Skylake Sistem Tavsiyesi

alper köroğlu

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba,
Skylake sistem toplamak istiyorum ve kafamda şu an için 2 farklı sistem var. Sizce bu yaklaşık 500TL daha fazla verip 2.sistemi almam mantıklı mı veya önerebileceğiniz farklı sistemler var mı ? Oynadığım oyunlar Cs:Go, GTA V, The Witcher 3...
-- 1. Sistem yaklaşık olarak 2300 TL.
-- 2.Sistem yaklaşık olarak 2800 TL.

Ortak Bileşenler:
işlemci : Intel Core i5 6500 Soket 1151 3.2GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci
kasa : ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
psu : Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze Aktif PFC Güç Kaynağı
ram : Kingston Hyperx Fury 8GB 2133Mhz D4 HX421C14FB/8

1.Sistem
Anakart : MSI H110M PRO-VD DDR4 VGA DVI GLAN SATA 3 USB 3.1
Ekran Kartı : MSI R9 380 GAMING 2GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

2.Sistem
Anakart : MSI H170 GAMING M3 Intel H170 Soket 1151 DDR4 2133MHz HDMI&DVI USB 3.1 Anakart
Ekran Kartı :Sapphire R9 380X NITRO 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

Şimdiden teşekkürler.

Sanırım sistem planlaman içerisinde HDD ve SSD dahil değil. Sana alttaki sistemi önerebilirim. Ayrıca seçtiğim güç kaynağı sisteme fazla bile gelecektir. Sistemini geleceğe dönük olarak planlıyorsan senin için önemli bir detay.

1.png

Egehan'a katılıyorum. Bende yakın zamanda pc toplayacağım, sistemim ekteki gibidir. Çitayı aşabilirsen tatlı bi sistem tavsiye ederim. Ekteki resim de işlemci soğutucu hyper 212 evo olcak aynı para olduğundan başka bi fan koydum. Eğer eksik parçan varsa tamamlayabilrsin bun parçalarla.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    117 KB · Görüntüleme: 462
Egehan'a katılıyorum. Bende yakın zamanda pc toplayacağım, sistemim ekteki gibidir. Çitayı aşabilirsen tatlı bi sistem tavsiye ederim. Ekteki resim de işlemci soğutucu hyper 212 evo olcak aynı para olduğundan başka bi fan koydum. Eğer eksik parçan varsa tamamlayabilrsin bun parçalarla.

WD Blue olmamış. WD HDD'ler 3'e ayrılıyor hocam. Ev-İş-Oyun sırasıyla Blue-Green-Black. Öyle bir sistemde o HDD ağır kalabilir. Tavsiyem WD Green yada Black.

WD Blue olmamış. WD HDD'ler 3'e ayrılıyor hocam. Ev-İş-Oyun sırasıyla Blue-Green-Black. Öyle bir sistemde o HDD ağır kalabilir. Tavsiyem WD Green yada Black.
Abi eyvallah ya iyi dikkat ettin gözümden kaçmış. Aynı para oldğundan karıştırmışım Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk bunu alcam. Dolar çok fazla yükseldi sitemimde 100 tl+ fazla artış oldu, yoksa 2 tb olanı alacaktım.

Benim de merak ettiğim bir husus var. Benim bu sisteme 650w 80+ bronze yeter mi bide hyper 212 evo kasaya sığar mı ? Bağzıları ucu ucuna sığıyor demişte, zararı olur mu ?

Abi eyvallah ya iyi dikkat ettin gözümden kaçmış. Aynı para oldğundan karıştırmışım Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk bunu alcam. Dolar çok fazla yükseldi sitemimde 100 tl+ fazla artış oldu, yoksa 2 tb olanı alacaktım.

Benim de merak ettiğim bir husus var. Benim bu sisteme 650w 80+ bronze yeter mi bide hyper 212 evo kasaya sığar mı ? Bağzıları ucu ucuna sığıyor demişte, zararı olur mu ?

Birincisi Psu yeterli olacaktır lakin benim kafam rahat olmasını istiyorum herhangi bir problem yaşamak istemiyorum diyorsanız 750W Psu olan bir kasa veya harici psu alabilirsiniz. Soğutucuya gelirsek sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum hocam.

Birincisi Psu yeterli olacaktır lakin benim kafam rahat olmasını istiyorum herhangi bir problem yaşamak istemiyorum diyorsanız 750W Psu olan bir kasa veya harici psu alabilirsiniz. Soğutucuya gelirsek sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum hocam.
Anladım hocam teşekkür ederim. Zaten parça değiştirmeyi düşünmüyorum bi 4-5 sene içinde, değiştirsemde yeni psu da alırım ama bu sisteme 650 yeterli ise sıkıntı yok. :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı