Skyrim basit ENB kurma rehberi

Yamete Kudasai

Kilopat
Katılım
26 Eylül 2019
Mesajlar
4.707
Makaleler
4
Çözümler
53
Merhaba,

normalde ENB konusunu bilgisayarıma Skyrim yükleyince açmak istiyordum ama böyle basit ENB'ler için açayım gitsin dedim.

Eğer hiçbir şekilde modlama nedir bilmiyorsan buradan uzaklaş. Basit bir şekilde modlamayı öğrenmek istiyorsan şu konuya bir göz at, sonra gel.


Bu rehber için ben Surreal ENB seçtim. Siz de göz atıp farklı seçebilirsiniz ama seçeceğiniz ENB'nin hangi enbseries versiyonuna özel olduğuna, kurulum için hangi dosyaları gerektirdiğine dikkat edin. Bizim seçtiğimiz ENB en son versiyonunu gerektiriyor.

Requirements kısmındaki ENBSeries linkine giriyoruz.
Ekran Alıntısı.PNG


Girdiğimiz sitede en altta News var, ona tıklayın.

Üstten Download'a girelim.
1.PNG


Burada bolca oyun var. Bizim oyunumuz Special Edition olduğu için TES Skyrim SE'yi seçeceğiz, altlarda.

İndireceğimiz ENB bize en son sürümü kullanın dediği için en üsttekine tıklıyoruz.
2.PNG


Yine bizi garip bir sayfaya atacak, en altta Download var. Kaybolmayın sakın.

İndirdiğimiz klasörde WrapperVersion'u açalım. Burada bolca dosya var. Biz sadece d3d11.dll ve d3dcompiler_46e.dll dosyalarını Skyrim'imizin kurulu olduğu klasöre atacağız. Skyrim.exe dosyasının bulunduğu yer yani.

3.PNG


Şimdi indirdiğimiz ENB klasörünü çıkartalım ve içindeki her şeyi yine Skyrim.exe'mizin bulunduğu klasöre atalım.

4.PNG


Normalde burada enblocal klasörünü kendimize göre optimize etmemiz lazım ama bilgisayarımda Skyrim yüklü olmadığı için anlatamayacağım maalesef. İlerleyen rehberlerde buna detaylıca girmeyi planlıyorum. Yine de siz kendinize göre ayarlamak istiyorsanız site bırakacağım, en iyi FPS'i almak için bunları ayarlamanız gerek yoksa oyun kasabilir. Tabii kasmaya da bilir Skyrim bu sonuçta. Rehber İngilizce ama çok zor değil anlarsınız Translate kullanarak.


Şimdi oyunun Launcher'ini açacağız ve ayarlardan TAA'yı kapatacağız. ENB'nin kendi Anti-Aliasing ayarları var.

Kurma işlemimiz bu kadardı. Olabildiğince basit bir şekilde anlatmaya çalıştım.

Alta ENB'den fotoğraflar koyuyorum, oyununuz bu fotoğrafların aynısı olmayabilir çünkü bu fotoğrafları çekenler çoğunlukla HD Texture vs. modlar kullanarak çekiyorlar. Biz öyle bir mod kurmadık. Ama yine de oyun bayağı güzelleşecek.

11.png
22.png
33.jpeg
44.jpeg
55.png

Diğer rehberlerde görüşmek üzere.
 
Kurulan ENB'nin nasıl kaldırılacağını anlatmayı unutmuşum. Basitçe Skyrim klasörüne attığınız her dosyayı silmeniz yeterlidir.
 

Geri
Yukarı