Skype Dolandırıcısı

Benim de arkadaşlarıma yazmak için açtığım fake bir snapchat hesabım vardı. Bir kaç tane bot istek attı ve merak edip kabul ettim (amaçlarını biliyordum). Ondan sonra ne oldu bilmiyorum bot olmayan ama amacı aynı olan kişiler de istek attı. Onları da kabul ettim. Sohbet ettik falan. Ve galiba nickim onlara yayıldı çünkü birisi her istek attığında nickimi arayarak istek atmış olarak görünüyor.

Skype artık daha çok business için kullanılıyor. Normal, standart kullanıcılar pek tercih etmiyor. Eskiden Skype daha çok herkese hitap ediyordu, o yüzden fazlasıyla kullanılırdı. Aktif kullanan birisi olarak ben bile 2018 yılında bıraktım, çünkü dediğim gibi business odaklı bir uygulama oldu. Normal zamanda arkada konuşmak için kullanırsanız işinize yaramaz hatta kötü gelir ama görüntülü konuşmaya geldiğimizde işler değişiyor. Halen yaşıyor yani ama farklı bir amaç için. Duruma gelecek olursakta bu botlardan hep vardı, artık hedefleri belli. Onlar da gold digger olmuşlar :D

@tugoli dediğiniz gibi anonimlikten dolayı çoğu dolandırıcı Discord ya da Telegram kullanıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı