Skyrim SE için Texture mod önerisi

Diğer modlar çalışıyor mu peki? Çünkü bu modun çalışması için bir şeye gerek yok, yanında tik olması yeterli. Eğer diğer modların çalıştığından da emin değilseniz bunun gibi ana ekranı değiştiren bir şey yükleyip test edebilirsiniz. Görsele baktım da hiçbir yanlış gözüme çarpmadı. Oyunu da sağ üstteki çalıştır tuşu ile yani MO2 içerisinden açıyorsanız açıkçası sorun ne hiçbir fikrim yok. Mod da düzgün yüklenmiş gibi, hatta SMIM'den bazı dosyaların üzerine yazıyor kendininkileri olması gerektiği gibi.
Evet çalışıyor, bir tek follower collision çalışmıyor ama diğerleri iyi çalışıyor.

Evet sağ üstten açıyorum, Steamden değil.

Hocam açıkçası aklıma neredeyse hiçbir şey gelmiyor bu durumda. Moda sağ tıklayıp yüklü olduğu klasörü açıp bir bakabilir misiniz boyutu ne kadar? En az 1 GB olması lazım.

Hocam açıkçası aklıma neredeyse hiçbir şey gelmiyor bu durumda. Moda sağ tıklayıp yüklü olduğu klasörü açıp bir bakabilir misiniz boyutu ne kadar? En az 1 GB olması lazım.
1754497940965.png

Mod burada. Ayrıca 2.26 GB.

Peki modu kapatıp oyuna girince bir değişiklik oluyor mu? Bir de Skyrim 202X Downscale modunun files-Optional Files kısmındaki "Whiterun Street" modlarından birini yükleyip asıl modun aşağısına koyun belki tek sıkıntı Whiterun'dadır. Eğer çalışıyorsa ve önceki resimde attığınız gibi tek sıkıntı çok bir fark olmaması ise 2K versiyonunu deneyin derim. Genel olarak grafik modlarında 2K en fiyat performans oluyor.
Alternative Whiterun street 1:

1754502855354.png

Alternative Whiterun street 2:

1754502885088.png

Dosya Ekleri

• 1754502798888.png
    1754502798888.png
    229,8 KB · Görüntüleme: 11
Peki modu kapatıp oyuna girince bir değişiklik oluyor mu?
Maalesef fark yok. Üstte attığım gibi.

Dosyaların arasında da Alternative Whiterun diye bir dosya yok.

2k halini indirdim ve bu sefer çalıştı. Ama nedense bir şey eksik gibi, sanki height map çalışmıyor gibi.
20250807130032_1.jpg
20250807130052_1.jpg

Son düzenleme:
1k versiyonunu sadece hiç kullanmadığım için bende emin olamadım sıkıntı moddamı sizin kurulumda mı diye de, 2K kurunca çok daha iyi olmuş gibi :D.

Dosyaların arasında da Alternative Whiterun diye bir dosya yok.

Files kısmında aşağıdaydı. Zaten halletmişsiniz gerçi de, diğer halleri daha çok hoşunuza gittiyse deneyebilirsiniz.

Whiterun Street - Alternative 1 - 2K

Whiterun Street - Alternative 2 - 2K

Whiterun Street - Alternative 3 - 2K

Hatta 4 nasıl gözükür diye merak ederseniz bunu deneyin, sadece yolları değiştiriyor o yüzden 70 MB sadece: Whiterun Street - Alternative 1 - 4K

" Height map"den kastınızı tam anlamadım, ama benim attığım görsel ile karşılaştırırıyorsanız ben ENB modu da kullanıyorum, o yüzden renkler daha canlı, hava falan daha gerçekçi vs. Fakat, modun kendisinin boyutu az olmasına rağmen ekran kartına önemli bir yük bindiriyor, zaten ucu ucuna 60 FPS alıyorsanız sert bir düşüş gözlemleyebilirisiniz.

Ha eğer ışıklandırma, gölgelendirme ile alakalı bir şey ise Lux moduna göz atın, şu anda en popüler ışıklandırma modu.

Merak ederseniz de kullandığım ENB modu: Azurite Horizons ENB

Siz başta daha çok kapladığı yere takıldınız da, asıl önemli olan diskinizde kapladığı yer mi yoksa FPS'nizi ne kadar etkileyeceği mi? Ekran kartı modeliniz nedir bir de?

Anladım, o özelliği çok kullanmadığım için çok bilmiyorum nasıl aktif ediliyor vs. de, sizin aradığınız şey "parallax" özelliği muhtemelen. Bu modun sayfasında aşağıda köpekli GIF var, orada görebilirsiniz açık ve kapalı versiyonunun farkını. Skyrim 202X downgrade sayfasına bakın, parallax kurulumundan bahsediyor. Ben eskiden 2 defa denedim, 2'sinde de düzgün çalışmayınca pes etmiştim, ama bana has bir sıkıntıydı genel olarak sıkıntısız kullanan çok diye biliyorum.

Anladım, o özelliği çok kullanmadığım için çok bilmiyorum nasıl aktif ediliyor vs. de, sizin aradığınız şey "parallax" özelliği muhtemelen. Bu modun sayfasında aşağıda köpekli GIF var, orada görebilirsiniz açık ve kapalı versiyonunun farkını. Skyrim 202X downgrade sayfasına bakın, parallax kurulumundan bahsediyor. Ben eskiden 2 defa denedim, 2'sinde de düzgün çalışmayınca pes etmiştim, ama bana has bir sıkıntıydı genel olarak sıkıntısız kullanan çok diye biliyorum.
Hocam Paralax modunu da yükledim ama çalışmadı. Yine Height map yok.

Dediğim gibi, biraz zahmetli kurması :). Ya bir enb kurmanız lazım, ya da onun daha basit alternatifi olan community Shaders'a ihtiyacınız var. Ekran kartı modeliniz neydi? Şahsen kartı boğmayacaksa enb öneririm ama sıkıntı olursa da community shaders kurabilirsiniz.

Community Shaders

Enb için ise, enb teknolojisini kullanan 1001 tane enb modu var, popülerlerinin kıyaslandığı şu iki videoya bakabilirsiniz:

Bu video dışarısı nasıl gözüküyor onu gösteriyor,
Bu video ise şehirlerin nasıl gözüktüğünü kıyaslıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı