Çözüldü Skoda SuperB 2017 model araç yağ eksiltiyor ama kaçak yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

VwAiakos

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize iyi sosyaller. Skoda SuperB 2017 model 1.6 TDI motor 150 bin de araçım var. Araçta yağ yakması var ve eksiltiyor. Yani deneyimlerime göre 3 bin kilometrede 1 litre yakıyordur. Tahmini tabii bu veri. Uzun yolda ve araçı sıkıştırdığım da oluyor. Duman atması falan kesinlikle yok. Egzozdan kesinlikle en ufak bile duman atma yok. Sadece yağ çubuğunu kaldırınca üfleme tarzında var ve yağ dolum yerini açtığımda oradaki üfleme azalıyor. Yağ dolum yerine veriyor dumanı ama kapağı üstüne bıraktığım da kapağı da kendine çekiyor ve fırlatma veya yerinden atma olmuyor. Sorun nedir acaba? Neden kaynaklanıyordur?

Çözüm
Yorumun için teşekkürler, yağ dolum yerinde de üfleme mevcut araç full Kayseri incar Skoda bayii servisinde bakımları yapılmıştır. Yani sadece uzun yolda ve sıkıştırdığım da yapıyor yaşadığım yerde de (Kırşehir sanayisi ) en ufal bile bir güvenim yok buradaki ustalara eğer iç anadoludaysanız önerecebileceğinşz bir yer var mıdır?

Hocam aslında şimdi yazınızı tekrar okudum. Araç 150 bin km ve performanslı kullanım sonucu yağ eksiliyor, üfleme oluyormuş.
Üfleme için ayrı bir parantez açarım ama 3 bin km de 1 litre araç için normal olduğunu düşünüyorum. Egzozdan duman gelmediğini belirtmişsiniz, motor altı veya Turbo çevresinde de kaçak yok demişsiniz. Bunlar olumlu olup benim dediğim gibi 3 bin km için 1 litrenin normal olduğuna işaret veren durumlardır.
Yağ için size tavsiyem bir üst viskoziteye geçmeniz olur. 5W-30 ise 5W-40 geçin öyle deneyin.
Ayrıca yukarıda arkadaşın dediği gibi karter havalandırma valfi yani pcv mutlaka baktırmalısınız. Sorununuzu direkt çözebilir.
Arkadaşlar hepinize iyi Sosyaller. Skoda SuperB 2017 model 1.6 TDI motor 150 bin de araçım var. Araçta yağ yakması var ve eksiltiyor. Yani deneyimlerime göre 3 bin kilometrede 1 litre yakıyordur. Tahmini tabii bu veri. Uzun yolda ve araçı sıkıştırdığım da oluyor. Duman atması falan kesinlikle yok. Egzozdan kesinlikle en ufak bile duman atma yok. Sadece yağ çubuğunu kaldırınca üfleme tarzında var ve yağ dolum yerini açtığımda oradaki üfleme azalıyor. Yağ dolum yerine veriyor dumanı ama kapağı üstüne bıraktığım da kapağı da kendine çekiyor ve fırlatma veya yerinden atma olmuyor. Sorun nedir acaba? Neden kaynaklanıyordur?

Merhaba, silindir ve silindir kapağına, conta ve keçelerinize, yağ pompasına baktırmanızı tavsiye ederim.
Üfleme tek başına bir sorun teşkil etmez. Genelde yağ çubuğunu kaldırınca sıfır araçlar bile oradan üfleme yapabilir. Önemli olan yağ dolum kısmında üfleme olup olmadığıdır.

Merhaba, silindir ve silindir kapağına, conta ve keçelerinize, yağ pompasına baktırmanızı tavsiye ederim.
Üfleme tek başına bir sorun teşkil etmez. Genelde yağ çubuğunu kaldırınca sıfır araçlar bile oradan üfleme yapabilir. Önemli olan yağ dolum kısmında üfleme olup olmadığıdır.

Yorumun için teşekkürler, yağ dolum yerinde de üfleme mevcut araç full Kayseri incar Skoda bayii servisinde bakımları yapılmıştır. Yani sadece uzun yolda ve sıkıştırdığım da yapıyor yaşadığım yerde de (Kırşehir sanayisi ) en ufal bile bir güvenim yok buradaki ustalara eğer iç anadoludaysanız önerecebileceğinşz bir yer var mıdır?

Merhaba, araçta yazılım veya ekstra herhangi işlem mevcut mu? Dizel araçlarda belirttiğiniz gibi yağ çubuğu bölümünden hafif duman gelmesi normaldir, motorda problem olduğunu göstermez. Ancak kapağı kendine çekmesi, vakum problemi olduğuna işarettir.

PCV Valfi dediğimiz parçaya baktırın. Bu parça entegre bir haldedir motorda, komple külbütör kapağı olarak değişir. Belirttiğim parça arıza yaptığında karter, basıncı ayarlayamaz ve yağı emmeye başlar. Araçta dpf olduğundan ötürü de herhangi duman görmezsiniz.

Volkswagen'in önerdiği yağı kullanın. Servis harici bakım yaptırmayın, VAG grubu araçlar için kişisel öneri ve tecrübemdir.

Son düzenleme:
Merhaba, araçta herhangi yazılım veya ekstra herhangi işlem mevcut mu? Dizel araçlarda belirttiğiniz gibi yağ çubuğu bölümünden hafif duman gelmesi normaldir, motorda problem olduğunu göstermez. Ancak kapağı kendine çekmesi, vakum problemi olduğuna işarettir.

Pcv valfi dediğimiz parçaya baktırın. Bu parça entegre bir haldedir motorda, komple külbütör kapağı olarak değişir. Belirttiğim parça arıza yaptığında karter, basıncı ayarlayamaz ve yağı emmeye başlar. Araçta dpf olduğundan ötürü de herhangi duman görmezsiniz.

Volkswagen'in önerdiği yağı kullanın. Servis harici bakım yaptırmayın, vag grubu araçlar için kişisel öneri ve tecrübemdir.

Yorumunuz için teşekkürler efendim, öyle sağda solda hiçbir şeyde bakımlarını yaptırmadım ve araç 60 bin Km'den beri bende son 10 bin kilometrede böyle sorunu oldu dediğiniz parçalar ve bilgilendirmenizden yola çıkarak mecburen tekrardan Skoda bayiisine gitmem gerekecek gibi o yüzden önümde bir uzun yol var yaklaşık 2 bin km yol yapacağım sizce dediğiniz işlemleri bu yola çıkmadan önce mi yapayım yoksa işimi halledettikten sonra mı yapmalıyım? Herhangi bir yazılım ve işlem yoktur araçta

Hocam aslında şimdi yazınızı tekrar okudum. Araç 150 bin km ve performanslı kullanım sonucu yağ eksiliyor, üfleme oluyormuş.
Üfleme için ayrı bir parantez açarım ama 3 bin km de 1 litre araç için normal olduğunu düşünüyorum. Egzozdan duman gelmediğini belirtmişsiniz, motor altı veya Turbo çevresinde de kaçak yok demişsiniz. Bunlar olumlu olup benim dediğim gibi 3 bin km için 1 litrenin normal olduğuna işaret veren durumlardır.
Yağ için size tavsiyem bir üst viskoziteye geçmeniz olur. 5W-30 ise 5W-40 geçin öyle deneyin.
Ayrıca yukarıda arkadaşın dediği gibi karter havalandırma valfi yani pcv mutlaka baktırmalısınız. Sorununuzu direkt çözebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Çok teşekkürler efendim yağ değiştirme olayı aklımda var am önce araçın parçalarını ve motor sağlığını tetikleyecek bir şey yapmak istemiyorum. Kesinlikle önce valilerden veya sensörlerden başlayacağım ve en son çare olarak ya satmak ya da 5/40 yağ a geçmem gerekecek yorumlarınız için teşekkürler konuyu çözümlenmiş olarak işaretleyebiliriz. Önümüzdeki hafta araçımı yetkili bayiiye götürüp baktıracağım gelişmeleri burada sizlerle paylaşacağım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı