Skolyoz askerliğe nasıl etki eder?

xOmeRx

Hectopat
Daha fazla  
İyi geceler.

Bende çok düşük dereceli de olsa bir skolyoz tanısı kondu. Görünüşte eğrilik yok, düzgün durabiliyorum ancak bende yıllardır uzun süre yürüyünce, ayakta durunca belden ayağıma kadarki sinirlerime inen bir ağrı var. Vaktiyle bir işe girmiş, bu ağrı yüzünden işten çıkmak zorunda kalmıştım çünkü mesai çıkışı ağrıdan ayağımın üstüne basamıyordum. Siz düşünün. Tabii bu ağrı oturarak veya yatarak istirahat ile 1-2 saat içinde geçiyor. Ama dediğim gibi uzun süre ayakta kalmamam gerekiyor.
Bu ağrıya skolyoz mu sebebiyet veriyor yoksa bel fıtığı var, o mu sebebiyet veriyor henüz bilmiyorum. Bu sorunun nedenini anlamak için kısa sürede doktora gideceğim fakat netice itibarıyla böyle bir sağlık problemim mevcuttur.
Bu durumda askerlik durumum sizce ne olur? Yedek subay olma şansım nedir? Gönlümde yedek subaylık da var.

Edit : 2018 yılı mr görüntülerim. Açıklığı sağa bakan bir skolyoz teşhisi konmuştu.Özellikle sağdaki resim

Son düzenleme:
Aynı sorun bende bulunmakta ve hatta bununla ilgili konu açmıştım, ayakta durunca sırtım ağrıyor diye.

Bu sorun çok büyük ihtimalle skolyoz ile alakalı çünkü bana çok düşük dereceli skolyoz tanısı konuldu sizin gibi. Siz de aynı sorunu yaşıyorsunuz.

Bu sorunun cevabını aldığınızda buraya yazarsanız bahtiyar olurum.

Askerlik için dereceleri oluyor o sınırı geçmemek lazım.

Muhtemelen skolyozun hangi sinirlere baskı uyguladığına göre ağrının nerde ortaya çıktığı değişiyor. Sizde sırt bende bacak olarak vuruyor.
Bu resimlerde 2018 ocak ayına ait mr görüntülerim.Özellikle sağdaki resim heralde durumu ortaya koyuyor

+ Tabiki bilgilendirim.

İyi geceler.

Bende çok düşük dereceli de olsa bir skolyoz tanısı kondu. Görünüşte eğrilik yok, düzgün durabiliyorum ancak bende yıllardır uzun süre yürüyünce, ayakta durunca belden ayağıma kadarki sinirlerime inen bir ağrı var. Vaktiyle bir işe girmiş, bu ağrı yüzünden işten çıkmak zorunda kalmıştım çünkü mesai çıkışı ağrıdan ayağımın üstüne basamıyordum. Siz düşünün. Tabii bu ağrı oturarak veya yatarak istirahat ile 1-2 saat içinde geçiyor. Ama dediğim gibi uzun süre ayakta kalmamam gerekiyor.
Bu ağrıya skolyoz mu sebebiyet veriyor yoksa bel fıtığı var, o mu sebebiyet veriyor henüz bilmiyorum. Bu sorunun nedenini anlamak için kısa sürede doktora gideceğim fakat netice itibarıyla böyle bir sağlık problemim mevcuttur.
Bu durumda askerlik durumum sizce ne olur? Yedek subay olma şansım nedir? Gönlümde yedek subaylık da var.

Nöbet tutamazsın. İçtima da bulunamazsın. Eğitim zaten imkansız. Bu durumda çürük raporu alırsın. En yakın askeriyeye gidip askerlik işlemlerini başlatınca netleşir durum.

Öncelikle yedek subay şak diye olamıyorsunuz. Şans işi. İkinci olarak hastalığınızdan dolayı alınmayabilirsiniz, buna heyet karar verir. Gidemezseniz çürük alırsanız sonrasında nerede işe gireceksiniz? İş bulmanız zor olur. Askeri heyete gözükün. Eğer gitmenize karar verilirse acemilikte bunu kesinlikle belirtin, rapor, belge felan alın ileride sıkıntı yaşamayın.

Subaylığı bilmiyorum, onu Facebook gruplarında sorabilirsiniz.
Ayrıca askerdekiler de bir insan, oradaki üst rütbeli kişilere bu durumu anlatırsınız.
Ayrıca orada bulunan rütbeli personel sizden sorumlu oluyor. Onlar da bu durumu gözeterek uygun bir yol bulurlar, diye düşünüyorum.
Rapor edinebilirseniz, sizin lehinize olur. Yanlış anlaşılmasın, çürük raporundan bahsetmiyorum.

Öncelikle yedek subay şak diye olamıyorsunuz. Şans işi. İkinci olarak hastalığınızdan dolayı alınmayabilirsiniz, buna heyet karar verir. Gidemezseniz çürük alırsanız sonrasında nerede işe gireceksiniz? İş bulmanız zor olur. Askeri heyete gözükün. Eğer gitmenize karar verilirse acemilikte bunu kesinlikle belirtin, rapor belge felan alın ileride sıkıntı yaşamayın.

Genelde iş ilanlarında askerlikle ilişiği bulunmayan diyor. Bu durumda işveren çürük veya tamamlamış olmasıyla ilgilenir mi ? Muhasebe bölümü mezunuyum mesleğim masabaşı olcak. Masabaşı çalışmakta sorunum yok

@xOmeRx Sağlık raporu alacaksınız işe girerken, çürük adamı neden işe alsın bir firma? A101'e bile giremezsiniz bu şekilde.
İlişiği bulunmayan derken yapmış kastedilir genellikle.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı