Skoda Kamiq 1.0 TSI deneyimim

Merhaba, yaklaşık 8 aydır 1.0 TSI 115 PS Kamiq Premium kullanıcısıyım. Çok kez uzun yola çıktım, çok kez ilginç şeyler denedim. Herkes kendi deneyimlerini paylaşıyordu, ben de çok imrendim ve sizinle paylaşmak istiyorum.

Motor ve Performans
1.0 TSI 115 PS, 200 nm tork.
1.0 TSI kağıt üstünde güçsüz gözükse de günlük kullanım için gayet yeterli.
  • Ara hızlanmaları iyi denilebilir.
  • Hafif olduğu için çok atik hissettiriyor.
  • DSG şanzımana sahip olduğu için vites geçişleri yumuşak.
  • Şimdiye kadar gördüğüm maksimum hız 205 km/h
  • yokuş yukarı gördüğüm maksimum hız 185 km/h
Yakıt Tüketimi
Bunu belirtmeden önce şunu söylemek istiyorum, yeşil ışıkta ani hızlanmalarım, uzun yolda gaz köklemelerim çok oluyor, bu veriler agresif kullanım verileridir.
  • Şehir içi: 8.1-8.3 l/100 km | düzgün kullanım: 6,8 l/100km civarıdır.
  • Şehir dışı: 7.0-7.5 l/100 km | düzgün kullanım: 5,2 l/100km civarıdır.
  • Genel ortalama: 7.5 l/100 km | düzgün kullanım: 6,2 l/100km civarıdır.
Konfor ve İç Mekan
Bana kalırsa Kamiq'in konfor seviyesi sınıfına göre iyi. Gereksiz sertlik yok, koltuklar çok rahat, iç mekan genişliği ideal. Arka diz mesafesi gayet iyi. Malzeme orta diyebilirim. Tek eksisi koltuklar elektrikli değil ve aracın ses sisteminde basslar kötü.

Yol Tutuş ve Güvenlik
Yol tutuş: Virajlara abartı girmediği takdirde güzelce çıkıyor. Aracım şu ana kadar bir kere kıçını attırdı, onda da yerler yağmurdu ve ani bir dönüş yapmıştım, fakat çok kısa bir süre içerisinde hemen toparladı ve yoluma devam ettim.
Güvenlik: Güvenlik kısmına gelince gerçekten söylenecek hiçbir şey yok, mükemmel.
  • Front assist.
  • Lane assist.
  • Cruise Control.
  • Limit cruise Control.
  • Yorgunluk tespit sistemi.
  • Manevra frenleme sistemi.
  • hız sınırı tanıma sistemi (maalesef ülkemizde kullanıma kapalı.)
  • Yokuş kalkış desteği.
  • Vs.
Güvenlik sistemi şu ana kadar beni toplam 3 kazadan kurtardı. Her üçünde de benim tepki verebileceğim bir şey değildi. İki tanesi önümdekinin ani freni, 1 tanesi de sol arkadan çok ani yaklaşan bir otomobil yüzünden alarm vermişti. Park ederken biraz hızlı park ederseniz manevra frenleme sistemi de devreye giriyor. Lakin kör nokta uyarıcı sistemi maalesef yok. Bu bir eksi. 2025 model bir araca koyulmaması çok saçma.

Multimedya ve Eğlence Sistemi
Kablosuz CarPlay / Android Auto özelliği mevcut, bu çok büyük bir artı.
Onun dışında eğlence sistemi neredeyse her Skoda'da olduğu gibi aynı.

Genel Olarak Eksiklikler
Fiyat listeleri şu an güncellendiği için kontrol edemiyorum fakat hatırladığım kadarıyla, 2025 model 1.0 TSI bir Kamiq orta donanım paketi olan Premium ile liste fiyatı 2.150.000 TL, kampanyalar ile 1.850. 000 TL'ye satışa açık. Bu tür bir ücrete karşılık 2025 model bir alacağınız araçta şu özellikler yok.
  • Elektrikli el freni.
  • Elektrikli bagaj.
  • Elektrikli koltuk.
  • ESP kapanmıyor.
  • Kör nokta uyarı sistemi.
  • Full LED matrix ön far grubu (sadece monte carlo paketinde mevcut.)
  • Sunroof (yanlış hatırlamıyorsam 40.000 TL gibi bir ücret ile "cam tavan" özelliğini opsiyon olarak ekleyebiliyorsunuz)
  • 360° kamera.
  • Head-up display.
  • Ön / arka koltuk ısıtma.
  • Adaptif süspansiyon.
  • Park assist (sadece monte carlo paketinde mevcut.)
  • Öndeki aracın hızına göre senin hızını düşüren cruise Control özelliği.
Sonuç
Sonuç olarak, eksiklikler evet var ama benim işimi bir öğrenci olarak gayet görüyor. Bir zahmet de görsün. Soruları olan varsa cevaplarım. Soru değil de yanlış yazdığım bir şey varsa da düzeltmenizi isterim.

Son düzenleme:
Gayet güzel bir araba olduğunu düşünüyorum zaten içindeki parçalarda Volkswagen'e ait. İyi günlerde binin hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı