Skolyoz spor yapmaya engel mi?

GhostRider10

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. 0'dan başlamam gerekirse: 16 yaşındayım. Halam bir kolumun aşağı yatık olduğunu fark etti ve bana doktora gidip görün dedi, kuzenim de sürekli dik durmam gerektiğini söylüyordu. Ben dik durduğumu sansam bile kuzenim dik değilsin diyordu bana, ben dedim herhalde bilgisayar başında oturmaktan dolayı bende kamburluk gibi bir şey başladı. meğerse öyle değilmiş... Ortopedi doktoruna gittim. Röntgen sonucuna bakınca doktor bana başlangıç var ve pek yok bu çok iyi erken fark etmişsiniz, ameliyatlık bir şey yok dedi. Nasıl geçer? Diye sorduk. Pilatese yazıl ve fizik tedaviye git dedi. Bense uzun yıllardır spora gidip kas yapmayı düşünüyorum çok uzun süredir planlıyordum bunu. Sonrasına gelirsek: Fizik tedaviye randevu alıp doktora göründük. Doktor Google'a " sırt egzersizleri " yazıp yapmam gerekenleri söyledi veya orada olanları yap dedi ağırlık çok kaldırırsan boy uzaman durur dışında bir zararlı bir şey söylemedi ve omurgaya yansıyacağını sanmıyorum 2 sene içinde dedi. Kuyruk sokumunun orada var az bir şey. Her gece uyumadan önce o egzersizleri yapıyorum örnek olarak: Plank ( 20 saniye ), 20 tane duvar şınavı ( kafam arkaya doğru eğik ), köprü hareketi ( 2 set, bir başta bir sonda ), çapraz plank ( 10 kere ), sola doğru kollarımı yana atıyorum o hareket adını bilmiyorum, ellerimi ayaklarıma doğru eğilip uzatıyorum 20 kez, daha birkaç tane daha esneme hareketi yapıyorumdur aklıma gelmedi. Spora yazıldım ancak normal kas yapmak için spor salonuna, şahsen pilatese gitmek istemiyorum benlik bir spor değil. Ve uzun süredir de yapmak istediğim sporu istiyordum. Eğer 1 sene içinde güzel kaslarım olursa seneye güzel bir fizikle futbola yazılmayı düşünüyorum. Devam etmem gerekirse bu hareketler sayesinde ve dik durmak için kendimi zorladığım için artık dik durabiliyorum. Doktorda bana dik dur demişti. Ek olarak 2 sene daha dayan 2 sene sonra duracak ergenlik bitince demişti. Ancak internette ergenlik bitince devam edebilir yazıyor. Benim spor salonuna gitmemin bir zararı olur mu? Hoca boy uzamam, gelişmem vs. durmasın diye pek zorlamıyor toplamda 3 gün gittim pazartesi 4. günüm olacak. Spor yaparken çok eğleniyorum hoşuma gidiyor. Sporda neler mi yapıyorum? İşte bunları: İlk 10-12 dk bisiklet çeviriyorum 3.seviye de 75-80 arası. Sonrasında el ile ipi çekiyorum o hareket ismi ne bilmiyorum, enseme doğru ağırlık çekiyorum, pazılarımı çalıştırıyorum dambıl ile ( 2 set 10 kere ikisi de. ), yukarıya doğru çenemden itibaren dambıl çekiyorum 10 kere ( 2 set ), sırt esnetme hareketi yapıyorum 2 set şeklinde toplam 20 kez, ters mekik çekiyorum 2 set şeklinde (20 kere falan ), 2 set şeklinde 10 kez squat yapıyorum, ek olarak da kolum ile bir şeyi itiyorum 2 set şeklinde 10 kez. Bazı kişiler internette spor zararlı olur demiş, ilerletir mi spor skolyozu? Derecemi bilmiyorum, doktora gidince soracağım. Eğer ilerletirse gerçekten çok üzüleceğim... Hem doktorun verdiklerini yapmak hem de spor salonunda kas yapmak bana çok zevkli geliyor hiç yoruldum deyip bırakmadım, spora yazılmadan önce kendimde evde kol çalışıyordum. Yorumlarınız nelerdir ilerletir mi spor skolyozu? Boy: 175-177 arası, kilo: 63.0 ek olarak da barfiks çekmeyi düşünüyorum ve dik durduğum için kolum yatık değil artık, iyi günler.

