Skrill ve Ziraat Bankası Arasındaki Mağduriyetim

AltayYKMZ

Hectopat
Katılım
5 Haziran 2015
Mesajlar
30
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şimdi, öncelikle herkese iyi günler dilerim.

Olay şudur: 13 Nisan gecesi yurt dışından ayakkabı almak için site arayışındaydım ve buldum (DHGate). Bilindik sitelerden daha köklü olması(Aliexpress) ve diğer o bilindik sitelerde replika ürün bulmanın zorluğunu bildiğim için güvendim zaten sitelik bir durum yok. Sonra 14 Nisan sabahı beğendiğim ayakkabıyı satıcıyla iletişime geçerek almak istedim. Buraya kadar da hiçbir sorun yok.
Gelelim sorunun başladığı kısıma. Site kredi kartı / banka kartı ne denediysem kabul etmedi. Sonra araştırdım bu sorunu yaşayan insanlar olmuş ve almaktan vazgeçmiş, konu onlar için kapanmış. Ben vazgeçmeyip ödeme yöntemlerinden [SKRILL] yöntemini gördüm dedim aracıyla yaparım hem daha rahat olur. Sonra Skrill hesabı oluşturup içine yaklaşık 475-480 TL gibi bir para yükledim. Ve artık ayakkabıyı alabilecektim. Gittim yine sepete, sonra ödeme kısmına geçip Skrill'i kullanacaktım. Olmadı ve Skrill hesabımdaki parayı çekmek istedim. İşte olay burada başlıyor!

Skrillden çekim talebinde bulunurken ( 14 Nisan ) o anlık bilgisizliğimden TR IBAN'ı verdim ama şunu düşündüm ben Türk parası gönderdiysem onlarda site havuzunda olan paramı gayet kolaylıkla istedikleri dövize çevirip geri gönderebilirler. Gel gelelim öyle olmadığını paramın bana gelmediği günlerde öğrendim. TR IBAN'ına yani TR hesabına döviz gelemiyor. Bende uzunca bir süre Skrill destek ekibiyle mailleştim. Onlarda paranız bankaya ulaştığında askıda kalacak ve bankanızda bize iade edecek bizde siteye geri yükleyip size haber vereceğiz tarzında bir mailleşme oldu aramızda.

Tarihler 06.05.2020'yi gösterdiğinde Skrill destek ekibinden paranın artık onlardan çıktığına dair bir Swift mesajı(PDF'si) aldım. Onlar bunla bankama başvurabileceğimi ve askıda kalan parayı alabileceğimi söylediler. Bende bankama(ziraat bankası) başvurdum. Müşteri hizmetlerine bağlandım 27 dakika bu konuyu izah ettim onlarda bana izah ettiler. Dediler ki biz paranızı göremiyoruz ancak gönderici müdahale edebilir iade isteyebilir. Ve ben dondum kaldım çünkü ne Skrill'den yardım alabiliyordum ne de ziraat bankasından.

Buraya kadar okuyan ve benimle empati yapan tüm herkese teşekkür ederim. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Ne önerirsiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle böyle bir olay yaşadığınız için geçmiş olsun. Şu an açık mı bilmiyorum ama müşteri hizmetleri yerine banka şubesine gidip ordaki çalışanlara bu konuyu danışmanız işinizi daha kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum. İkinci olarak Skrill'i yeni öğreniyorum. Köklü, kurumsal bir yapı ise eğer sizin bu son yaşanan durumu anlatmanız durumunda yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum. Umarım sorunsuz halledebilirsiniz.
 
Öncelikle böyle bir olay yaşadığınız için geçmiş olsun. Şu an açık mı bilmiyorum ama müşteri hizmetleri yerine banka şubesine gidip oradaki çalışanlara bu konuyu danışmanız işinizi daha kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum. İkinci olarak Skrill'i yeni öğreniyorum. Köklü, kurumsal bir yapı ise eğer sizin bu son yaşanan durumu anlatmanız durumunda yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum. Umarım sorunsuz halledebilirsiniz.

Sağ olasın. Skrill ile mailleşmelerimin sonucunda artık durumun onlardan çıktığını belirttiler. Ziraat Bankası müşteri temsilciside paranın onlarda olmadığını belirtti. Anlayacağın 480TL uçtu gitti.
Edit: Durumu çözdüm arkadaşlar. Bunun için bizzat ziraat bankası bölge müdürünü araya koymam gerekti bu durum beni gerçekten yordu. Üzgünüm çünkü böyle şeylerde bu tip torpiller işinizin hallolmasını sağlıyor.
Konuyu çözüme kavuşturdum arkadaşlar.
1- Bankanızın şubesine gidip , muhasebe departmanındaki yetkiliye durumu izah etmeniz gerekiyor.
2- Yetkili sizin hesabın hareketlerine erişiyor ve akabinde askıda veya bankanın havuzunda kalan para artık siz nasıl demek istereniz, sizin hesabınıza aktarılıyor.
3- Skrill kullanmayın , kullandırtmayınız.
4- Skrill hem bana kur farkından dolayı 50-75 tl gibi bir zarara uğrattı hem de bunca stressin altına soktu beni.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı