Slackware Linux kurulumu ve incelemesi

Slackware en eski dağıtımlardan biridir, 1995-2000'lerde Linux dünyasının Debian ile birlikte öncüsü sayılabilir.

Fedora ise hem güncel paketleri hem de stabiliteyi bir arada tutabilen bir dağıtım.
Slackware öncü ancak şu an kullanmak için bir sebep bulamıyorum.

Slackware öncü ancak şu an kullanmak için bir sebep bulamıyorum.
Paket yönetimini seversin, topluluğunu seversin. Ya da KDE4 kullanmak istiyorsundur kim bilir. Distro seçmenin bir sebebi olmak zorunda değil, birşeyini seversin kullanırsın olur biter. Diğer distrolar da aman aman farklı değil.

Diğer kullanmak için bir sebep bulamadığım dağıtım ise Fedora. Aydınlatabilecek olursa memnun olurum.
Fedora güncel olup da yuvarlanan sürüm olmayan bir dağıtım. Kararlılıkla güncellik arasında güzel bir dengeyi tutturmuş. Özellikle son araçları ihtiyacı olan geliştiriciler için çok iyi. Ayriyeten kernel yönetiminde Fedora gayet iyi çünkü sistemde sürekli birden fazla kernel var. Bir kernel güncellemesi sorun yarattıysa başlangıçta eskisini çalıştırabilirsin. Fedora yükseltme çok rahat. Misal Ubuntu 20.04'ü, 20.10'a yükseltirsin. Sonra 21.04'e, sonra 21.10'a. Direkt olarak 21.10'a güncellemek mümkün değil. Fedora'da sürüm 32'den 35'e atlamak mümkün. Böyle bir kolaylığı var. Bunun dışında son sürüm yazılımları kullanmak istiyor ama Arch ile uğraşmak istemiyorsan, bazı şeyleri dağıtımın senin elinden almasını, seni rahatlatmasını istiyorsan Fedora gayet iyi bir seçenektir. Fedora şu an Zram ve Btrfs gibi deneysel teknolojileri kullanıyor ve Fedora'nın bölümlendirme tarzı çoğu dağıtımdan iyi. Ben direkt kurulum aracı ne öneriyorsa onu yaptırıyorum. Fedora'nın çok artısı var ama herkese hitap etmiyor. Ama buna bakarsan Linux da herkese hitap etmiyor.

İyi güzel de. Şimdi sizler 16 GB yer ve 2 GB swap yapmışsınız ya. Onları nasıl yapıldığını gösterseydiniz iyiydi.

Slackware yerine diğerlerini tercih edip öven arkadaşlar...
systemd ile mutlu musunuz?

desteğik kesilmeseydi keşke ah ve slackware

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…