Slax'da DVD'ye ISO yazdırmak

dodger_manager

Hectopat
Arkadaşlar benim sorunum başlıkta belirtiğim gibi Slax içinde çalışan İmgBurn muadili bir program arıyorum. İnternette biraz baktım fakat güvenemedim. Burada bu konuda deneyimli birileri vardır diye bu konuyu açtım. Umarım derdime derman olacak biri çıkar.

Not: Harddiskim bozulduğu (4000 küsür 'bad sector'den dolayı) için format atamıyorum. 4 Gb'lik USB bellek üzerinden işlerimi görüyorum.

Not 2: Uzun deneme yanılma işlemlerinden sonra harddisk içindeki verilere ulaşabildim. Fakat "Yerel Disk C"ye bakmak istediğimde donup kalıyor lakin "Yerel Disk D"de sorun yok. C yi formatlamanın veyahut tamamen silmenin bir yolu var mıdır?

Derdimin büyük olduğunu biliyorum fakat bir çözümü var mıdır yok mudur? Yolu yormadı nasıldır?

Slax depolarında K3B adlı bir program olması gerek, onu kullanabilirsiniz. Ayrıca programların hepsi konsol üzerinden aynı komutları yürüttüğü için hepsini gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Notlara bakarsak.. C'yi silince sıkıntıyı da halletmiş sayılmazsınız. Ancak D'yi küçültüp Kalan boş alana bir işletim sistemi kurabilirsiniz. (Bunun için usb üzerinde ayrıca çalışan veya Linux dağıtımlarına kurulabilen Gparted adlı programı indirebilirsiniz.)

Yorumlarınız için teşekkürler. Hepsini deneyeceğim. Fakat bir sorum daha olacak. Ben bu şekilde USB üzerinde çalışmaya devam ederek ne kadar daha gidebilirim? USB'ye zararı olur mu?

Slax depolarında K3B adlı bir program olması gerek, onu kullanabilirsiniz. Ayrıca programların hepsi konsol üzerinden aynı komutları yürüttüğü için hepsini gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Notlara bakarsak.. C'yi silince sıkıntıyı da halletmiş sayılmazsınız. Ancak D'yi küçültüp Kalan boş alana bir işletim sistemi kurabilirsiniz. (Bunun için usb üzerinde ayrıca çalışan veya Linux dağıtımlarına kurulabilen Gparted adlı programı indirebilirsiniz.)

Burada dediğiniz şekilde 'k3b' adlı yazılımı bulup indirdim, kurdum. Uygulamalar kısmında 'Disk Yazma' ya tıkladım. Alt bara 'k3b' yazısı geliyor sonra kayboluyor. 'D/DVD/BD Yazma Yapılandırmasına' tıkladığımda ise hata penceresi açıldı. Pencerenin altında sorunlu olan modülü silerek kurtulabilirsiniz diyordu. Ben de öyle yaptım. Sonrasında başka bir hata verdi. Bende kaldırıp tekrar kurarsam sorun ortadan kalkar sandım fakat yine aynı hatayı verdi. Bende Gparted e bakayım dedim. Fakat bunda da nereden indireceğimi bulamadım. Yani sorun üstüne üstüne sorun. :(

Unetbootin'in Linux desteği var. Ama USB hazırlamada kullanılmakta:

UNetbootin - Homepage and Downloads

Ben buradan Linux için olanını indirdim fakat birlikte aç panceresi geldi. Bende hangisiyle açacağımı bilemedim. Yoksa ben yanlış versiyonu mu indirdim?

Simpleburn adlı araç Slackyeu tarafındna geliştirilmiş (Slackware 14)
Slacky::Repository

(a) İndir.
(b) Konsoldan şu kodla dönüştür:

Kod:
txz2sb ntxz_dosya_adı.txz

(c) Konsoldan devreye sok

Kod:
slax actvate sb_adı.sb

Konsoldan çalıştır:

Kod:
simpleburn

Knoppix livedvd iso dosyasını dvd'ye yazarak test etmiş rehberi yazan arkadaş.

Burada dediğiniz şekilde 'k3b' adlı yazılımı bulup indirdim, kurdum. Uygulamalar kısmında 'Disk Yazma' ya tıkladım. Alt bara 'k3b' yazısı geliyor sonra kayboluyor. 'D/DVD/BD Yazma Yapılandırmasına' tıkladığımda ise hata penceresi açıldı. Pencerenin altında sorunlu olan modülü silerek kurtulabilirsiniz diyordu. Ben de öyle yaptım. Sonrasında başka bir hata verdi. Bende kaldırıp tekrar kurarsam sorun ortadan kalkar sandım fakat yine aynı hatayı verdi. Bende Gparted e bakayım dedim. Fakat bunda da nereden indireceğimi bulamadım. Yani sorun üstüne üstüne sorun. :(
Şimdilik, @Recep Baltaş'ın verdiği yöntemi bir kontrol edin. Gparted'ın indirme sitesi ise şuradan:
GParted -- Download

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı