Hocam geçen sene temmuz da gittim kontrole en son o zaman 10 dereceydi ondan sonra ise baya bir azaldı skolyozum. Bel ağrılarım çok artmıştı zorlamıştım belimi her gün barfikse asılıyordum omurgamın sağ tarafında yukarıdan aşşağı uzanan bir tane kasın esnediğini hissediyordum ve sonra kalçam eşitleniyordu sonra belim rahatlıyordu onu 2 hafta her gün yaptım artık asıldığımda kalçalarım da eşitlenme hissi olmuyordu yani skolyozumun kalıcı azaldığını hissediyordum şuan da her gün asılıyorum öyle azaldı yani şuan az fakat yapmam doğru olur mu bilmem yinede teşekkürler cevap için.Hocam ne olur ne olmaz siz yine de doktorunuza veya tanıdığınız fizyoterapiste danışın. Düzenli de takip edin aynı zamanda, bir sıkıntı olursa mutlaka doktora uğrayın. Buradaki hiçbir arkadaş skolyoz derecenizden anlamayacağından size garanti de veremez, verilen fikirlerinde sağlıklı olacağını sanmıyorum. Zaten haftaya da kontrole gidecekmişsiniz hiç riske atmayın.
Geçmiş olsun.Ben 35 derece skolyozla yaşıyorum en ağır setleri bile sorunsuz yaptım.
Haftaya kesin değil fakat önümüzdeki haftalarda gitmeyi düşünüyorum.Hocam ne olur ne olmaz siz yine de doktorunuza veya tanıdığınız fizyoterapiste danışın. Düzenli de takip edin aynı zamanda, bir sıkıntı olursa mutlaka doktora uğrayın. Buradaki hiçbir arkadaş skolyoz derecenizden anlamayacağından size garanti de veremez, verilen fikirlerinde sağlıklı olacağını sanmıyorum. Zaten haftaya da kontrole gidecekmişsiniz hiç riske atmayın.
Hocam bir şey daha diyeceğim peki hack squatta sıkıntı olur mu sizce?Hocam ne olur ne olmaz siz yine de doktorunuza veya tanıdığınız fizyoterapiste danışın. Düzenli de takip edin aynı zamanda, bir sıkıntı olursa mutlaka doktora uğrayın. Buradaki hiçbir arkadaş skolyoz derecenizden anlamayacağından size garanti de veremez, verilen fikirlerinde sağlıklı olacağını sanmıyorum. Zaten haftaya da kontrole gidecekmişsiniz hiç riske atmayın.
Hack Squat yaparsan normal Squat yapmana oranla omurgana etkisi daha az olur, hafif kilo yine yapılabilir ama ağır kilo girersen sıkıntı büyüyecektir. Hafif kilo yaparken bile dikkatli olman lazım, onda da bence bana kalırsa doktordan onay al. İlla yapacağım diyorsan da çok minimal kilolarla yapabilirsin ancak dediğim gibi riski her zaman mevcut ve doktor onaysız yapmak pek akıl kârı değil.Hocam geçen sene temmuz da gittim kontrole en son o zaman 10 dereceydi ondan sonra ise baya bir azaldı skolyozum. Bel ağrılarım çok artmıştı zorlamıştım belimi her gün barfikse asılıyordum omurgamın sağ tarafında yukarıdan aşşağı uzanan bir tane kasın esnediğini hissediyordum ve sonra kalçam eşitleniyordu sonra belim rahatlıyordu onu 2 hafta her gün yaptım artık asıldığımda kalçalarım da eşitlenme hissi olmuyordu yani skolyozumun kalıcı azaldığını hissediyordum şuan da her gün asılıyorum öyle azaldı yani şuan az fakat yapmam doğru olur mu bilmem yinede teşekkürler cevap için.
Geçmiş olsun.
Haftaya kesin değil fakat önümüzdeki haftalarda gitmeyi düşünüyorum.
Hocam bir şey daha diyeceğim peki hack squatta sıkıntı olur mu sizce?
Tamam hocam teşekkürler doktordan onay alacağım.Hack Squat yaparsan normal Squat yapmana oranla omurgana etkisi daha az olur, hafif kilo yine yapılabilir ama ağır kilo girersen sıkıntı büyüyecektir. Hafif kilo yaparken bile dikkatli olman lazım, onda da bence bana kalırsa doktordan onay al. İlla yapacağım diyorsan da çok minimal kilolarla yapabilirsin ancak dediğim gibi riski her zaman mevcut ve doktor onaysız yapmak pek akıl kârı değil.
Tamam hocam yani squat yapayım mı?Omurga eğriliği yüzünden spora başlamış biri olarak doktorlarımızın bu konuda ya cahil ya da sorumsuz olduğunu düşünüyorum. Omurga eğriliğinin ameliyat harici tek çözümü sayılabilecek şey postürünü düzeltmek ve sırt, bel vb. kaslarını güçlendirmektir. Bununda en iyi yolu ağırlık kaldırmak. Doktorları da çok suçlayamıyorum, ağırlık kaldırın deseler avel çok gidip egolifting yapıp kendini daha beter hale getirecek. Gittiğim doktorları dinleseydim şu an hala bel ağrısından kıvranıyor olurdum büyük ihtimalle. Fizik tedavide verdikleri egzersizlerle kimsenin iyileşebileceğine inanmıyorum, eline bir broşür tutturuyorlar, oradaki egzersizlerin yarısını ter bile dökmeden ısınmak için spor öncesi yapıyorum zaten. Düzgün formda yaptığın sürece belinin de yük altında olduğu egzersizler deadlift, squat, row gibi tam aksine omurganı çevreleyen kasların güçlenmesini sağlayarak tedavinde yardımcı olacaktır. Boy uzaması konusunda da hiçbir etkisi yok ağırlık kaldırmanın, ne pozitif ne negatif.
Tamam hocam yani squat yapayım mı?
Ve ayrıca aklıma başka hareketler geldi split squat veya lunges yapsam squat yerine nasıl olur?
Kemerim yok da zaten ağır kilo girmeyi düşünmediğim için kemere gerek yok bence 12-15 tekrar aralığında yaparım.Formu öğrendikten sonra egolifting yapmadan kesinlikle yap ama bulgarian split squatı da öneririm eğer barbell back squat yapmamakta ısrarcıysan ama proggresive overload açısından daha zayıf olduğunu düşünüyorum, çok daha fazla yorucu olması da çabası. Normal barla squatını yapıp geç gitsin bence. Kemerin yoksa da alman iyi olur,squatta faydasını çok görürsün.