Skylake İşlemcilerde Donma

Arkadaşlar vereceğim linkte skylake işlemcilerde prime95 gibi testlerde işlemcilerin donduğu belirtilmiş. Bunun üzerine intel bir açıklama yapmış "6. nesil Intel® Core ™ ailesini etkileyen bir sorun belirlemiştir. Bu sorun yalnızca Prime95 gibi uygulamaları çalıştırırken karşılaşılabileceği gibi, bazı kompleks iş yükü koşullarında da oluşabilir. Bu gibi durumlarda, işlemcinin kendisini askıya alması beklenmeyen bir sistem davranışına neden olabilir. Intel, teşhis ve bir düzeltme yayımladı ve BIOS üzerinden dağıtılacak düzeltme için harici iş ortakları ile çalışmaktadır"

Intel Skylake Processor Bug Causing PCs To Freeze In Complex Workloads - Legit Reviews

Evet BIOS güncellemesi ile bu durum düzelecekmiş. Bükülme sorunundan sonra İntel'in Skylake işlemcilerde genel olarak millette güvensizliğe yol açtı.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD, İntel ve nVidia'nın bu sonradan ortaya çıkan sorunlarını iyi değerlendirse çok iyi olur. Skylake'de ki bükülme ve donma, 970'deki 3.5 GB sorunu gibi şeyler kullanıcıyı kıllandırıyor ama mecburen gene gidip skylake alacak millet çünkü başka alternatif yok. Neyse ki ekran kartında AMD alternatifi var.

AMD'de güç tüketimi zafı var.

Zaten AMD'nin bu çıkaracağı Zen işlemciler ve Polaris ekran kartları son şansları bu sefer de çuvallarlar ise AMD için hiç iyi olmaz. Zen işlemcilerden ümitliyim, ekran kartında da güç tüketimi ve yazılım sorunlarını çözerlerse çok iyi olur. Piyasada iyi bir yer edinirler.

"İşlemciyi kilitleme potansiyeli bulunan hata asal sayı hesaplamalarında ortaya çıkıp işlemciyi kilitleyebiliyor. Prime 95 testinde fark edilen hatanın sadece sofistike iş yükleri sırasında ortaya çıkması durumu mevcut." şeklinde okumuştum ben. Ev kullanıcısını pek etkileyeceğini sanmıyorum. Ama yine de bu bug için İntel gibi bir şirketin dikkatsizliği ya da gözünden kaçması tarzı bir şey kabul edilemez o ayrı bi konu.
Zen'i ben de ümitle bekliyorum ve idarelik sistemimi AMD ile güncellemek istiyorum, umarım sonunda şeytanın bacağını kırarlar bu sefer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…