Merhabalar. 0'dan başlamam gerekirse: 16 yaşındayım. Halam bir kolumun aşağı yatık olduğunu fark etti ve bana doktora gidip görün dedi, kuzenim de sürekli dik durmam gerektiğini söylüyordu. Ben dik durduğumu sansam bile kuzenim dik değilsin diyordu bana, ben dedim herhalde bilgisayar başında oturmaktan dolayı bende kamburluk gibi bir şey başladı. Meğerse öyle değilmiş... Ortopedi doktoruna gittim. Röntgen sonucuna bakınca doktor bana başlangıç var ve pek yok bu çok iyi erken fark etmişsiniz, ameliyatlık bir şey yok dedi. Nasıl geçer? Diye sorduk. Pilatese yazıl ve fizik tedaviye git dedi. Bense uzun yıllardır spora gidip kas yapmayı düşünüyorum çok uzun süredir planlıyordum bunu. Sonrasına gelirsek: Fizik tedaviye randevu alıp doktora göründük. Doktor Google'a " sırt egzersizleri " yazıp yapmam gerekenleri söyledi veya orada olanları yap dedi ağırlık çok kaldırırsan boy uzaman durur dışında bir zararlı bir şey söylemedi. Her gece uyumadan önce o egzersizleri yapıyorum örnek olarak: Plank ( 20 saniye ), 20 tane duvar şınavı ( kafam arkaya doğru eğik ), köprü hareketi ( 2 set, bir başta bir sonda ), çapraz plank ( 10 kere ), sola doğru kollarımı yana atıyorum o hareket adını bilmiyorum, ellerimi ayaklarıma doğru eğilip uzatıyorum 20 kez, daha birkaç tane daha esneme hareketi yapıyorumdur aklıma gelmedi. Spora yazıldım ancak normal kas yapmak için spor salonuna, şahsen pilatese gitmek istemiyorum benlik bir spor değil. Ve uzun süredir de yapmak istediğim sporu istiyordum. Eğer 1 sene içinde güzel kaslarım olursa seneye güzel bir fizikle futbola yazılmayı düşünüyorum. Devam etmem gerekirse bu hareketler sayesinde ve dik durmak için kendimi zorladığım için artık dik durabiliyorum. Doktorda bana dik dur demişti. Ek olarak 2 sene daha dayan 2 sene sonra duracak ergenlik bitince demişti. Ancak internette ergenlik bitince devam edebilir yazıyor. Benim spor salonuna gitmemin bir zararı olur mu? Hoca boy uzamam, gelişmem vs. durmasın diye pek zorlamıyor toplamda 3 gün gittim pazartesi 4. günüm olacak. Spor yaparken çok eğleniyorum hoşuma gidiyor. Sporda neler mi yapıyorum? İşte bunları: İlk 10-12 dk bisiklet çeviriyorum 3.seviye de 75-80 arası. Sonrasında el ile ipi çekiyorum o hareket ismi ne bilmiyorum, enseme doğru ağırlık çekiyorum, pazılarımı çalıştırıyorum dambıl ile ( 2 set 10 kere ikisi de. ), yukarıya doğru çenemden itibaren dambıl çekiyorum 10 kere ( 2 set ), sırt esnetme hareketi yapıyorum 2 set şeklinde toplam 20 kez, ters mekik çekiyorum 2 set şeklinde (20 kere falan ), 2 set şeklinde 10 kez squat yapıyorum, ek olarak da kolum ile bir şeyi itiyorum 2 set şeklinde 10 kez. Bazı kişiler internette spor zararlı olur demiş, ilerletir mi spor skolyozu? Derecemi bilmiyorum, doktora gidince soracağım. Eğer ilerletirse gerçekten çok üzüleceğim... Hem doktorun verdiklerini yapmak hem de spor salonunda kas yapmak bana çok zevkli geliyor hiç yoruldum deyip bırakmadım, spora yazılmadan önce kendimde evde kol çalışıyordum. Yorumlarınız nelerdir ilerletir mi spor skolyozu? Boy: 175-177 arası, kilo: 63.0 ek olarak da barfiks çekmeyi düşünüyorum ve dik durduğum için kolum yatık değil artık, iyi günler.

Yüzmek skolyoza iyi geliyor diye biliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı