Skylake Sisteme Anakart Önerisi

CemreCan

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar önceden kafamda bir sistem vardı ve sizin de yardımlarınızla kafamda belli bir sistem oluşmuştu fakat yeni nesil gelince ve pek fazla fiyat farkı olmayınca oraya yönelmeye karar verdim. İşlemci, RAM, SSD, kasa ve ekran kartını belirledim fakat anakart olarak Asus mu almalıyım yoksa Msı mı ona karar veremiyorum. Sizin görüşleriniz nelerdir? 2 farklı karşılaştırma var toplam 4 adet. Anakart üzerinden fazla fiyat verip üst düzey almalı mıyım ve hangi markayı tercih etmeliyim sizce ?

MSI Z170A GAMING M5, Z170, DDR4, Socket 1151, USB 3.1, 2x M.2 Anakart, Fiyat: 720 TL
vs
ASUS Z170 Maximus VIII Ranger, Z170, DDR4, Socket 1151, USB 3.1 Anakart, Fiyat: 755 TL
//
MSI Z170A GAMING M7, Z170, DDR4, Socket 1151, USB 3.1, 2x M.2 Anakart, Fiyat: 895 TL
vs
ASUS Z170 Maximus VIII Hero, Z170, DDR4, Socket 1151, USB 3.1 Anakart, Fiyat: 909 TL

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI M7 ve Asus VIII'ü kıyaslayayım. Kolay olması açısında Asus ve MSI olarak kısaltacağım.

Asus'un avantajları:
  • Daha fazla SATA portu,
  • Daha fazla fan girişi(Asus 7, MSI 5)
  • Daha iyi ses yongası.
MSI'ın avantajları:
  • DUAL BIOS,
  • 2 adet M2 portu(Asusta 1 tane bulunuyor),
  • Otomatik OC seçenekleri aşırı kolaylaştırılmış. Hiç anlamayan biri bile rahatlıkla OC yapabilir.
  • Daha yüksek OC potansiyeli,(Daha fazla faz sayısı ve daha kaliteli kapasitörler, aşırı akım koruması)
  • Uzun ve ağır ekran kartları için PCI slotları çelik ile güçlendirilmiş,
  • Daha şık görünüm.(Şahsi görüşüm)
Belli başlı bu avantajlar dışında iki kartta USB 3.1 desteği sunuyor, iki kartta da yeterli sayıda USB 3.0 girişi mevcut. Herhangi bir probleme karşı iki kartta da kolay BIOS sıfırlama seçenekleri mevcut. Kişisel tercihe bağlı bir durum. İki kartta iyidir. İkisi arasında kalıp M7 aldım. Gayet memnunum.

MSI M7 ve Asus VIII'ü kıyaslayayım. Kolay olması açısında Asus ve MSI olarak kısaltacağım.

Asus'un avantajları:
  • Daha fazla SATA portu,
  • Daha fazla fan girişi(Asus 7, MSI 5)
  • Daha iyi ses yongası.
MSI'ın avantajları:
  • DUAL BIOS,
  • 2 adet M2 portu(Asusta 1 tane bulunuyor),
  • Otomatik OC seçenekleri aşırı kolaylaştırılmış. Hiç anlamayan biri bile rahatlıkla OC yapabilir.
  • Daha yüksek OC potansiyeli,(Daha fazla faz sayısı ve daha kaliteli kapasitörler, aşırı akım koruması)
  • Uzun ve ağır ekran kartları için PCI slotları çelik ile güçlendirilmiş,
  • Daha şık görünüm.(Şahsi görüşüm)
Belli başlı bu avantajlar dışında iki kartta USB 3.1 desteği sunuyor, iki kartta da yeterli sayıda USB 3.0 girişi mevcut. Herhangi bir probleme karşı iki kartta da kolay BIOS sıfırlama seçenekleri mevcut. Kişisel tercihe bağlı bir durum. İki kartta iyidir. İkisi arasında kalıp M7 aldım. Gayet memnunum.
Teşekkür ederim hocam peki m7 ve m5 arasında fiyat farkına değecek farklılar var mı ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı