Merhaba, ben de skolyoz hastasıyım ve toplamda 6-7 aydır fitness a gidiyorum. Kendimden yola çıkarak sana örnek verebilirim. Mesela biceps çalışçaksan ayakta barı kaldırmak yerine, bench sehpasını ayarlayıp spider curl yapabilirsin. Bu şekilde beline yük bindirmekten kaçınmış oluyorsun. Aynı şekilde ayakta dumble curl yapmak yerine incline bench sehpasında yapabilisin. Bu şekilde beline yük bindirmekten kaçınabilir ve ayakta yapılana göre diğer kasları çok devreye sokmadığın için izole bir hareket yapmış olursun. Başka bir örnek verecek olursam kablo ile üst göğüs çalışmamanı, yan omuz ve ön omuz çalışmamanı öneririm. Çünkü bunları kendim ayaktayken yaptığımda 4-5 gün bel ağrısı çekiyorum. Genel olarak ayaktayken yukarı doğru bir şey kaldırmazsan sorun yaşamazsın ama aşağı doğru iteceğin bir harekette ayakta yapmanda bir sakınca yok(triceps hareketleri gibi). Bu arada skolyoz dereceni bilmiyorum. Eğer dışarıdan da bariz ise fizyoterapistin senin sahip olduğun skolyoz eğrisine göre verdiği hareketleri yapmanı öneririm.
Son olarak diyebileceğim, salona gittiğinde programına Core bölgesini de eklemeyi unutma. Ben de s tipi skolyoz var. Normal olarak bir tarafın daha güçlü oluyor diğer taraftaki kaslar kısaldığı için. O yüzden tek taraflı Core hareketleri yapıyorum.