Skyrim SE için Texture mod önerisi

• Skyrim 202x oyun en popüler kaplama modu.
  • Cleaned Skyrim SE Textures, bu da kaliteyi değiştirmiyor ama, standart grafiklerin temizlenip yeniden paketlenmiş hali, VRAM kullanımını gözle görülür bir şekilde azaltıyor.
Ama direkt oyunun içine atmak yerine MO2 veya Vortex ile yüklemenizi tavsiye ederim, geri kaldırma, güncelleme vs. gibi durumlarda çok daha pratik oluyorlar.

• Skyrim 202x oyun en popüler kaplama modu.
  • Cleaned Skyrim SE Textures, bu da kaliteyi değiştirmiyor ama, standart grafiklerin temizlenip yeniden paketlenmiş hali, VRAM kullanımını gözle görülür bir şekilde azaltıyor.
Ama direkt oyunun içine atmak yerine MO2 veya Vortex ile yüklemenizi tavsiye ederim, geri kaldırma, güncelleme vs. gibi durumlarda çok daha pratik oluyorlar.
Hocam bunlardan en düşük olanı bile 7 GB. Daha düşük boyutlu bir şey var mı?

Skyrim 202X Downscale var, 1. modun 1K ve 2K versiyonları var, bu seçeneklerin boyutu daha düşük. 2. ise daha düşük olması mümkün değil zaten oyunun grafik dosyalarının tamamen aynısının optimize edilmiş hali. VRAM sıkıntısı yaşamıyorsanız es de geçebilirsiniz onu.

Ayrıca buradan diğer "Models and Textures" kategorisine giren modlara da bakabilirsiniz, farklı farklı işleri yapan 1001 tane mod var. Mesela SMIM de yükleyin, hem boyutu az, hem de neler değiştirdiğine görsellerden bakabilirsiniz, bu kategorinin direk en popüler modu.

Skyrim 202X Downscale var, 1. modun 1K ve 2K versiyonları var, bu seçeneklerin boyutu daha düşük. 2. ise daha düşük olması mümkün değil zaten oyunun grafik dosyalarının tamamen aynısının optimize edilmiş hali. VRAM sıkıntısı yaşamıyorsanız es de geçebilirsiniz onu.

Ayrıca buradan diğer "Models and Textures" kategorisine giren modlara da bakabilirsiniz, farklı farklı işleri yapan 1001 tane mod var. Mesela SMIM de yükleyin, hem boyutu az, hem de neler değiştirdiğine görsellerden bakabilirsiniz, bu kategorinin direk en popüler modu.
Hocam mod'ları yükledim de. Oyun neredeyse aynı. Tek farkı yükleme süreleri daha uzun. Mod Organizer 2 kullandım başka modlar da kurdum onlar çalışıyor ama grafik modları nedense çalışmıyor.

20250805215550_1.jpg

20250805215957_1.jpg

Son düzenleme:
Hangilerini yüklediniz tam olarak? Skyrim 202X için Whiterun'a gidip zemine bakın, böyle duruyorsa mod çalışıyordur:

1754430232037.png

Smım ise daha çok basit güzelleştirmelerin toplandığı bir mod, aşağıdaki resimdeki gibi daha çok "küçük detay" olarak sayılabilecek şeyleri düzeltiyor, bütün görsellere bakarsanız daha rahat anlarsınız zaten sayfasındaki:

1754430351665.png

Son olarak da 2 şey söyleyim:
  1. Smım M.2'de grafik modlarının en üstünde olmalı, bir mod özellikle aksini söylemediği sürece hepsi smım'e karşı çakışmaları kazanmalı. Skyrim 202X ise özellikle ekleyeceğiniz şeyler (sadece kapı, çiçek, dağ gibi tekli modlar) hariç bütün modlara karşı çakışmaları kazanmalı, yani mod listesinde grafik modları arasında en aşağılarda yer almalı.
  2. Skyrim 202X'in boyutu büyük diye 2K bile değil 1K indirdiniz diye sanıyorum, cisimlerin içine o kadar girerseniz o kadar bulanık bir görüntü almanız normal muhtemelen. Eğer o durumda bile müthiş detay istiyorsanız o zaman 4K versiyonunu indirmeniz gerekli.
Benim oyunumda whiterun (enb ve Skyrim202X'in 4K versiyonu var):

1754430859244.png

Whiterun'daki hanın ahşap kaplaması bu da:

1754430942207.png

Evet 202X çalışmıyor sizde, mod listenizin ekran görüntüsü atar mısınız? Eğer çalışsaydı whiterun benim attığım görsellerdeki gibi görünüzdü, en fazla birazık daha bulanık versiyonu olurdu.

Diğer modlar çalışıyor mu peki? Çünkü bu modun çalışması için bir şeye gerek yok, yanında tik olması yeterli. Eğer diğer modların çalıştığından da emin değilseniz bunun gibi ana ekranı değiştiren bir şey yükleyip test edebilirsiniz. Görsele baktım da hiçbir yanlış gözüme çarpmadı. Oyunu da sağ üstteki çalıştır tuşu ile yani MO2 içerisinden açıyorsanız açıkçası sorun ne hiçbir fikrim yok. Mod da düzgün yüklenmiş gibi, hatta SMIM'den bazı dosyaların üzerine yazıyor kendininkileri olması gerektiği gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı