya attım shaderları ama çalışmadı. Acaba yanlış şekilde mi attım? Bir zip birde klasör şeklinde attım. Jar şeklinde atamıyordum zaten.

Forge ile Optifine kurarken, optfine'ı normal şekilde kurmamız gerekiyor değil mi?

.minecraft içinde shaderpacks klasörü var oraya attım shaderları ama çalışmadı. Acaba yanlış şekilde mi attım? Bir zip birde klasör şeklinde attım. Jar şeklinde atamıyordum zaten.

Forge ile Optifine kurarken, optfine'ı normal şekilde kurmamız gerekiyor değil mi?

Zip şeklinde atılması lazımdı, Optifine'ı mods klasörüne atacaksınız, Forge ile olan sürüm uyumlu olacak sadece.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı