Skylake ile Quad Channel RAM kullanmak

Drood

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Çok mu performans kaybettirir? Yada biz bunu hissediyor muyuz ki? Yani farkedilebilir derecede bir kayıp mıdır bu? Çünkü 4x4 RAM siparişim yolda, istersem Skylake sistem alabilir miyim? Henüz anakart ve işlemcimi almadım. Haswell-e alacağım ancak fikir değiştirip bütçeyi rahatlatmak istersem, seçeneklerimi öğrenmek adına soruyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
:ölü: Desteklemiyor biliyorum. Fakat desteklemiyorun açılımı nedir yani ? 4-4-4-4 taktık diyelim; geri kalan 2 slottaki 8 gb rami hiç mi görmüyor ? (Öyle olduğunu zannetmiyorum.) Görüyorsa performans farkı 2x8'e göre bariz ve gözle görülür bir düşüşe mi sebep oluyor ? Bunu soruyorum.
Bir de anlamadığım bir nokta 4 slot koymuşlar ki insanlar ram taksın diye, peki o 4 slotu eninde sonunda doldurduğumuzda bu dörtlü kanal anlamına gelmeyecek mi ? :S Cidden bu konuda bilgisizim.

Quad channel farklı bir mod dual channel farklı yani 4 ram slotu var ise çift dual channel olarak geçiyor 4-4-4-4 olarak taktığınızda sıkıntısız 16 gb ram görür ve kullanırsınız quad nasıl oluyor derseniz onun mantığı aslında zorunlu 4 tane ram kullanmakta ha 2 tane 8 gb taktınız ne olur derseniz bir şey olmaz sadece saniyenin onda biri gecikme olur normal işlemlerde ama derseniz 20-30 gb veri işleyeceğiz o zaman quad ram ve extreme cpu şart birde anakartın kitabını açıp memory kısmında 1 tane takılırsa hangi slota 2 tane takılıp dual channel yapılacaksa hangi slotlara takılacağı yazar siz zaten 4 tane takacaksanız hepsi dolacak sıkıntı yok ama ben olsam 4x4 yerine 2x8 olarak 16 gb yapardım nedenine gelince işlem birimi ne kadar büyükse o kadar hızlı veri geçişi yapar.

Quad channel farklı bir mod dual channel farklı yani 4 ram slotu var ise çift dual channel olarak geçiyor 4-4-4-4 olarak taktığınızda sıkıntısız 16 gb ram görür ve kullanırsınız quad nasıl oluyor derseniz onun mantığı aslında zorunlu 4 tane ram kullanmakta ha 2 tane 8 gb taktınız ne olur derseniz bir şey olmaz sadece saniyenin onda biri gecikme olur normal işlemlerde ama derseniz 20-30 gb veri işleyeceğiz o zaman quad ram ve extreme cpu şart birde anakartın kitabını açıp memory kısmında 1 tane takılırsa hangi slota 2 tane takılıp dual channel yapılacaksa hangi slotlara takılacağı yazar siz zaten 4 tane takacaksanız hepsi dolacak sıkıntı yok ama ben olsam 4x4 yerine 2x8 olarak 16 gb yapardım nedenine gelince işlem birimi ne kadar büyükse o kadar hızlı veri geçişi yapar.

Çok çok teşekkürler hocam ayrıntılı olarak yanıtladığınız için. Aradığım cevap buydu. Az çok kavradım şimdi. Eğer Skylake tercih edersem şu an için mecburi olarak 4x4 olmuş olacak çünkü halihazırda RAM siparişim yolda. Bu yüzden olası durumları öğrenmek istedim bellek performansına dair.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı