Merhaba arkadaşlar , bilgisayar almak istiyorum , sistemi kararlaştırdım ama son anda bir pürüz oluştu şöyle ki ; "Skylake mimari işlemciler ağırlık sonucunda kolayca bükülüyor" diyen arkadaşlar oldu . Benim alacağım soğutucu Coolermaster 612 V2 modeli, açıklamada 800 gr kadar ağır olduğu yazıyordu . Gerçekten bükülebiliyor mu ? Buna benzer bir konu daha önce de açıldı ama tartışmalardan dolayı verimli olmadı. Işlemcim i5-6600k .
Bu benim ikinci konum herhangi bir hatam olursa af buyurun , aşağıda belirtirseniz düzeltirim . Moderatör arkadaşlar çok acımasızsınız ilk konumda engellediniz , elimden geldiği kadar dikkat etmeye çalışıyorum .
Skylake işlemciler için sıvı soğutma en sağlıklısı. Sıvı soğutmanın da soğutma bloğunu sabitlerken vidaları aşırı sıkmamanız gerek. Aksi takdirde bükülme görülebilir.
Çok ağır soğutucularda askı aparatı kullanırsanız sorun olmaz. PCB biraz daha ince Skylike işlemcilerde. Sonuç olarak kasayı sürekli sallayıp yüksek sıcaklıklarda çalıştırılan her işlemci çok ağır bir soğutucu ile zarar görebilir. Askı aparatı kullanırsanız sorun olmaz.
Çok ağır soğutucularda askı aparatı kullanırsanız sorun olmaz. PCB biraz daha ince Skylike işlemcilerde. Sonuç olarak kasayı sürekli sallayıp yüksek sıcaklıklarda çalıştırılan her işlemci çok ağır bir soğutucu ile zarar görebilir. Askı aparatı kullanırsanız sorun olmaz.
Forumda skylake kullanan binlerce kişi var şimdiye kadar işlemci yamulduda PC bozuldu diye konu açan görmedim. Bence vidaları çok sıkmazsanız sorun çıkmaz.