Skyrim SE için Texture mod önerisi

Dediğim gibi, biraz zahmetli kurması :). Ya bir enb kurmanız lazım, ya da onun daha basit alternatifi olan community Shaders'a ihtiyacınız var. Ekran kartı modeliniz neydi? Şahsen kartı boğmayacaksa enb öneririm ama sıkıntı olursa da community shaders kurabilirsiniz.

Community Shaders

Enb için ise, enb teknolojisini kullanan 1001 tane enb modu var, popülerlerinin kıyaslandığı şu iki videoya bakabilirsiniz:

Bu video dışarısı nasıl gözüküyor onu gösteriyor,
Bu video ise şehirlerin nasıl gözüktüğünü kıyaslıyor.

Community Shaders dahil şu 3 modu kurdum ama çalışmıyor hala. Alta da getirdim üste de sonuç aynı.
1754576062600.png

Ekran Kartım RTX 3060 12 GB.

Ekran kartınız gayet yeterli, isterseniz ENB modlarına da yönelebilirsiniz.community'den devam etmek isterseniz de requirements kısmını kontrol etmeyi ihmal etmeyin mod yükleyeceğiniz zaman:

1754576780369.png

Community Shaders için Adress Library ve Auto parallax modları gerekliymiş. SSE engine fixes zorunlu değil ama render sıkıntısı olmasına karşı tavsiye ediliyormuş, çok fazla sorun gideren bir mod zaten öneririm. Part1'i normal kurup Part2'yi ise direk skyrimse.exe dosyasının yanına, yani oyunu kurduğunuz yere atmanız lazım. Sonradan isterseniz özelleştirirsiniz de hiçbir şey değiştirmeden de kullanabilirsiniz.
Community Shaders çalışırsa oyunu açınca "End" tuşu ile menüsünü açabiliyor olmanız lazım. Mod sayfasının aşağısında yer alan "COMMUNITY SHADERS PLUG-INS" başlığı altında da sonradan ekleyebileceğiniz ek özellikler var.
Skyrim 202X Downgrade'nin Main Files kısmından da isminde Parallax Meshes geçen modları da indirip eklemeyi unutmayın:

1754577308514.png

Eğer sonradan Community Shader yerine ENB kullanmak isterseniz Community Shader'i devre dışı bırakıp bir ENB kurarsanız parallax onunla da çalışır.

Gördüğüm kadarı ile kurulumu bu kadar, ama community shader direkt kullanamdığım için tam emin değilim bende.

Ekran kartınız gayet yeterli, isterseniz ENB modlarına da yönelebilirsiniz.community'den devam etmek isterseniz de requirements kısmını kontrol etmeyi ihmal etmeyin mod yükleyeceğiniz zaman:

Eki Görüntüle 2551153

Community Shaders için Adress Library ve Auto parallax modları gerekliymiş. SSE engine fixes zorunlu değil ama render sıkıntısı olmasına karşı tavsiye ediliyormuş, çok fazla sorun gideren bir mod zaten öneririm. Part1'i normal kurup Part2'yi ise direk skyrimse.exe dosyasının yanına, yani oyunu kurduğunuz yere atmanız lazım. Sonradan isterseniz özelleştirirsiniz de hiçbir şey değiştirmeden de kullanabilirsiniz.
Community Shaders çalışırsa oyunu açınca "End" tuşu ile menüsünü açabiliyor olmanız lazım. Mod sayfasının aşağısında yer alan "COMMUNITY SHADERS PLUG-INS" başlığı altında da sonradan ekleyebileceğiniz ek özellikler var.
Skyrim 202X Downgrade'nin Main Files kısmından da isminde Parallax Meshes geçen modları da indirip eklemeyi unutmayın:

Eki Görüntüle 2551157

Eğer sonradan Community Shader yerine ENB kullanmak isterseniz Community Shader'i devre dışı bırakıp bir ENB kurarsanız parallax onunla da çalışır.

Gördüğüm kadarı ile kurulumu bu kadar, ama community shader direkt kullanamdığım için tam emin değilim bende.

Hocam kafayı yiyeceğim, hala çalışmıyor.
20250807193909_1.jpg

End tuşuna basıp ayarları kurcaladım ama değişen bir şey olmadı.

Hocam Auto parallax modunun espirisi Parallax'ı desteklemeyen kaplamalarda Parallax'ı kapatarak kötü bir görüntü oluşmasını engellemek. Yani standart olarak kaplamalar parallax desteklemiyor, destekleyen versionları lazım.

Whiterun için 202X downscale sayfasındaki parallax dosyalarını indirdiniz mi? Görselde attıklarımın hepsini? Onları asıl modun altına gelecek şekilde koymanız gerekiyor. Anladığım kadarı ile community shaders içerisinden Parallax'ı açmak gibi bir ihtiyaç yok, Auto parallax hallediyor direkt.

Complex parallax materials modunun açıklamasında bunu buldum, galiba şehirler dışında da birçok yere parallax efektini ekliyor.

Daha fazla yardımcı olabileceğimi sanmıyorum çünkü bundan sonrası bende de yok :D. Kolay gelsin hocam başarılar dilerim :).

Hocam Auto parallax modunun espirisi Parallax'ı desteklemeyen kaplamalarda Parallax'ı kapatarak kötü bir görüntü oluşmasını engellemek. Yani standart olarak kaplamalar parallax desteklemiyor, destekleyen versionları lazım.

Whiterun için 202X downscale sayfasındaki parallax dosyalarını indirdiniz mi? Görselde attıklarımın hepsini? Onları asıl modun altına gelecek şekilde koymanız gerekiyor. Anladığım kadarı ile community shaders içerisinden Parallax'ı açmak gibi bir ihtiyaç yok, Auto parallax hallediyor direkt.

Complex parallax materials modunun açıklamasında bunu buldum, galiba şehirler dışında da birçok yere parallax efektini ekliyor.

Daha fazla yardımcı olabileceğimi sanmıyorum çünkü bundan sonrası bende de yok :D. Kolay gelsin hocam başarılar dilerim :).
Hocam hiç bir şey anlamadım hem yaptığımdan hem de dediklerinizden.
Keşke çalışsaydı ama olmadı. Teşekkürler yine de.

Basitçe dersem, Auto parallax modu parallax özelliğini sadece destekleyen yerlerde aktif ediyor.

Eki Görüntüle 2551153

Eki Görüntüle 2551157

Görseldeki Skyrim 202X Downscale'nin içindeki Riften ve Whiterun için olan dosyaları da indirip asıl modun altına koydunuz mu MO2'de? Parallax özelliğini aktif etmenin yanında parallax destekleyen texture modlarını da yüklemeniz gerekli çalışması için.

Ayrıca:
  • Bunu Skyrim 202X Downscale'nin hemen altına, diğer bütün parallaxların üstüne koyun, amacı eksik yerlerde de parallax olması.
  • Bunu community Shaders'in altına,
  • Bunu da parallax modlarının en altına koyun.
Olabildiğince sadeleştirdim. Tekrar deneyin olmadı kenarda durdun modlama konusunda tecrübe kazanınca tekrar denersiniz.

Hocam hiçbir şey anlamadım hem yaptığımdan hem de dediklerinizden.
Keşke çalışsaydı ama olmadı. Teşekkürler yine de.

Rica ederim, kullanmadığım modlar olunca elimden bu kadar geldi :).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı